Τα διαμάντια της Ελληνικής δισκογραφίας: ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - Ζεστά ποτά

Διαβάστηκε
Στα τέλη της δεκαετίας του '70 το "Λούκι" στη οδό Χάριτος ήταν το αγαπημένο μου στέκι μου, οχι μόνο δικό μου αλλά και πάρα πολλών νέων της εποχής εκείνης λόγω του ξεχωριστού στυλ του χώρου και της εξαιρετικής μουσικής που έπαιζε.

Το ημιυπόγειο θρυλικό μπαρ του Ανδρέα Μουζακίτη (ντραμερ στους "Σπυριδούλα") και Αλέξη Γκόλφη (του γνωστού ηθοποιού που πέθανε πρόσφατα) ήταν στέκι και για τους Κατσιμιχαίους αλλά και για Νίκο Ζιώγαλα ο οποίος κάποια φεγγάρια είχε δουλέψει σαν μπάρμαν.

Σε αυτόν αναφέρεται ο στίχος των Κατσιμιχαίων στο τραγούδι τους "Μια βραδιά στο Λούκι" όπου περιγράφονται πραγματικά γεγονότα.

Το συγκεριμένο τραγούδι υπήρξε και ο προπομπός του σημαντικού δίσκου "Ζεστά Ποτά" μια και ήταν το πρώτο που ακούσαμε απο το Χάρη και το Πάνο, για την ακρίβεια από το Πάνο το 1982 στους "Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού" που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις στην Κέρκυρα.

Είχαν ξεκινήσει να γράφουν απο το 1977 (Φάνης) τραγούδι το οποίο είχαν υποβάλλει μαζί με το "Μια βραδιά στο Λούκι" και το "Γέλα πουλί μου" αλλα ο Χατζιδάκις διάλεξε το "Μια βραδιά στο Λούκι" όπου και βραβεύτηκε.

Από τότε ως τη κυκλοφορία του δίσκου "Ζεστά Ποτά" πέρασαν τρία χρόνια, όταν και τους άκουσε  ο Μανώλης Ρασούλης που ενθουσιάστηκε και τους πρότεινε στην τότε Columbia, αναλαμβάνοντας και την παραγωγή.

Έτσι, στις 20 Φεβρουαρίου 1985 ξεκίνησε η ηχογράφηση στο Στούντιο SIERRA, με ηχολήπτες τους Άκης Γκολφίδη, Μπάμπη Μπίρη, Χρήστο Ζορμπά και Φραγκίσκο Σόφτα και με βοηθό τον Κώστα Καλημέρη. Ο Γιάννης Σπάθας και ο Νίκος Αντύπας αναλάβανε την ενορχήστρωση και παίξανε και τα πιο πολλά όργανα στο δίσκο.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχές Απριλίου του 1985.
Ο κόσμος και κυρίως η νεολαία το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Σε χρόνο ρεκορ, για πρωτοεμφανιζόμενους δισκογραφικά καλλλιτέχνες, οι πωλήσεις έφτασαν τις 100.000 αντίτυπα.

Τα τραγούδια παιζόταν παντού ειδικα το "Ριτα-Ριτάκι" το "Μια βραδια στο Λούκι" και το "Προσωπικές οπτασίες".

Αργότερα όλα τα τα τραγούδια του δίσκου αγαπήθηκαν από την υπέροχη μπαλάντα "Φάνης" μέχρι το "Υπόγειο" σε ποίηση της Ρίτας Μπούμη-Παπά.

Ενας δίσκος πραγματικό διαμάντι, που άλλαξε το τοπίο στην Ελληνική μουσική, προσεγγίζοντας με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο μελωδικο, πιο "έντεχνο" τη rock μουσική.Τα τραγούδια του δίσκου

01. Παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα
02. Προσωπικές οπτασίες
03. Φάνης
04. Τις Κυριακές από παιδί τις σιχαινόμουνα
05. Μια βραδιά στο λούκι
06. Ρίτα-Ριτάκι
07. Για ένα κομμάτι ψωμί
08. Υπόγειο
09. Κορίτσια της συγνώμης
10. Γέλα πουλί μουΠηγή: love4music

Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου10/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια