The Good, the Bad & the Queen 27/10-2/11/11

GKamp: Το κομμάτι "Wires" των Athlete. Βραβευμένο με διάκριση Ivor Novello (είχε τιμηθεί και το Hey Jude των Beatles με το ίδιο βραβείο...), μιλά για την πραγματική περιπέτεια που έζησε ο τραγουδιστής τους, όταν η γυναίκα του γέννησε πρόωρα το παιδί τους.
Διαβάστηκε φορες



Περί μουσικής


tomygun: This modern Glitch-The Wombats.

Emmanuel: Ο νέος δίσκος του ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ με τίτλο "στου χρόνου τις καταπακτές" που μόλις κυκλοφόρησε. Εξαιρετικός, σας τον προτείνω. Καλή ακρόαση.

GKamp: Το κομμάτι "Wires" των Athlete. Βραβευμένο με διάκριση Ivor Novello (είχε τιμηθεί και το Hey Jude των Beatles με το ίδιο βραβείο...), μιλά για την πραγματική περιπέτεια που έζησε ο τραγουδιστής τους, όταν η γυναίκα του γέννησε πρόωρα το παιδί τους. Πολύ έξυπνη ιδέα να γυρίσουν το clip με background εγκαταστάσεις φυλακών, οπού φυλακή ίσον θερμοκοιτίδα και η δέσμη φωτός ίσον η δύναμη της ζωής. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ... 

pepe: Να σου προτείνουν φίλοι δίσκους και τραγούδια που δεν είχες όρεξη να ακούσεις και να σου φτιάχνουν τη μέρα. Girls-Father Son Holy Ghost & Wilco - The whole love ήταν οι υποδείξεις του gbal και σύντομα θα έχετε κι αποδείξεις (βλέπε κριτικές)

Lena: Το soundtrack της ταινίας Drive, ηλεκτρίζει και επικαλύπτει τις ατέλειωτες σιωπές των ηρώων και τα κενά δράσης...η ταινία όπως είπε ένας κριτικός πριν από εμένα είναι πιο πολύ στυλ (βγαλμένο από video games), παρά ουσία.

maria: Για να μην πάει κανένα βράδυ του 3-ημέρου ανεκμετάλλευτο  προτείνω ανεπιφύλακτα ξεκινώντας από σήμερα τα εξής :
Απόψε 27/10 στο Barouge( Γκάζι) ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος σε ένα ακόμα Last Chance Party με υπέροχες μουσικές!
28/10 Στο Gasoline( Γκάζι)  η Άννα Αναστασίου και ο Σπύρος  Παγιατάκης μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του σινεμά επιλέγοντας τα καλύτερα soundtrack.
28 &29/10 Ο Παύλος Παυλίδης στο Passport. Εάν δεν έχετε καταφέρει ακόμα να τον δείτε live μη το χάσετε με τίποτα!!!
30/10 Στο Six Dogs θα εμφανιστούν οι Θεσσαλονικείς Your Hand In Mine για να μας παρουσιάσουν το ολοκαίνουργιο album  τους με τίτλο The Garden Novels
 

Περί ανέμων και υδάτων


Spir Frelini: Τα κορίτσια που περπατάνε με mp3 στα αυτιά και αισθάνονται την βόλτα τους στην πόλη σαν σκηνή από ταινία.

GKamp: Να ξαναβρίσκεις την ησυχία σου μετά από ταραγμένες εποχές...

halias: Έχω δει ζώα να μιλούν. Και εγώ έχω δει ζώα να μιλούν. Ξέρω πως είναι να πανηγυρίζεις με το Messi. Κορυφαία διαφήμιση.

LEONIDAS FROM CARAVEL: Η εκπομπή του γνωστού Λεωνίδα Αντωνόπουλου που επέστρεψε στα ερτζιανά και συγκεκριμένα στον Αθήνα 9,84 Δευτέρα -Παρασκευή 5-6 απόγευμα με τίτλο Metropolis.

maria: Επιτέλους σκουπίδια τέλος για την ώρα..

GKamp: Η κρίση μας φέρνει πιο κοντά. Πάντα.    

halias: Όπως άκουσα και προχθές στο Ράδιοαρβύλα, το μόνο καλό που έχει η κρίση είναι η έμπνευση για τους καλλιτέχνες. Οπότε όλοι μαζί:
Δεν έχουμε λεφτά,
δεν έχουμε μυαλό,
μα ένα δυο αρχίσαμε,
το κούρεμα αυτό, ε.

GKamp: Η ανάδειξη νέων περιοχών και νέων σημείων διασκέδασης και εστίασης. Π.χ. Πετράλωνα, Νέα Ερυθραία.

halias: Και όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει στην Ευρώπη. Σε τρελό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο άντεξε στο χάος και πήρε αυτό που ήθελε. Με λίγη τύχη στη Γερμανία μπορεί και κάτι παραπάνω. Εύγε κυρίως στον τρελό τον καραφλό (ήξερε τι έκανε που έφυγε από ΑΕΚ).





Περί μουσικής


pepe: Ο νέος δίσκος των αγαπημένων μου Coldplay - Mylo Xyloto.  Αν και θα βρεις στιγμές και τραγούδια που θα περάσεις καλά, στο σύνολο του είναι απογοητευτικός. Πολύ!!!

tomygun: Lulu-Lou Reed, Metallica

halias
: Μόνο εγώ νομίζω ότι η Rihanna χειροτερεύει (μουσικά τουλάχιστον) διαρκώς; Μέλλον ακολουθεί πιστά άλλα καλά κοριτσάκια της Αμερικάνικης μουσικής (βλέπε Britney, Cristina, κλπ). Να δείτε που μετά θα χοντρύνει και θα βγαίνει λιώμα στις συναυλίες. (Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε δεν υπάρχει σύγκριση με τη γυναίκα του Jay-Z, θεός ο τύπος).


GKamp: Η αίσθηση του μέτριου ως πολύ καλό στην οποία μας έχουν εκπαιδεύσει "κάποιοι". Θεοποιούμε τον "standard εξοπλισμό", όταν οι άλλοι λαοί δημιουργούν αριστουργήματα. Μια γύρα στο Youtube φτάνει για να δει κανείς ότι ο μέσος καλλιτέχνης του εξωτερικού, φαντάζει τεράστιος εδώ. Και μόνη η πρωταρχική αντίδρασή μας, φτάνει για να το αποδείξει. 

Περί ανέμων και υδάτων


halias: Τα επεισόδια στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Μερικοί (ευτυχώς λίγοι) έχουν βαλθεί να αποδείξουν την βλακεία τους, δυστυχώς εις βάρος όλων των άλλων. Πόσο μυαλό θέλει να καταλάβεις ότι να πετάς σε άλλους ανθρώπους πέτρες χωρίς να σε κυνηγάει κανένας μόνο πόνο σε άλλους μπορεί να προκαλέσει. Βρείτε σάκο του μποξ (αληθινό) και φύγετε από τις διαδηλώσεις και τα γήπεδα.

GKamp: Ο θάνατος του 53χρονου ανθρώπου. Η κατάντια μας, και ο εθνικός και κοινωνικός μας μαρασμός, ο οποίος ακολουθείται από μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση της οικονομίας μας. Η ματατζο-κλωτσιά που έφαγε ο Λουκάνικος. Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Φουλ στα καπνογόνα. Κράτος που κυβερνάται από ανδράποδα. Χρέη. Βάλε μια με τζατζίκι...

Spir Frelini: Ο θάνατος του 53χρονού σε μια διαδήλωση πού είχε σαν σκοπό ένα καλύτερο μέλλον.

halias: Κούρεμα και κούρεμα, και ψάχνουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει: Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα, τι εξήντα. Τι μια μέρα οι δημοσιογράφοι μας λένε πως πρέπει να κουρευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο και την άλλη ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές αν είναι μεγάλο το κούρεμα. Και εκεί που μπερδεύτηκες ασχολούνται με το τι είπε ο Γάλλος στον Άγγλο και πως όλοι κοροϊδεύουν τον Ιταλό. Μας κάνετε πλάκα; Ποιός νοιάζεται για δυο κουβέντες, που αμφιβάλλω αν ειπώθηκαν; Και μετά όλη τη βδομάδα μας έχουν στο σήμερα αποφασίζει ο ένας, αύριο ο άλλος, κτλ. Μες την καλή χαρά είναι και εμείς καιγόμαστε.

GKamp: Η καταθλιπτική όψη του Ψειρή. Λουκέτα παντού και ερημικοί δρόμοι.
 
Lena: Η απίστευτη αγριότητα που επέδειξαν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη. Από βασανιστήρια και σοδομισμό έως ψυχρή δολοφονία χωρίς δίκη του ηγέτη και των ακολούθων του. Συγνώμη, αλλά δεν βλέπω καμιά διαφορά στους επαναστάτες από το καθεστώς... άρα καμία ελπίδα!

GKamp: Οι αντικρουόμενες εκδοχές για το "ποιός και πώς πυροβόλησε στο κρανίο τον Καντάφι, και τον σκότωσε". Ο Καντάφι ήταν εγκληματίας ολκής και έπρεπε να τιμωρηθεί, αλλά μετά από τέτοια ανήκουστα άνομη βαρβαρότητα που έδειξαν οι αντάρτες, νοιάζεται κανείς αν τον βρήκε "από αριστερά" η σφαίρα;

halias: Γιατί κάθε δεύτερο παιχνίδι που παίζει μια ομάδα πρέπει να το λέμε τελικό. Ειδικά φράσεις του τύπου 'τώρα η ομάδα έχει μπροστά της τέσσερις τελικούς' μου σηκώνουν την τρίχα. Χάνουν το νόημα τους οι λέξεις.

GKamp: Το spotάκι για το Monodrome της Biennale. Αν και μου άρεσε που έδειξε αυτά που έδειξε, -καλά έκανε!- εν τούτοις δεν φτιάχνεις τέτοιο spot για Biennale. Το ανεβάζεις απλώς σε κανάλι και μετράς τα hits σου, καθώς και τα comments και τα facebook shares.
 

Athens Biennale 2011: Monodrome from Tolis Roussas on Vimeo.








Περί μουσικής


pepe: Η επανένωση των Stone Roses, του συγκροτήματος του ενός δίσκου (ας μη γελιόμαστε το Second Coming ήταν μέτριο), που μεγάλωσε μια γενιά και χαρακτήρισε ένα κίνημα.  Η αλήθεια είναι πως πέρα από αυτό το γεγονός, φαντάζομαι πως καμία άλλη καλλιτεχνική αξία δεν έχει η κίνηση αυτή, αλλά αυθόρμητα σκίρτησε η ψυχούλα μας.

Lena: Ένα άλμπουμ του 2009 που ανακάλυψα σήμερα το πρωί και το άκουσα όλο με λαιμαργία... είναι το 'Love the future' από τους Chester French και είναι για όλα τα γούστα... είναι indie, pop, rock, ρετρό και μοντέρνο και με απίστευτη θεατρικότητα.
 
tomygun: Eddie Vedder&Beck- Sleepless nights



halias: Εντάξει μου αρέσει η Florence Welch και τώρα που έρχεται το νέο album από Florence and the machine, Ceremonials, στις 31 Οκτωβρίου θα κάτσω να το ακούσω, 'ντάξει; Τι στο καλό η γυναίκα έκοψε το ποτό για τη φωνή της, να μην τσεκάρω τα αποτελέσματα;

Lena: Η εμφάνιση των Muse στο φετινό Reading festival, για την επέτειο του Origin of symmetry. Στα καλύτερά τους, με ελεγχόμενες δόσεις τρέλας από τον επαγγελματισμό τους πλέον και μία σταθερή δυναμική που συνίσταται ισότιμα από τους τρεις. Το παρακολουθείστε στο youtube...

Spir Frelini: Αυτό εδώ το διαμάντι από τους Gliss. Το βγάλανε 7 μήνες πριν αλλά εγώ το ανακάλυψα μόλις την προηγούμενη βδομάδα.

"Out The Door" demo by gliss official

Περί ανέμων και υδάτων


GKamp: Τα αφιερώματα στον Λουκάνικο. Αυτό το σκυλί πρέπει να μπει πρωτοσέλιδο στο Time.

halias: Το ράδιοαρβύλα ξανάρχισε. Ο Αντώνης, ο Γιάννης, ο Χήστος και ο καφετζής (και η 'σειρήνα' από τον Πειραιά, ξέρω όλοι οι άντρες συμφωνείτε) μας κάνουν να σκάμε και λίγο γέλιο μες στο χάλι μας.


φωτογραφίες από: http://991.com/, http://www.amazon.co.uk/, http://www.holymoly.com/, http://www.athina984.gr/

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα