Ο Joey Ramone ζει μέσα από ένα νέο άλμπουμ

Διαβάστηκε
Ένας νέος δίσκος με τραγούδια που έγραψε ο Joey Ramone σαν demos πριν και μετά τους Ramones θα κυκλοφορήσει το Μάιο.Μετά το θάνατο του Joey Ramone τον Απρίλιο του 2001, η μητέρα του Charlotte Lesher, και ο νεότερος αδερφός Mickey Leigh, καθάριζαν το διαμέρισμα του τραγουδιστή των Ramones στη Νέα Υόρκη όταν η Charlotte βρήκε μια παλιά απόδειξη από πίτσα delivery. «Παραλίγο να την πέταγε», περιγράφει ο Mickey Leigh, «όταν είδα το πίσω μέρος της στο οποίο ήταν γραμμένοι στίχοι. Ακόμα και μέχρι το τέλος, ο Joey δούλευε κάτι στο μυαλό του».

Στις 15 Μαΐου, μια δεκαετία από το δίσκο Don't Worry About Me (2002), παρουσιάζεται ένας νέος δίσκος του Joey με τίτλο ‘Ya Know?’, την χαρακτηριστική του φράση. Το νέο άλμπουμ περιλαμβάνει 17 τραγούδια – demos που έγραψε ο Joey για τους Ramones αλλά και μετά τη διάλυσή τους το 1996. Στο δίσκο περιλαμβάνονται τα τραγούδια "Rock & Roll Is the Answer", "New York City" και η country μπαλάντα "Waiting for That Railroad". Οι παραγωγοί Ed Stasium και Jean Beauvoir, οι οποίοι έχουν δουλέψει με τους Ramones, ολοκλήρωσαν τα τραγούδια που είχε δουλέψει ο Joey. H Joan Jett, o Steven Van Zandt των E Street Band, ο ντράμερ Richie Ramone και μέλη των Cheap Trick και των Dictators είναι κάποιοι από τους οποίους συμβάλλουν στο νέο δίσκο.

Η δημιουργία του δίσκου καθυστέρησε το 2009 λόγω των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων για κάποια demos, τα οποία είχαν γίνει από τον Joey με τον παραγωγό Daniel Rey. Ο Stasium αναφέρει ότι το αρχικό σχέδιο ήταν «να αναθέσουν την επανεκτέλεση των demos σε διάσημους τραγουδιστές και μουσικούς από πολύ δημοφιλή συγκροτήματα που επηρεάστηκαν από τον Joey. Αντί για αυτό, διαλέξαμε φίλους που ήταν πραγματικά φίλοι με τον Joey».Ο Stasium ηχογράφησε τις επανεκτελέσεις στη Νέα Υόρκη το 2010, μια εβδομάδα μετά από το Joey Ramone Birthday Bash show.

«Η vintage αίσθηση του υλικού είναι παντού» αναφέρει ο Leigh, ο οποίος έχει τη δικιά του μπάντα, τους Rattlers, και παίζει στο Ya Know?. Ο ίδιος είχε ηχογραφήσει σε κασέτα την αργή εκτέλεση του "Merry Christmas (I Don't Want to Fight Tonight)" στα μέσα των 80’s στο διαμέρισμα του Joey. Στο ίδιο διαμέρισμα, ο Andy Shernoff των The Dictators έβλεπε τηλεόραση με τον Joey στην αρχή των 90’s όταν ξεκίνησαν να γράφουν το "Trembling". «Ωρίμαζε, γινόταν περισσότερο soul στη φωνή του», λέει ο Shernoff. «Θα συνέχιζε σε αυτή την κατεύθυνση. Του άρεσε να τραγουδάει έτσι».

«Η υγεία του ήταν μια στα πάνω μια στα κάτω», λέει ο Leigh αναφερόμενος στα τελευταία χρόνια της ζωής του Joey. «Αλλά όταν το κοκτέιλ φαρμάκων έπιανε, τότε ήταν που έκανε τη δουλειά του. Ο Joey δεν είχε σκοπό να σταματήσει τη μουσική. Η υγεία του, όμως, τον κρατούσε πίσω. Αλλά στο τέλος ένιωθε ελεύθερος».

Πηγή: Rolling Stone
Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια