Willard Grant Conspiracy - Live στο Rodeo Club (23/10/2009)

Η πρώτη εμφάνιση των Willard Grant Conspiracy στη χώρα μας ήταν γεμάτη από τραγούδια για το θάνατο, τα όνειρα και τις γυναίκες...
Διαβάστηκε φορες
Η πρώτη εμφάνιση των Willard Grant Conspiracy στη χώρα μας ήταν γεμάτη από τραγούδια για το θάνατο, τα όνειρα και τις γυναίκες, όπως παρατήρησε και ο ίδιος ο Robert Fisher, ο ιδρυτής του συγκροτήματος από τη Μασαχουσέτη.

Η θεματολογία του μεγάλου ρεπερτορίου που έχει χτίσει ο Fisher τα τελευταία 15 περίπου χρόνια μπορεί να είναι βυθισμένη στο σκοτάδι και την απαισιοδοξία, αλλά διακρίνεται για τη φαντασία και την ευρηματικότητα των ιστοριών που σκαρφίζεται ή ξετρυπώνει ο δημιουργός του. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ογδοντάλεπτης εμφάνισης της τριμελούς μπάντας (βιολί και όρθιο μπάσο συνόδευαν την ακουστική κιθάρα του Fisher) ακούσαμε τραγούδια και ιστορίες για ιεροκήρυκες που μαγεύουν φίδια και προσπαθούν να προσηλυτίσουν εξωγήινους επισκέπτες ("The Trials of Harrison Hayes"), για φαντάσματα νεκρών κοριτσιών παγιδευμένων σε πηγάδια ("Ghost Of The Girl In The Well") ή για τα επαναλαμβανόμενα όνειρα του Fisher για το θάνατό του, όπου σε ένα από αυτά ο Άγιος Πέτρος είναι παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού που δίνει στους νεκρούς την ευκαιρία να εξιλεωθούν για τα αμαρτήματά τους τριγυρίζοντας για λίγο χρόνο στη Γη μέχρι να εξαφανιστούν και να γίνουν αόρατοι.

Η λιτή μουσική συνοδεία έδωσε στην επιβλητική φωνή του Robert Fisher τον κεντρικό ρόλο στην αφήγηση των folk δραμάτων που προέρχονταν τόσο από το καινούργιο "Paper Covers Stone" (άλμπουμ με νέες εκτελέσεις παλαιότερων κομματιών) όσο και από την προηγούμενη ιστορία του συγκροτήματος. Στις αξιομνημόνευτες στιγμές της βραδιάς η διασκευή στο "This Rotten Tree" των Walkabouts, "The Ashes", "Drunkards Prayer", "Massachusetts", αλλά και η εξαιρετική εκτέλεση του "From a Distant Shore" μαζί με τα τέσσερα μέλη των Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, το κομμάτι που έκλεισε την καλή εμφάνιση του ελληνόφωνου σχήματος που άνοιξε τη βραδιά. Η πολυμελής μπάντα του Διαμαντή Διαμαντίδη αυτή τη φορά έπαιξε ως κουαρτέτο (δύο βιολιά, τσέλο και ακουστική κιθάρα) και παρουσίασε τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους "Ορχήστρα στο Βυθό". Ανάμεσα τους και οι διασκευές στο "Mad World" των Tears For Fears (σε μια εκτέλεση πιο κοντά στη διασκευή που ακούγεται στο Donnie Darko) και στο "Murderer" των Low, σε ελληνική απόδοση με τίτλο "Δολοφόνος".



This Rotten Tree - Willard Grant Conspiracy (live@Rodeo Club)

Διαβάστε ακόμα