Gimme 10: Οι Cyanna γράφουν για αγαπημένα τους πράγματα

Διαβάστηκε
Οι Cyanna μάς παρουσιάζουν αγαπημένα τους πρόσωπα, συγκροτήματα, τραγούδια, βιβλία και άλλα. Οι Cyanna είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγγλόφωνα γκρουπ της χώρας. Ξεκίνησαν τη δισκογραφική τους πορεία, ως τρίο και με ελληνικό στίχο, το 2004, με το άλμπουμ Άγγιξέ Το ενώ ακολούθησαν τα Just A Crash (2008) και End Is Near (2010). Σήμερα η σύνθεσή τους αριθμεί πέντε μέλη, τους Anthony, Nais, Nick Sid, Jason και Spireas Sid. Η τελευταία, ολόφρεσκη έκδοσή τους είναι το The Undressed EP, που αποτελεί δική τους παραγωγή και κυκλοφορεί σε πακέτο που περιέχει βινύλιο και cd. Με αυτή την αφορμή και με ιδιαίτερη χαρά τους φιλοξενούμε σήμερα στο Gimme 10 για να μάς παρουσιάσουν δέκα αγαπημένα τους πράγματα.

1. Πρότυπο: Johnny Cash. Για τη μουσική του, τη φωνή του, τη ζωή του (και το μαύρο στυλ του).

2. Πρόσωπο: Ιησούς Χριστός. Μια από τις σημαντικότερες χειρονομίες που έχουν καταγραφεί ιστορικά και μας εμπνέουν, είναι όταν ο ΤζέιΣι τα έκανε λίμπα στο εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ, μπροστά στα μάτια του «φωτισμένου» ιερατείου.

3. Βιβλίο: «Αντιγνώση – Τα δεκανίκια του καπιταλισμού» της Λιλής Ζωγράφου. Διάβασέ το, μπορεί να αλλάξεις άποψη για πολλά, ή απλά να συνειδητοποιήσεις το γιατί συμβαίνουν και πώς ακριβώς, πράγματα που ήδη έχεις παρατηρήσει και μόνος σε αυτό τον παραλογισμό που ζούμε στη σύγχρονη εποχή, στην Ελλάδα ειδικά αλλά και γενικότερα.

4. Τραγούδι: «Πεχλιβάνης» Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Οταν το πρωτοακούσαμε (όλοι ξεχωριστά) πάθαμε σοκ. 
Ελληνικό ροκ με την καλύτερη έννοια που θα μπορούσε ποτέ κανείς να δώσει. Αλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

5. Μπάντα: Suicidal Tendencies, Faith No More, Red Hot Chili Peppers. Και οι τρεις μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν έδωσαν ποτέ δεκάρα για ταμπέλες, στεγανά και «απαγορευμένα». Τόλμησαν να συνδυάσουν ήχους και στοιχεία που κανείς δεν τόλμαγε να αγγίξει, δημιουργώντας παρθένα μουσικά τοπία, αποκλείοντας όμως ταυτόχρονα την κατηγοριοποίησή τους σε κάποια συγκεκριμένη σκηνή, ενώ άλλαζαν και συχνά το μίγμα του 
ήχου τους προκαλώντας ακόμα περισσότερη δυσφορία γύρω τους. Πλήρωσαν όλες την αυθάδειά τους με την απόρριψη και το χλευασμό από τους απανταχού συμπλεγματικούς μουσικοκριτικούς, φανατικούς και λοιπούς αχρείαστους της εποχής τους, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν σκληροπυρηνικό κοινό. Πολύ μετά την ακμή τους αναγνωρίσθηκαν ως βασικές επιρροές σε ένα κάρο μεταγενέστερους και λατρεύονται λίγο πολύ ως icons. Γαμάτοι.

6. Παραγωγός: Rick Rubin. Κάποια στιγμή μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα, ένα τεράστιο ποσοστό των albums, που έχεις λιώσει σε κασσέτα, βινύλιο, cd, mp3 κτλ, από Slayer και Danzig μέχρι Gossip και Cash έχουν την υπογραφή του.  Κάτι κάνει σωστά αυτός ο τύπος.

7. Βίντεο:  “One” Metallica. Βιωματικά και λόγω τρυφερής ηλικίας που μας στοίχειωσε για πρώτη φόρα, είναι το βίντεο που μας έχει καρφωθεί στο μυαλό περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Κάποτε μας προσέφερε και αρκετούς εφιάλτες.

8. Ταινία: «Melancholia» του Lars Von Trier. Η καλύτερη απεικόνιση της ανθρώπινης συναισθηματικής κατάπτωσης της σύγχρονης εποχής, που έχει πάρει διαστάσεις κοσμικής καταστροφής. Ο πολιτισμός, με κέντρο τον εξελιγμένο άνθρωπο, σε κρίση.

9. Πίνακας:  «The Temptation of St. Anthony» του Salvador Dali. Προκαλεί δέος χωρίς να ξέρουμε γιατί. Είναι τόσο υποσυνείδητοι οι συνειρμοί που δεν περιγράφονται με λόγια.

10. Εξάρτηση: Καφές. Τον τιμάμε και μας φτιάχνει όλους. Είναι ίσως το πιο κοινό χαρακτηριστικό και των πέντε μας.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια