Οι Arcturus ζωντανά στο Gagarin 205

Διαβάστηκε
Αρχές δεκαετίας του ΄90. Το Black metal εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στην Ευρώπη κυρίως μέσω της Νορβηγίας. Συγκροτήματα πολλά και μεγάλα, οπως οι Mayhem, Darkthrone, Emperor κ.ά. . Μέσα σε αυτή την παρέα ανήκουν και οι Arcturus.

Το όνομα τους το πήραν από την αρχαία ελληνική λέξη Αρκτούρος που ειναι ο φύλακας- προστάτης της Αρκούδας. Είναι επίσης και ένα απο τα πιο φωτεινά άστρα στον ουρανό.

Η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους είναι το 1991 με το EP My Angel. Εδώ απαρτίζονται από το Marius Vold μπάσο/φωνητικά, τον Steinar Sverd Johnsen πλήκτρα/κιθάρα και τον Hellhammer (Jan Axel Von Blomberg) στα τύμπανα.

Το 1993 οι Arcturus απαρτίζονται πλέον απο τους : Garm (Kristoffer Rygg) στα φωνητικά, Samoth (Tomas Haugen) κιθάρα, Steinar Sverd Johnsen πλήκτρα, Hellhammer (Jan Axel Von Blomberg) στα τύμπανα. Χαρακτηρίζονται πλέον ως πραγματικο black metal group και  κυκλοφορούν το EP Constellation. H σύνθεση τους αυτή θεωρείται ως το original line-up της μπάντας. Αυτό όμως είναι κάτι πολύ θεωρητικό μιας και οι Arcturus έχουν τόσες αλλαγές στα μέλη τους με μονιμα σταθερούς τους Johnsen και Hellhammer.

Το 1995 έχουμε το πρώτο τους full-length album. To εκπληκτικό- αριστουργηματικό Aspera Hiems Symfonia. Εδώ έχει φυγει ο Samoth και εχουν προστεθεί οι  Carl August Tidemann και Skoll με τον τελευταίο να είναι παρόν στα περισσοτερα album τους. Συμφωνικό black πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Το 1997 ήταν όμως η χρονιά που στην ουσία έδειξε τον προσανατολισμό αυτής της μπάντας. Η κυκλοφορία του La Masquerade Infernale ήταν μια φοβερή  avant garde metal αποκάλυψη. Καθαρά και μη καθαρά φωνητικά, ατμόσφαιρα, πλήκτρα, metal, drum n’ bass.

Ακολούθησαν άλλες δυο full length δουλειές: το 2002 The Sham Mirrors μια εξελισσόμενη συνέχεια του La Masquerade Infernale εμπλουτισμένο με ηλεκτρονικά στοιχεία, και το Slideshow Symphonies όπου στα φωνητικά για πρώτη φορά συμμετέχει ο Simen Hestæs (ICS Vortex) των Dimmu Borgir.

Αξιοσημείωτο είναι, πως σχεδόν όλα τα μέλη που έχουν περάσει από τους Arcturus έχουν διατελέσσει ή είναι ακόμη ενεργά μέλη σε πολλά μεγάλα Νορβηγικά group του χώρου. Ενδεικτικά ο Garm (Ulver, Borknagar), ο  Samoth (Emperor , Burzum, Satyricon , Mayhem) , o Hellhammer (Dimmu Borgir, The Kovenant),  ο Johnsen (Dimmu Borgir, The Kovenant).

Οι Arcturus έχοντας όλα αυτά τα μέλη στις τάξεις τους, που ήταν και σε άλλες μεγάλες μπάντες,  ήταν λογικό αν μην έχουν συχνή δισκογραφία λόγω χρόνου ασχολίας. Αυτό όμως έδρασε ευεργετικά γιατί το συγκρότημα δίσκο με δίσκο πειραματιζόταν. Ήταν όμως και απόλυτα λογικό το 2007 να ανακοινώσουν πως δεν μπορουσαν να πορευθούν άλλο.

Το 2011 οι Arcturus επανενώνονται και πλεον απαρτίζονται από τους Simen Hestæs, Knut M. Valle , Tore Moren, Skoll, Steinar Sverd Johnsen, Hellhammer . Με αυτό το line-up το Σαββατο στις 4 Φεβρουαρίου στο Gagarin205  θα μας επισκεφτούν για να μας παρασύρουν με τους black αλλά experimental ήχους τους. Μην τους χάσετε!

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 29 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
MUSIC LAND
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr
VENUE INFO
GAGARIN 205
Λιοσίων 205
τηλ.: 215 5400888

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια