Παίζουμε Fantasy Festival Game με το Primavera Sound 2012

Σαν το Fantasy Football αλλά με συγκροτήματα από το φεστιβάλ Primavera Sound 2012 αντί για ποδοσφαιριστές.
Διαβάστηκε φορες

Το ξέρετε, φαντάζομαι, το παιχνίδι Fantasy Football. Επιλέγεις τους παίχτες της αρεσκείας σου στην αρχή της σεζόν, φτιάχνεις την ομάδα σου και ανάλογα με την απόδοσή τους μαζεύεις πόντους. Μιας που η κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και τα ταξίδια στο εξωτερικό για φεστιβαλοτουρισμό έχουν γίνει δύσκολη υπόθεση για τον Έλληνα μουσικόφιλο, τι θα λέγατε φέτος να ξεκινήσουμε το Fantasy Festival Game όπου αντί για ποδοσφαιρική λίγκα επιλέγουμε το φεστιβάλ της αρεσκείας μας και αντί για παίκτες επιλέγουμε τα συγκροτήματα που θα θέλαμε να δούμε, δημιουργώντας το κατά τη γνώμη μας ιδανικό line up για την κάθε μέρα. Δωρεάν φεστιβαλική διασκέδαση από τον καναπέ του σπιτιού μας, με φτηνές μπύρες από το ψυγείο και youtube playlist για την οπτικοακουστική μας απόδραση! Και αν βρούμε και κανέναν τυχεράκια που θα πάει στο φεστιβάλ, τον βάζουμε διαιτητή για να μας πει ποιος έκανε τις καλύτερες επιλογές.

Έναρξη λοιπόν του Fantasy Festival Game 2012 με το γνωστό μας Primavera Sound της Βαρκελώνης, κατά την γνώμη μου το κορυφαίο μουσικό γεγονός της Ευρώπης τόσο από πλευράς ονομάτων όσο και από θέματα οργάνωσης αλλά και τοποθεσίας. Η φετινή διοργάνωση έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 240 (!) ονόματα συνολικά με το εισιτήριο για το τριήμερο να είναι στα 195 ευρώ (συν κάποιο booking fee - αλλά αυτό λίγο μας νοιάζει όσο αφορά το παιχνίδι μας), ενώ η πόλη της Βαρκελώνης είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός με το φεστιβάλ να διεξάγεται σε εύκολα προσβάσιμη περιοχή και να προσφέρει ανέσεις που δεν τις βρίσκεις εύκολα σε άλλες διοργανώσεις. Εμείς αράζουμε τώρα στον ακόμα πιο άνετο καναπέ μας με το laptop στα πόδια και διαλέγουμε το κατά την γνώμη μας ιδανικό line up για το τριήμερο στο Parc del Forum από 31 Μαΐου ως 2 Ιουνίου (αφήνοντας εκτός συναγωνισμού τις ουκ ολίγες εμφανίσεις που συμβαίνουν πριν και μετά σε άλλους χώρους, κυρίως την Τετάρτη και την Κυριακή σε Sala Apolo, Parc de la Ciutadella, Arc de Triomf κλπ.):

Πέμπτη 31 Μαΐου

Για το time slot από 17:00 ως 18:00 προτείνω ξάπλα στον ήλιο και cerveza.

18:00 - 19:00: Έχουμε κόντρα μεταξύ του Baxter Dury (ο ταλαντούχος γιoς του μεγάλου Ian) και του νέου αποκτήματος της 4AD, των Purity Ring στο Pitchfork Stage οι οποίοι κερδίζουν την ψήφο μου (ο scouter μέσα μου προβλέπει γρήγορη άνοδο των μετοχών τους).

19:00-20:30: Ξεκίνημα με τους πολλά υποσχόμενους Friends στο Mini Stage και στη συνέχεια θα διάλεγα τους βετεράνους Archers Of Loaf (Ray-Ban Stage), από τις σπουδαίες αν και λιγότερο γνωστές μπάντες του αμερικάνικου κολεγιακού indie rock των ‘90s, ενώ εναλλακτικά υπάρχουν και οι νέοι Δανοί θορυβοποιοί Iceage (Pitchfork Stage).

20:30 - 21:40: Η ώρα των μεγάλων διλημμάτων - μνημόνιο ή δραχμή, Afghan Whigs, Lee Ranaldo ή Grimes; Προτείνω Grimes που είναι ένα από τα super νέα ταλέντα του 2012 και αρχίζει και λίγο νωρίτερα (20:30 στο Pitchfork Stage), και αν στο live δεν αποδίδει όπως στο στούντιο (το "Visions" είναι ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς) προχωράτε προς το San Miguel Stage για τους Afghan Whigs - πότε θα μπορέσετε να τους ξαναδείτε;

21:45 - 23:00: Ακόμα περισσότερα διλλήματα με Death Cab For Cutie, Mazzy Star, White Denim και Mudhoney. Προσωπικά θα πήγαινα White Denim (Pitchfork Stage) μιας και είναι οι μόνοι που δεν έχω δει ποτέ ζωντανά, ενώ οι πρόσφατες  δουλειές τους μου έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις. Η νοσταλγική ψήφος πάει στους πρόσφατα επανακάμψαντες Mazzy Star για να θυμηθώ τις μέρες του ’93 που τους είχα πετύχει στο Mean Fiddler στο κρύο Βόρειο Λονδίνο, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο η χαμηλών τόνων μουσική τους θα μπορέσει να λειτουργήσει στην ανοιχτή σκηνή ενός φεστιβάλ (σε αυτό το ερώτημα μπορεί να σας έχω μια απάντηση τον Ιούλιο - stay tuned).

23:00 - 00:30: Πληθώρα επιλογών και πάλι μεταξύ Thee Oh Sees (θα κάνουν την προθέρμανσή τους για το Αν Club!), Beirut και Wilco στο San Miguel Stage που κερδίζουν τη ψήφο μου (τους Beirut τους έχουμε δει και εδώ).

00:30 - 5:00: Όποιος αντέχει ακόμα μπορεί να πάρει γερές δόσεις punk rock από τους Refused ή να chillάρει παρέα με τους The XX, ενώ μετά έχει και Franz Ferdinand και Spiritualized και Japandroids! Χαμός!

Παρασκευή 1 Ιουνίου

Sleigh Bells17:00 - 18:00: Ξάπλα στον ήλιο και cerveza ή Laura Marling;

18:00 - 19:00: Ναι ρε, Milk Music! (όποιος ήταν στο Six D.O.G.S την Τετάρτη, καταλαβαίνει τι θέλω να πω).

19:00 - 20:00: ‘80s νοσταλγία με τους Chameleons ή ‘50s με τον Dirty Beaches; Μάλλον ‘90s με τον Jeff Mangum στο Auditori Rockdelux αν καταφέρετε να μπείτε μέσα (εδώ έχει ουρές).

20:00 - 21:45: Μεταξύ Girls, I Break Horses και Lower Dens επιλέγω τους τελευταίους (δεν έχω ακούσει ακόμα το "Nootropics", αλλά λέγεται ότι σκίζει).

21:45 - 23:00: Έχει Cure στη μεγάλη σκηνή (αν δεν τους έχετε βαρεθεί ακόμα), αλλά και Melvins και The War On Drugs (στο Pitchfork Stage) τους οποίους και θα προτιμούσα μιας που τους Melvins τους έχουμε δει σχετικά πρόσφατα εδώ.

23:00 - 00:00: Sleigh Bells στο Pitchfork Stage, χωρίς πολύ κουβέντα. Όταν τους είχα δει στο Primavera 2010 είχα πάθει πλάκα και ξέχασα και τους Pavement που παίζανε την ίδια ώρα στη μεγάλη σκηνή.

00:00 - 5:00: Για τη μεταμεσονύχτια ζώνη προτείνω punk rock από τους Trash Talk, λίγο ύπνο με τους Codeine ή indie-pop χοροπηδητό με τους The Drums (ανάλογα με τις δυνάμεις και το κέφι του καθενός) και φινάλε με λίγο SBTRKT και πολύ The Rapture στο San Miguel Stage (τους The Men τους είδαμε). Α, έχει και Obits στις 3:00 στο Vice stage!

Σάββατο 2 Ιουνίου

Beach House17:00 - 18:00: Ξάπλα στον ήλιο και cerveza ή Michael Gira;

18:00 - 19:00: Ιδανική επιλογή η Sharon Van Etten για νωρίς το απόγευμα στη μεγάλη σκηνή. Μην ξεχάσετε να γράψετε σε βίντεο το "Serpents"για να το δούμε και 'μείς μετά από τον καναπέ μας!

19:00 - 20:00: Ο Jeff Mangum ξαναπαίζει στο Auditori Rockdelux αλλά τώρα βλέπουμε Veronica Falls στο Mini Stage.

20:00 - 21:45: Μετά από ένα μικρό, ασυνήθιστο, διάλειμμα, έχει Atlas Sound vs. Forest Swords, όπου σημειώνουμε 1 αφού τον Forest τον είδαμε στο Plissken.

21:45 - 23:00: Δεν το πιστεύω ότι δεν έβαλαν τους Beach House στη μεγάλη σκηνή (παίζουν στο Mini Stage) - το 2010 ο κόσμος κρεμόταν από τα δέντρα για να τους δει! Αν τα βρείτε σκούρα, υπάρχουν και οι πολύ αξιόλογοι Olivia Tremor Control στο Vice Stage την ίδια ώρα (κάτι μου λέει ότι μάλλον θα παίζουν μεταξύ συγγενών και του φίλου τους  Jeff Mangum), αλλά και οι Real Estate στο Pitchfork Stage λίγο αργότερα. Για ακόμα πιο ιδιαίτερα γούστα, υπάρχουν και οι Demdike Stare στο ATP Stage. Χαμός και πάλι!

23:00 - 00:30: Τελικά νομίζω ότι Primavera χωρίς τους Shellac δεν γίνεται. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στον Steve Albini! Έχει και Saint Etienne στη μεγάλη σκηνή στη θέση της Bjork που αποχώρησε από το φεστιβάλ (μάλλον έμαθε ότι έπρεπε να πάει κόντρα στον Albini και δεν το άντεξε!)

00:30 - 2:00: Έχει κάτι Wild Beasts για τα pop kids και The Weeknd για τα fashion victims, αλλά εδώ θα ψήφιζα την σταθερή αξία των Yo La Tengo στο Mini Stage.

2:00 - 5:00: Για το φινάλε του τριήμερου προτείνω ριζοσπαστικό punk από τους The Pop Group. Όλοι μαζί τώρα: We’re all prostitutes”!



Primavera Sound 2012 Playlist με τους: Purity Ring, Friends, Grimes, Archers Of Loaf, White Denim, Wilco, Lower Dens, The War On Drugs, Sleigh Bells, Trash Talk, The Rapture, Sharon Van Etten, Veronica Falls, Beach House, Shellac, The Pop Group

Δείτε εδώ όλο το line up του φετινού Primavera για να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Διαβάστε ακόμα