Οι Expert Medicine στο MG Festival 2012!

Ένα χρόνο μετά, το MG Festival είναι έτοιμο για την δεύτερη έκδοση του!Το line up είναι έτοιμο.
Διαβάστηκε φορες


Ένα χρόνο μετά, το MG Festival είναι έτοιμο για την δεύτερη έκδοση του! Το line up είναι έτοιμο, όπως και τα περισσότερα, από αυτά που χρειάζεται να γνωρίζετε. Πάμε να τα δούμε συνοπτικά:

MG Festival 2012

Πότε: την Κυριακή των Βαϊων (όπως πέρσι και μάλιστα ξανά μετά από εμφάνιση του Θανάση Παπακωνσταντίνου), στις 8 Απριλίου 2012
Που: στη Μουσική Σκηνή του Passport
Line-up: Είμαστε έτοιμοι, αλλά όπως κάναμε πέρσι, θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα σιγά, σιγά...
Εισιτήρια: Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν πληροφορίες για την προπώληση.

Μια από τις καλύτερες Αγγλόφωνες Ελληνικές μπάντες, οι Expert Medicine θα είναι μαζί μας στο MG Festival 2012! Την Κυριακή των Βαϊων, στις 8 του Απρίλη, στο Passport, οι Expert Medicine αναμένεται να μας κάνουν να χορέψουμε, όπως οι ίδιοι ξέρουν να το κάνουν.

Για εμάς, είναι μια από τις 3 καλύτερες Αγγλόφωνες Ελληνικές μπάντες αυτή τη στιγμή και ίσως η καλύτερη στη σκηνή! Τους έχετε δει ποτέ σε συναυλία; Έχετε ακούσει ποτέ τα "If I Could Build My Whole World Around You" (βλέπε διαφήμιση Cosmote), "Joy", "Arkkanoid", "Useless", "Chase", "Mr. Crisis", "I dare"; Έχετε ακούσει το τελευταίο album τους "Perfect Maniac";

Πατήστε play στην παρακάτω Λίστα και διαβάστε περισσότερα για τους Expert Medicine παρακάτω.



EXPERT MEDICINE BIO 1997 - 2011

>1997 - 2007
Οι Expert Medicine σχηματίστηκαν το 1997 από τον κιθαρίστα Αλέξη Ζαμπάρα και τον μπασίστα Μπάμπη Κουρτάρα. Το συγκρότημα πραγματοποίησε διάφορες live εμφανίσεις μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ έκανε και την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 2000, στη συλλογή Electric Youth Experiment-Vol. 1.

Το 2001 ξεκίνησαν, σταδιακά, σημαντικές αλλαγές στο ηχητικό ύφος, αλλά και τη σύνθεση των Expert Medicine. Με εξαίρεση τα 2 ιδρυτικά μέλη που παρέμειναν σταθερά, τα τύμπανα ανέλαβε ο Ανδρέας Σιουρούνης, για να τον ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα η τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη (η οποία αποχώρησε το 2007) και το 2004 ο DJ Everlast, παλιό μέλος των FF.C.

Κάποιες από τις πιο ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές τους, μέσα στην εξαετία 2001-2007, ήταν: τα support acts στον Arto Lindsay και τους Herbaliser, οι εμφανίσεις τους στο Ejekt Festival, στο Festival Comics της Βαβέλ, στο Synch Festival, στην Ημέρα της Μουσικής, στην απονομή των βραβείων του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο Vinylstories στο Γκάζι, καθώς και στο The Fly του Λονδίνου. Επίσης, πολύ καλές εντυπώσεις έχουν αφήσει οι συχνές εμφανίσεις τους στο Planet Music, αλλά και στο Bar 2 της Ναυπάκτου.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του group με τίτλο “Swimming Lessons” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2006 από την DNA Lab_el και περιλάμβανε τις συμμετοχές 2 εξαιρετικών μουσικών όπως ο τσελίστας Γιώργος Καλούδης και ο percussionist Daniel Armando. Η παρουσίαση του CD έγινε στις 10 Μαΐου του 2006, στη σκηνή του House Of Art, με μια sold – out συναυλία, ενώ για την προώθησή του πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία τον Απρίλιο του 2007 σε 8 πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Το video clip του κομματιού “Joy” προβλήθηκε  από το μουσικό κανάλι MAD.

>2008 - 2011
Το τέλος της συνεργασίας με την τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη, το καλοκαίρι του 2007, καθώς και η διαρκής ανάγκη για μουσικούς πειραματισμούς οδηγούν σταδιακά τους Expert Medicine σε ένα νέο δημιουργικό ύφος. Τα βασικά φωνητικά έχουν αναλάβει πλέον ο Μπάμπης Κουρτάρας και ο Ανδρέας Σιουρούνης, καθώς και guest τραγουδίστριες.

 Το καινούργιο υλικό των αγγλόφωνων Expert Medicine βασίζεται και πάλι στο συνδυασμό φυσικών οργάνων με decks, vocal loops και samples και διατηρεί κάποιες από τις έως τώρα επιρροές του από μουσικά είδη όπως rock, funk, acid-jazz, trip- hop. Διαθέτει όμως σαφώς περισσότερα στοιχεία electro, ακόμα πιο έντονο dance προσανατολισμό και μια pop διάθεση που το διαφοροποιεί αρκετά από οτιδήποτε έχει παρουσιάσει το σχήμα σε αυτά τα 14 χρόνια παρουσίας του.

Οι εμφανίσεις των Expert Medicine, ως κουαρτέτο πλέον, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2008 στην πλατεία Κοτζιά, στην Ημέρα της Μουσικής και συνεχίστηκαν με ένα μεγάλο live & party event στο Planet Music, την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2009. Το Μάρτιο του ίδιου έτους, το group διοργάνωσε ένα ακόμα live & party event, στο Βar 2 της Ναυπάκτου, που ήταν ουσιαστικά και η τελευταία του εμφάνιση λίγο πριν μπει στο studio για να ηχογραφήσει το δεύτερό του άλμπουμ.

Ο νέος δίσκος των Expert Medicine  με τίτλο “Perfect Maniac” κυκλοφόρησε στις 10 Μαΐου 2010 από τη The Sound of Everything και κομμάτια όπως τα “A Spaceship in the Backyard”, “Useless” και “Arkkanoid” κέρδισαν σημαντικό airplay από γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας ενώ το “Mr. Crisis” επιλέχθηκε από το Jumping Fish της Cosmote ως «Τραγούδι του Μήνα» για το Σεπτέμβριο του 2010.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 οι Expert Medicine διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με την υποστήριξη του Jumping Fish το “Sierra Studios Session 1: Live Audio & Video Recording” μπροστά σε εκατό περίπου καλεσμένους απ’ όπου προέκυψε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.
 
Στα τέλη του 2010 κυκλοφόρησε το low budget / one-shot video του “Arkkanoid”  και από τα τέλη Φεβρουαρίου 2011 το ίδιο κομμάτι ακούγεται στη διαφημιστική καμπάνια του i-bank της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης, από το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου η διασκευή τους στο “If I Could Build My Whole World Around You” των Marvin Gaye και Tammi Terrell ντύνει τη διαφημιστική καμπάνια της Cosmote.

Το “Chase_2010 rework” έγινε remix από μια πληθώρα παραγωγών με πιο πρόσφατους τους Ανδριανό Παπαδέα και Γιώργο Μαθιέλλη. Επίσης, ο Σεραφείμ Τσοτσώνης έχει κάνει ένα remix στο “I Dare” στο οποίο –όπως και στο original track- συμμετέχει στα φωνητικά η Ilia Darlin, ενώ ο Μιχάλης Δέλτα έχει κάνει ένα δικό του remix στο “Useless”.

Η σκηνική τους ενέργεια και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις σε πολλούς γνωστούς χώρους έχουν αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές κάνοντας πολλούς να μιλάνε για «την καλύτερη live χορευτική μπάντα της χώρας».
Πληροφορίες  για τις επερχόμενες συναυλίες καθώς και για οτιδήποτε νέο σχετικά με το group  είναι  διαθέσιμες στο www.expert-medicine.com.

Expert Medicine:

Αλέξης Ζαμπάρας “Alex Motofunk”_guitar & effects
Ανδρέας Σιουρούνης_drums & vocals
Μπάμπης Κουρτάρας “Sillyboy”_bass & vocals
Θωμάς Πυτικάκης “Dj Everlast”_decks & samples

Στέλλα Χρονοπούλου_guest vocals
Άκης Πασχαλάκης_sound engineer

Links_

expert-medicine.com
facebook.com/expertmedicine
youtube.com/expertmedicine

Κώστας Καλλές
info@expert-medicine.com
bookings@expert-medicine.com)

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 5 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα