Μπήκαμε στο "ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ" στο θέατρο Δ.Χορν

Διαβάστηκε
Μια οικογένεια σε απόγνωση. Θα ξεφύγουν από το "Γυάλινο Κόσμο";Φέτος στο θέατρο Δ.Χορν η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί, μεταφράζει και αναλαμβάνει τη δραματουργική επεξεργασία του "Γυάλινου Κόσμου" ("The Glass Menagerie", 1944) του Τ.Ουίλλιαμς), από τα πιο γνωστά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ακόμη και αν το έχετε ξαναδει παλαιότερα, η παράσταση που έστησε η Κ.Ευαγγελάτου μας παρουσιάζει μια εντελώς νέα μορφή του έργου. Δεν στηρίζεται σε απλή μετάφραση του πρωτοτύπου αλλά το έχει εμπλουτίσει με αποσπάσματα από προσχέδια του συγγραφέα για το έργο ενώ ικανοποιεί και το, πρωτοποριακό για την εποχή του, αίτημα του συγγραφέα να συνδυάζεται η θεατρική παράσταση με προβολές (τότε σταθερές εικόνες, σήμερα βιντεοπροβολές που παρεμβαίνουν στην εξέλιξη του έργου, ενίοτε εξυπηρετούν την αφήγηση αλλά πάντως κρατούν σε εγρήγορση το θεατή). Εξαιρετική δουλειά από τη σκηνοθέτη και τους βοηθούς της, πρωτότυπο το ανέβασμα και πρωτοποριακό, χωρίς υπερβολές όμως που να επισκιάζουν και να αποσπούν την προσοχή από τα βασικά εργαλεία: τους ηθοποιούς.

Η Ναταλία Τσαλίκη στο ρόλο της μεγαλομανούς και εγκαταλελειμμένης από τον άνδρα της γυναίκα, που ζει ακόμη στα χρόνια της νιότης της και ανειρεύεται μεγαλεία για την κόρη της, ο Αντίνοος Αλμπάνης στο ρόλο του γιού, που ονειρεύεται τη φυγή, η Αμαλία Νίνου ως Λώρα, η αλλόκοτη κόρη που ζει μέσα στο γυάλινο κόσμο της και ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς στο ρόλο του ξένου, του φίλου που έρχεται ξαφνικά και αντί να τους χαρίσει το όνειρο, τους προσγειώνει στην πραγματικότητα, μας έβαλαν μέσα σε έναν κόσμο φόβου, απόρριψης, λαχτάρας για ταξίδι και ματαίωσης, μας χάρισαν το γέλιο, κάποιες στιγμές, αλλά σίγουρα μας συγκίνησαν.

Η κυρία Τσαλίκη είναι μοναδική- ήταν τόσο καλή ως νευρωτική και καταπιεστική μητέρα, με υπέροχες αποχρώσεις θλίψης και οργής. Τα λαμπερά της μάτια στο δυνατό χειροκρότημα του τέλους μας κέρδισαν. Εντυπωσιακή η ερμηνεία της Αμαλίας Νίνου στο δύσκολο ρόλο της Λώρας: ένα ξωτικό, ένα πλάσμα από άλλο κόσμο που σχεδόν δεν πατούσε στο σανίδι. Εκπληκτική, θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα επόμενα βήματά της. Ζεστοί και ουσιαστικοί ο Α.Αλμπάνης και ο Κ.Γαβαλάς. Ο τελευταίος έχει χάρισμα κωμικό.
Μία πολύ καλή παράσταση που σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα. 


"Ο Γυάλινος Κόσμος" του Τ. Ουίλλιαμς σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Βίντεο:Μιχάλης Κλουκίνας
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βλάχου και Βοηθός Σκηνογράφου: Λουκία Μινέτου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: εδώ

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια