Aυτό το παιδί @ Θέατρο Badminton: Κερδίστε προσκλήσεις

Διαβάστηκε
Το Mix Grill σας προσφέρει 10 διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση Aυτό το παιδί του Joel Pommerat στο Θέατρο Badminton σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.


Το Mix Grill σας προσφέρει 10 διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση
Aυτό το παιδί του Joel Pommerat στο Θέατρο Badminton σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook και να συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 1 μμ:

Αν θέλετε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε στο διαγωνισμό, μπορείτε:

- αφού συμπληρώσετε τη φόρμα να παίξετε στο on-line trivial παιχνίδι μας "Μονομαχίες" και για κάθε παιχνίδι που θα παίξετε, θα έχετε άλλη μια συμμετοχή. Όσα περισσότερα παιχνίδια παίξετε, τόσες φορές θα είναι το όνομά σας στην κλήρωση.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Δελτίο Τύπου

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Aυτό το παιδί
Του Joel Pommerat

Από τις 26 Οκτωβρίου 2011 φιλοξενείται η πρωτότυπη θεατρική-εικαστική παράσταση «Αυτό το παιδί» του Joel Pommerat στο φουαγέ του θεάτρου Βadminton μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων το καλοκαίρι που πέρασε στο κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και την εικαστική επιμέλεια η Ίριδα Κρητικού. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό-εικαστικό δρώμενο, όπου καταγράφει δέκα μικρές ιστορίες γονεϊκών σχέσεων, που περιγράφουν την ψυχολογία και τους ρόλους που καλείται να παίξει ο σύγχρονος άνθρωπος όταν ανοίγει η αυλαία της ενήλικης ζωής του. Το έργο γραμμένο το 2006 αφηγείται με σπαρακτικά αληθινό τρόπο στιγμιότυπα από τη ζωή ανθρώπων που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Ολοι έχουμε υπάρξει «αυτό το παιδί» ή έχουμε αγαπήσει και μεγαλώσει «αυτό το παιδί». Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σωκράτης Αλαφούζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Βολιώτη,  Νεκτάριος Λουκιανός, Λήδα Ματσάγγου, Βάνα Πεφάνη, Γιάννης Στεφόπουλος, Εύρη Σοφρωνιάδου, Ζέτη Φίτσιου.

Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης που ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως εικαστική έκθεση. Ο πειραματικός χαρακτήρας της παράστασης έγκειται στη συμμετοχή δεκαπέντε νέων εικαστικών καλλιτεχνών όπου ο καθένας δημιουργεί το σκηνικό τοπίο, το video- art, το μακιγιάζ και τα κοστούμια των δέκα δρώμενων που απαρτίζουν το έργο, δίνοντας στο όλο εγχείρημα τη μορφή εικαστικού και ταυτόχρονα θεατρικού δρώμενου.

Η παράσταση αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός που ενώνει διαφορετικές ομάδες καλλιτεχνών σε ένα κοινό καλλιτεχνικό στόχο και  κοινωνικό προβληματισμό.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα, Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη, Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μανόλης Παντελιδάκης,
Σκηνογραφία: 15 εικαστικοί καλλιτέχνες Άννα Αμπαριώτου, Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτωνας Μπεκιάρης, Έλενα Παπαδημητρίου, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Βασίλης Σούλης, Μαρία Τσάγκαρη, Γιώργος Τσεριώνης, Κυριάκος Φραντζέσκος.

Εικαστική επιμέλεια: Ίρις Κρητικού, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, Κοστούμια: Ειρήνη Τσακίρη, Σοφία Νικολαΐδη, Επιμέλεια Κίνησης: Σοφία Μιχαήλ,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζέτη Φίτσιου, Βοηθός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου, Συντονισμός Εικαστικών Καλλιτεχνών: Γιαλένα Κλειδαρά, Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Δοκός,
Παίζουν: Σωκράτης Αλαφούζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Βολιώτη,  Νεκτάριος Λουκιανός, Λήδα Ματσάγγου, Βάνα Πεφάνη, Γιάννης Στεφόπουλος, Εύρη Σοφρωνιάδου, Ζέτη Φίτσιου
Χορεύει η Σοφία Μιχαήλ

BADMINTON THEATER ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΟΥΔΗ, ΑΘΗΝΑ 157 73, τηλ. 2111086024, 2108840600
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Από 26 Οκτωβρίου 2011
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ κανονικό: 20€, φοιτητικό: 15€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Public, Metropolis, Ticketnet.gr, Viva.gr, 210 8840600
 
Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο «Αυτό το παιδί» γεννήθηκε μέσα από συνεντεύξεις που  έδωσαν το 2002 γυναίκες της Νορμανδίας που ζουν σε εργατικές κατοικίες, με θέμα το γονεϊκό ζήτημα.  Για διάστημα πολλών ημερών, οι συνεντευξιαζόμενες, ο Joel Pommerat και η ομάδα των ηθοποιών, αντάλλαξαν απόψεις και αντιδράσεις πάνω στο γονεϊκό ζήτημα. Ως αποτέλεσμα, ο συγγραφέας και η ομάδα του δημιούργησαν ένα σπονδυλωτό έργο με τη μορφή δέκα δρώμενων, ένα θεατρικό ντοκυμαντέρ με κοινή θεματική. Το όλο εγχείρημα στήθηκε με πρωτοβουλία του Ταμείου Οικογενειακής Στήριξης του Calvados και του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου της Caen.

Ο Zoel Pommerat, έγραψε το έργο χωρίς ποτέ να μεταφέρει αυτούσια μαι σκηνή από τις αφηγήσεις, αλλά περισσότερο σαν να ονειρεύεται αυτό που συνέβη μέσα στην ψυχή των ηρώων. Το «Αυτό το παδί» είναι μια σειρά μικρών σκηνών με θέμα τις οικογενειακές συγκρούσεις, όταν οι συνήθεις εντάσεις μεταξύ παιδιών και γονέων φτάνουν στα άκρα. Κάθε σκηνή γίνεται ο καθρέφτης μας είτε ως γονιού που ενδεχομένως είμαστε είτε ως γιου ή κόρης που έτσι κι αλλιώς είμαστε. Υπαρξιακά ερωτήματα, αδιέξοδες σχέσεις αλλά και το χάσμα γενεών και επικοινωνίας, ξετυλίγονται μέσα από οικείες ιστορίες:  Mια έγκυος που μιλά στο παιδί που πρόκειται να φέρει στον κόσμο, ένας χωρισμένος πατέρας με την πεντάχρονη κόρη του, μια γυναίκα που επιλέγει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία, μια μητέρα που επιπλήττει την τριανταπεντάχρονη κόρη της, ένας γιος που κατηγορεί τον πατέρα του για τη χαμένη του ζωή, μια μητέρα που ζητάει από την κόρη της συγγνώμη, μια άλλη εξαρτημένη από τον δεκάχρονο γιό της, μια έγκυος που δεν θέλει να γεννήσει και ένα παιδί που θέλει να γεννηθεί.    Η ιδέα της σκηνοθεσίας

Η παράσταση Αυτό το παιδί είναι ένα θεατρικό-εικαστικό δρώμενο που επιτρέπει στον θεατή να κυκλοφορεί, να στέκεται και να παρακολουθεί τα δέκα δρώμενα, όπως περπατάει καθημερινά μέσα στους δρόμους της πόλης ή τους διαδρόμους του σπιτιού του.
Μέσα από τη δραματουργική ανάλυση του έργου, γεννήθηκε η ιδέα ενός εικαστικού εργοταξίου. Ενα ανοιχτό τοπίο με έργα τέχνης και εικαστικές εγκαταστάσεις που δίνει την εντύπωση μια σύγχρονης πόλης και ταυτόχρονα απεικονίζει το ονειρικό υποσυνείδητο των ηρώων που πρωταγωνιστούν.

Η πρόταση της σκηνοθεσίας αφορά σε μια αισθητική-συναισθηματική  εμπειρία που μπορεί να βιώσει ο θεατής μέσα από τη συνεργασία καλλιτεχνών που υπηρετούν διαφορετικές μορφές τέχνης.
ΦΡΟΣΩ ΛΥΤΡΑ

Για τον συγγραφέα
Joel Pommerat

Γεννήθηκε το 1963. Στα 23 ξεκινά να γράφει συστηματικά.
Σκηνοθετεί ένα πρώτο του κείμενο το 1990, στα 27 του “Le chemin de Dakar”. Μονόλογος μη θεατρικός που παρουσιάστηκε στο Παρίσι στο Τheatre Clavel.

Με αφορμή την παράσταση εκείνη, ιδρύει τη θεατρική του ομάδα και της δίνει το όνομα Louis Brouillard.
Ακολουθούν τα έργα: “Le theatre”, 1991, “25 annees de litterature de Leon Talkoi”, 1993, “Des suees”, 1994, “Les evenements”, 1994. Κείμενα που γράφονται και σκηνοθετούνται με έναν τρόπο που αρχίζει να μορφοποιείται. Το κείμενο γράφεται στις πρόβες, μαζί με τους ηθοποιούς. Ολα τα παραπάνω έργα ανεβαίνουν στο Theatre de la main d’or, στο Παρίσι. Το 1995 ανεβάζει την παράσταση “Poles”, στο Federes de Montlucon. To 1997 το έργο του “Treize etroites tetes” παρουσιάζεται στο Τheatre Paris-Villette.

To 1998 γράφει το έργο για ραδιόφωνο “Les enfants”. Το 2002, παρουσιάζει στο Paris Villette το έργο του “Grace a mes yeux”. Το 2003, γράφει το έργο “Qu’ est-ce qu’ on a fait”. To έργο αυτό είναι παραγγελία από το CAF του Calvados πάνω στο γονεϊκό ζήτημα. To 2004 ανεβάζει το “Au monde” στο Theatre National de Strasbourg. Το 2004 ανεβάζει το “Petit chaperon rouge”, (Κοκκινοσκουφίτσα) πρώτο έργο του για παιδιά.

Τον Απρίλιο του 2006 ανεβάζει στο Paris-Villette την παράσταση “Cet Enfant” (Αυτό το παιδί), που αποτελεί ανα-δημιουργία του έργου“Qu’est-ce qu’ on a fait”.

Το 2006, παραστάσεις του παρουσιάζονται στο φεστιβάλ της Avignon. Το 2007 ανεβάζει το “Je tremble” στο Theatre Charles Dullin στο Chambery. Την ίδια χρονιά η ομάδα, βρίσκει έδρα για τρία χρόνια στο Τheatre des Bouffes du Nord. Ανεβάζει το “Cet enfant”, στο θέατρο Praktika,  στη Μόσχα. Το 2008, ανεβάζει δεύτερο έργο για παιδιά, το “Pinocchio”  στο Odeon-Theatre de l’ Europe. Ξεκινά συνεργασία για τρία χρόνια με το Odeon-Theatre de l’ Europe και για πέντε χρόνια με το Theatre national de la communaute francaise στις Βρυξέλλες. Ανεβαίνει το “Cet enfant” στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες:

BADMINTON THEATER
ΦΟΥΑΓΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΟΥΔΗ
ΑΘΗΝΑ 157 73

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 26 Οκτωβρίου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Για τις ημέρες και ώρες παραστάσεων παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τα ταμεία του θεάτρου Badminton γιατί διαμορφώνονται ανάλογα με το υπόλοιπο πρόγραμμα του θεάτρου.

ΤΗΛΕΦΩΝA ΤΑΜΕΙΟΥ
2111086024, 2108840600  

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 20 €
Φοιτητικό: 15 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Public, Metropolis, Ticketnet.gr, Viva.gr, 210 8840600

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Μυρτώ Αποστολίδου- Παναγιώτης Τσεβρένης

Γραφείο Τύπου
Βάσω Βασιλάτου
vasso@artblock.gr

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια