FLAMING LIPS - Embryonic

albums - Οκτώβριος 2009

Οι Mix Grill συντάκτες ακουν, επιλέγουν και σας προτείνουν τα albums που ξεχωρίζουν μέσα στον Οκτώβριο του 2009.
Διαβάστηκε φορες
Οι Mix Grill συντάκτες ακουν, επιλέγουν και σας προτείνουν τα albums που ξεχωρίζουν μέσα στον Οκτώβριο του 2009.

FLAMING LIPS - Embryonic

Στα 18 τραγούδια του διπλού album Embryonic ο Wayne Coyne και οι υπόλοιποι Flaming Lips περιπλανώνται σε ψυχεδελικά μονοπάτια με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε αρκετές συνθέσεις. Συμμετέχουν οι MGMT και η Karen O.

Ακούστε εδώ.


GIRLS – Album

Οι Girls, παρά το όνομά τους, δεν περιλαμβάνουν κανένα κορίτσι στην σύνθεσή τους. Κατάγονται από το San Francisco, έχουν "λιώσει" στις ακροάσεις το Pet Sounds των Beach Boys αλλά σε αρκετά τραγούδια θυμίζουν και Teenage Fan Club όπως και Jesus and Mary Chain.

Ακούστε εδώ.


THE BIG PINK - A Brief History Of Love

Το ντεμπούτο των Λονδρέζων Big Pink στην 4AD με θέμα την αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της έρχεται να δικαιώσει απόλυτα το θόρυβο γύρω από το όνομά τους, παρουσιάζοντάς μας ένα μοναδικό πανόραμα που συνδυάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον ηλεκτρονικό χορευτικό ήχο με τις καλύτερες στιγμές του κιθαριστικού θορύβου των late ’80s - early ’90s.

Ακούστε εδώ
.

HEALTH - Get Color

Συναρπαστικό μίγμα electro-punk και noise-rock από το Λος Άντζελες. Industrial ρυθμοί μπολιασμένοι με dream-pop μελωδίες και κιθάρες σε στυλ My Bloody Valentine. Το πρώτο single Die Slow είναι ό,τι καλύτερο έχουν ηχογραφίσει έως τώρα.

Ακούστε εδώ.

THE XX - XX

Σκοτεινή αισθητική με δόσεις soul, electro-pop και παγωμένης '80s κιθαριστικής ατμόσφαιρας σε ένα ντεμπούτο φτιαγμένο για μεταμεσονύχτιες ακροάσεις. Στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ήχου των Λονδρέζων ΧΧ συνεισφέρουν τα χαμηλότονα, διπλά αντρικά-γυναικεία φωνητικά που δημιουργούν την αίσθηση ότι κρυφακούς τις προσωπικές συζητήσεις ενός ερωτευμένου ζευγαριού.

Ακούστε εδώ
.

AIR – Love 2

Η επιστροφή του σημαντικότερου γαλλικού electro συγκροτήματος είναι ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει από το Moon Safari του 1998

Ακούστε εδώ
.


YO LA TENGO - Popular Songs

Άλλη μια εξαιρετική δουλειά απο τους αγαπητούς Yo La Tengo που μας παρουσιάζουν δύο διαφορετικά πρόσωπα συνδυάζοντας την πιο "ποπ" πλευρά τους με τον κιθαριστικό πειραματισμό.

Ακούστε εδώ.

WHITE DENIM - Fits

Περιπετειώδες rock από το Austin του Texas, σε ένα δίσκο που ενσωματώνει περίτεχνα μια πληθώρα επιρροών, από το blues-punk, το acid rock και την ψυχεδέλεια ως την folk και την jazz.

MUMMERS – Tale to tell


Η Raissa Khan-Panni, με Κινεζο -Ινδο-Μεξικάνικες ρίζες, παίζει πιάνο και γράφει στίχους εμπνευσμένους από παιδικά παραμύθια. Το συγκρότημα συμπληρώνει ο ορχηστρικός συνθέτης Mark Brighton και στην ηχογράφησή του συμμετείχαν 20 ακόμα μουσικοί. Θα το λατρέψουν ιδιαίτερα όσοι αγάπησαν τα albums της Bjork στα 90’s.

Διαβάστε ακόμα