Οι Mikro στο Passport

Διαβάστηκε
To Σάββατο που μας πέρασε οι Mikro βρέθηκαν στη σκηνή του Passport για να μας παρουσιάσουν μια ηλεκτρονική βραδία όπως αυτοί ξέρουν...To Σάββατο που μας πέρασε οι Mikro βρέθηκαν στη σκηνή του Passport για μια live εμφάνιση μετά από αρκετό καιρό. Θέλοντας λοιπόν να δώσω ηλεκτρονικό ύφος στη διασκέδαση μου κατευθύνθηκα και εγώ στο Πειραιά για να δω από κοντά εάν όχι την πρώτη, τότε μια από τις πρώτες ηλεκτρονικές μπάντες με ελληνικό στοίχο.

Πριν εμφανιστούν οι Mikro στη σκηνή, ο Reasonant Status ή αλλιώς  Δημοσθένης Μάρκου είχε αναλάβει να μας βάλει στο κλίμα με τις πραγματικά πολύ όμορφες μουσικές του που προέρχονταν φυσικά από το συνθεσάιζερ που είχε μπροστά του και έκανε τα κόλπα του. Βασικός άξονας της δουλειάς του είναι η breakbeat αισθητική και φιλοσοφία. Δεν τον είχα ακούσει παλί αλλά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και νομίζω το ίδιο συνέβη και στο υπόλοιπό κοινό που ήταν στο χώρο. 

Σχεδόν μια ώρα αργότερα οι Mikro παίρνουν τις θέσεις τους (έχοντας μαζί τους αρκετά gadjets όπως μας είχε πει ο Nikonn μια μέρα πριν στη συνέντευξη του εδώ) για να μας παρουσιάσουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, ένα απόλυτα χορευτικό live που δεν γίνεται να μην σε παρασύρει. To setlist περιελάμβανε κομμάτια σχεδόν και από τα 6 άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους να έχουν την τιμητική τους. Τραγούδια όπως το Flip Flop, Μίκρο Tronik*Πλάσμα, Εlectroshock, Άσπρη Σοκολάτα, Γέφυρα, Η Σειρά Σου, Περιστρεφόμενα Κεφάλια, Λάθος Κωδικός, Το δωμάτιο, Αυτή η πόλη, και αρκετα άλλα που δε κατάφερα να συγκρατήσω, μας έκαναν να χορεύουμε διαρκώς στους δυνατούς ρυθμούς τους Μας πήγαν λίγα χρόνια πίσω και ίσως να έδωσαν και ένα νοσταλγικό χαρακτήρα στη βραδιά.
Οι διασκευές που μας παρουσίασαν ήταν άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της εμφανισής τους και έκαναν ακόμα πιο πλούσιο το setlist. Έτσι λοιπόν μας παρουσίασαν τραγούδια από Depeche Mode, Cure, Chemical Brothers, Faithless, Primal Scream, Nancy Sinatra, Moby, Prodigy, The Buggles κ.α. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρω και την παρατήρηση του Nikonn ότι οι Mikro δεν είναι μια μπάντα διασκευών μιας και δεν έχουν συμπεριλάβει ποτέ διασκευή σε άλμπουμ απλά είναι κάτι που αγαπούν πολύ να κάνουν στα live. 

Όσον αφόρα τη σκηνική τους παρουσία ήταν αρκετά δυναμικοί και συχνά μας παρότρυναν να χορέψουμε μαζί τους. Επίσης πολύ ωραία δουλειά είχε γίνει και στα βίντεο που συνόδευαν τα κομμάτια. Σχετικά με τον ήχο κάτι δε πήγαινε καλά όταν άλλαζαν ο Nikonn με τη Ρια στα φωνητικά με αποτέλεσμα αρκετές φορές η Ρία να μην ακούγεται πολύ καθαρά.  

Το κομμάτι «κοινό» το άφησα για το τέλος γιατί δεν είναι και πολύ ευχάριστο… Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο Passport βρεθήκαμε λίγα άτομα. Βέβαια ήμασταν λίγοι και καλοί που λέει και ο λαός μας αλλά δε ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκαν τα μέλη της μπάντας όταν είδαν το χώρο μισό-γεμάτο. Μάλιστα όταν συμπληρώθηκε περίπου μια ώρα live μείναμε ακόμα πιο λίγοι.

Σε γενικές γραμμές όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Passport σίγουρα περάσαμε καλά και εύχομαι το νέο άλμπουμ που ετοιμάζουν οι Mikro να είναι εξίσου καλό με όσα μάς έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα έτσι ώστε ο επόμενος χώρος που θα εμφανιστούν να είναι ασφυκτικά γεμάτος.    
Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια