Ταινίες - Απρίλιος 2012

Δείτε ποιές ταινίες σας προτείνουν οι συντάκτες μας για τον Απρίλιο
Διαβάστηκε φορες
Δείτε ποιές ταινίες σας προτείνουν οι συντάκτες μας για τον Απρίλιο. Αυτό το μήνα οι επιλογές μας κινούνται πέρα από τα ψυγαχωγικά όρια προς την κοινωνική και πολιτική κριτική.


INDIGNADOS
(ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ)
Γαλλικό ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Τόνι Γκατλίφ
Με τους: Μαμεμπέτι Ονορέ Ντιάλο
Μια Αφρικανή μετανάστρια περιπλανιέται στην Ευρώπη και συναναστρέφεται τους κοινωνικά αποκλεισμένους κι εξεγερμένους πολίτες της.



OLIGARCHY
Eλληνικό ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Το αόρατο παρασκήνιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και οι διασυνδέσεις των τραπεζιτών και των πολιτικών οι οποίοι την προκάλεσαν.




ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ
Ελληνική διαδικτυακή εκπομπή στο comedylab.gr
Η εκπομπή αυτή θα λύσει το πρόβλημα της χώρας. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, το πρόβλημα της χώρας είναι ένα συγκεκριμένο δάσος αλλά κανένα συγκεκριμένο δέντρο του. Οπότε, λύσεις; Είναι όλες Στο μυαλό του Σίλα.
Οι βασικές αρχές του Σίλα: Καλό είναι στη ζωή, να ξεκινάς με αρχές, ιδεολογία, όραμα. (Αύριο μεθαύριο, κάτι θα χρειαστεί να ξεπουλήσεις.) Πρέπει πάντα ν’ αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου, μέχρι την τελευταία στιγμή. (Θα πετύχεις καλύτερη τιμή όταν σ' εξαγοράσουν.)


ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Ελληνική μικρού μήκους από την ομάδα Διακόπτες στο diakoptes.blogspot.com
"Η ιδέα για την πρώτη μας μικρού μήκους ταινία, υπήρχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα από τις συζητήσεις μας, προέκυπτε η διάθεση και η επιθυμία για πράξη-δημιουργία, έξω από τη λογική της δουλειάς μας, αλλά παράλληλα χρησιμοποιώντας την. Το σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση τεχνικών στο χώρο του θεάματος "Διακόπτες" γνωρίζουν λίγο ως πολύ -από τα μέσα- τη φύση της δουλειάς μας. Τις έννοιες όπως, ιεραρχία, θέαμα, εμπόρευμα, διαμεσολάβηση, αφεντικά (μεγάλα+μικρά), «τέχνη», εκβιασμός, χρήματα... προσπαθήσαμε από την αρχή να τις βάλουμε στη θέση που τους αρμόζει. Απέναντί μας."


ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Ελληνικό ντοκιματέρ από την ομάδα Διακόπτες στο diakoptes.blogspot.com
To ντοκιμαντέρ για την απεργία των εργαζομένων του εργοστασίου "Χαλυβουργία Ελλαδος" του Ασπροπύργου, δημιουργήθηκε από την ομάδα ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ στο πλαίσιο της "Συνέλευσης Σωματείων Βάσης, εργατικών ομάδων και συνελεύσεων, άνεργων, εργαζόμενων" και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ στις 21 Δεκεμβρίου, 2011.




Διαβάστε ακόμα