method

Cine Grill: Οι καινουργιες ταινίες της εβδομάδας - 24.11.2011

Αρκετές οι νέες ταινίες στις αίθουσες για αυτήν την εβδομάδα και ανάμεσα τους δύο ελληνικές παραγωγές!
Διαβάστηκε φορες

Μια επικίνδυνη μέθοδος (A dangerous method)


Σκηνοθεσία : Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Σενάριο: Κρίστοφερ Χάμπτον
Με τους: Κίρα Νάιτλι, Βίγκο Μόρτενσεν, Βενσάν Κασέλ, Μάικλ Φασμπέντερ.

Η ταινία αναφέρεται στο πώς η σχέση μεταξύ του Σίγκμουντ Φρόυντ και του μαθητή του Κάρλ Γιούνγκ οδήγησε στη γέννηση της ψυχανάλυσης και είναι βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Κερ ‘’A most dangerous method’’.
Ο Κάρλ Γιούνγκ αναλαμβάνει τη δύσκολη θεραπεία μιας ασθενούς (Σαμπίνα) χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του δασκάλου του. Παραδομένος στη γοητεία της συγκεκριμένης γυναίκας ξεκινάει μαζί της μια ερωτική σχέση. Η Σαμπίνα θα τον βοηθήσει να αναπτύξει τις θεωρίες του την ίδια στηγμή που ο δάσκαλος του θα εισχωρήσει ακόμα πιο βαθιά στο μυαλό της.




Υπηρέτριες (The help)



Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Σενάριο: Τέιτ Τέιλορ
Με τους:  Εμα Στόουν, Βαϊόλα Ντέιβις, Οκτάβια Σπένσερ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Σίσι Σπέισεκ.

Η Σκίτερ μόλις τελείωσε το κολλέγιο και επιστρέφει στο σπίτι της με το όνειρο να γίνει συγγραφέας. Η ιδέα της όμως για το πρώτο της βιβλίο, να γράψει για τις έγχρωμες γυναίκες που δουλεύουν ως υπηρέτριες, θα αναστατώσει την κοινωνία στην οποία ζεί και θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.




Το σπίτι των ονείρων (Dream House)

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν
Σενάριο: Ντέιβιντ Λούκα
Με τους:  Ντάνιελ Κρεγκ, Ναόμι Γουότς, Ρέιτσελ Βάις, Μάρτον Κσόκας, Ελίας Κοτέας, Τζέιν Αλεξάντερ

Ο Γουίλ Άτεντον μετακομίζει με την οικογένεια του σε ένα σπίτι σε μια μικρή πόλη. Λίγο μετά την εγκατάσταση τους ανακαλύπτουν ότι σε αυτό το σπίτι έχει δολοφονηθεί μια μητέρα με τα παιδία της  και πως η φήμη που κυκλοφορεί είναι πως δολοφόνος είναι ο επιζών σύζυγος. Ο Γουίλ θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο με τη βοήθεια μια γειτόνισσας. Θα μπορέσει να λύσει το μυστήριο; Τι θα είναι αυτό που θα ανακαλύψει;




Ο ξεναγός

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής
Σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής
Με τους: Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κάθριν Σάκφιλ

Ο Ιάσονας έρχεται να μείνει στην Αθήνα για να δουλέψει ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Το γκρουπ του αποτελείται από φοιτητές του εξωτερικού  που έκαναν Εράσμους στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την κολλητή του Μυρσίνη η οποία τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν φίλο αλλά και με τις απαιτήσεις των φοιτητών, που προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μια ξενάγηση στην Ακρόπολη.




Τυρανόσαυρος (Tyrannosaur)

Σκηνοθεσία: Πάντι Κόνσινταϊν
Σενάριο: Πάντι Κόνσινταϊν
Με τους: Πίτερ Μάλαν, Ολίβια Κόλμαν, Εντι Μάρσαν, Νεντ Ντένεχι, Σάλι Κάρμαν

Ένα δράμα αγγλικής παραγωγής που διηγείται την ιστορία του Τζόσεφ, ενός ανθρώπου που οδηγείται με γρήγορους ρυθμούς στην καταστροφή, σαν αποτέλεσμα της ζωής που κάνει. Εμφανίζεται ξαφνικά στην ζωή του η Χάνα, μια κοπέλα που δουλεύει για μία φιλανθρωπική οργάνωση και έχει φαινομενικά την ζωή της τακτοποιημένη. Αν και όλα δείχνουν πως ο η Χάνα προσπαθεί να σώσει τον Τζόσεφ από την ζωή που κάνει, αποδεικνύεται τελικά πως εκείνη χρειάζεται να σωθεί.




Happy Feet 2

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Σενάριο: Τζορτζ Μίλερ
Με τις φωνές των:  Ματ Ντέιμον, Ελάιτζα Γούντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χιούγκο Γουίβινγκ

Ο γιός του Mumble, ο Eric προσπαθεί να συνιθίσει την ζωή του σαν Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος. Στο μεταξύ, ο Mumble, οι φίλοι και η οικογένειά του ανακαλύπτουν μία καινούργια απειλή στο σπίτι τους. Μια απειλή που θα χρειαστεί να συνεργαστούν όλοι μαζί για να τους σώσουν.




Tungsten

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Γεωργόπουλος
Σενάριο:  Γιώργος Γεωργόπουλος
Με τους: Βαγγέλης Μουρίκης, Τάσος Νούσιας, Ομηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλιφερόπουλος

Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας. Θύτες και θύματα σε ρόλους που εναλλάσσονται, αποκαλύπτουν μία μηχανή πιο ισχυρή από τη βούληση τους: Την κρεατομηχανή των ληγμένων λογαριασμών, των άδειων καρτών και των πτωχευμένων ονείρων, που κινεί τη δράση έως το αδιέξοδο.



Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα