Νεανική τριάδα στο "Σταυρός του Νότου Plus"

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη συνεργάζεται με τον Δήμο Αναστασιάδη στην ανανεωμένη σκηνή "Σταυρός του Νότου Plus", πάλαι ποτέ "Απέναντι". Μαζί τους ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Γκασούκα.
Η τρίτη σκηνή του "Σταυρού του Νότου", που συνηθίσαμε να την λέμε "Απέναντι" καθώς βρίσκεται όντως απέναντι από τη γωνία Φραντζή και Θαρύπου όπου εδρεύει ο ΣτΝ, ανανεώνεται φέτος και μετονομάζεται σε "Plus", με τη φιλοδοξία να προσφέρει βήμα κυρίως σε νέους καλλιτέχνες και φρέσκα σχήματα. Το ξεκίνημα κρίνεται όντως θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού, από τις 23 Οκτώβρη και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα φιλοξενούνται στην ανανεωμένη σκηνή η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Δήμος Αναστασιάδης και ο Θανάσης Αλευράς.

Το σχήμα φιλοδοξεί να φέρει φρεσκάδα και ποιότητα μέσα από την απλότητα, χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία "show". Η σκηνοθέτρια Ελένη Γκασούκα, δημιουργός του πολυσυζητημένου θεατρικού "Ήρωες" που έκανε εξαιρετική επιτυχία, αναλαμβάνει τη σκηνοθετική επιμέλεια του οπτικοακουστικού προγράμματος των τριών νέων καλλιτεχνών.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη, μετά από 4 περίπου χρόνια "θητείας" στο πλάι σημαντικών ονομάτων της ελληνικής μουσικής, αναλαμβάνει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα με την ίδια να είναι το κεντρικό πρόσωπο. Μαζί της ο Δήμος Αναστασιάδης, σε μία συνεργασία που αναμένεται με ενδιαφέρον, τόσο για τα κοινά στοιχεία των δύο καλλιτεχνών, όσο κυρίως για τις διαφορές τους στο ύφος και τον ήχο. Το πρόγραμμα των τραγουδιών τηρείται μυστικό από τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι αφήνουν όμως να εννοηθεί ότι θα συνδυάζει παλιά και φρέσκα τραγούδια από πολλά διαφορετικά είδη, χωρίς "ταμπέλες" και διαχωριστικές γραμμές.
 
Κάπου εδώ έρχεται και ο Θανάσης Αλευράς, ο εξαιρετικά ταλαντούχος νέος ηθοποιός που έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με την Ελένη Γκασούκα στους "Ήρωες", να προσθέσει και αυτός το δικό του χρώμα στο σχήμα. Στην ουσία θα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Θα παρεμβάλεται ανάμεσα σε κάποια τραγούδια και με μικρά, σατιρικά, χιουμοριστικά κείμενα με αφορμή την επικαιρότητα, καλλιτεχνική και όχι μόνο, θα δίνει στο κοινό σφηνάκια γέλιου. Όποιος τον έχει δει στο ρόλο της εύπορης νέας που ταξιδεύει με τον Υπερσιβηρικό επί χρόνια κάπου στις αρχές του περασμένου αιώνα ή στο ρόλο του ομοφυλόφιλου Ηπειρώτη στους "Ήρωες",  τότε σίγουρα μπορεί να καταλάβει ότι η παρουσία του στο σχήμα αναμένεται να χαρίσει σπουδαίες στιγμές διασκέδασης.

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στα νεανικά σχήματα που στήνουν μουσικές παραστάσεις με χιούμορ, φρεσκάδα και φυσικά μουσική και τραγούδι. Τέτοια περίπτωση μοιάζει να είναι και η συνεργασία Ελεονώρας Ζουγανέλη, Δήμου Αναστασιάδη και Θανάση Αλευρά. Ένα από τα προγράμματα που αναμένεται να τραβήξουν την προσοχή του κοινού.

info

Ε. Ζουγανέλη - Δ. Αναστασιάδης - Θ. Αλευράς
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Γκασούκα
Σταυρός του Νότου plus
Φραντζή 14 Νέος Κόσμος - Αθήνα (210 9226975)
Από Παρασκευή 23/10 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
www.stn.gr

Πηγή Φωτο: Τα Νέα
Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια