Ταινίες - Ιούνιος 2012

Οι συντάκτες μας σας προτείνουν ταινίες για τον Ιούνιο.
Διαβάστηκε φορες
MOONRISE KINGDOM (Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ)
Αμερικανική, κομεντί
Σκηνοθεσία: Wes Anderson
Με τους:  Jared Gilman, Kara Hayward και Bruce Willis  
Σε ένα νησί της Νέας Αγγλίας το 1960 ένα νεαρό αγόρι ερωτεύεται ένα κορίτσι και σχεδιάζουν να φύγουν μαζί. Όλο το νησί κινητοποιείται για να τους βρει με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω-κάτω, κάτι που μπορεί να μη είναι τελικά κακό...

Εκτός από την παραπάνω καινούργια ταινία (έρχεται στις 14 Ιουνίου) μπορείτε να δείτε και παλιότερες ταινίες που ξαναπροβάλλονται στους θερινούς κινηματογραφικούς όπως την κλασική Casablanca και την περσινή "Το λιμάνι της Χάβρης".

LE HAVRE (ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ)
Γαλλική, δραματική (2011)
Σκηνοθεσία: Ακι Καουρισμάκι 
Με τους: Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν
Ένας μεσήλικας λούστρος περιθάλπει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.



CASABLANCA 
Αμερικανική, δραματική (1942)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ
Με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Καζαμπλάνκα, ο Ρικ Μπλέιν (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ), ένας εξόριστος Αμερικανός, διευθύνει το μεγαλύτερο κέντρο διασκέδασης της πόλης. Όταν ο Γερμανός Στρατηγός Στράσερ (Κόνραντ Βάιντ) καταφτάνει στην Καζαμπλάνκα, ο αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας Ρενώ υπόσχεται να του παραδώσει τον διάσημο Τσέχο αρχηγό της Αντίστασης Βίκτορ Λάζλο (Πολ Χένριντ). Ο Λάζλο εμφανίζεται στο κέντρο διασκέδασης του Ρικ μαζί με τη σύζυγό του Ίλσα (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) με την οποία ο Ρικ είχε ερωτική σχέση για μικρό διάστημα στο Παρίσι. 

Τέλος, μια ελληνική μικρού μήκους ταινία. Το Casus Belli είναι η
πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Ζώη, η οποία πραγματεύεται την ελληνική κοινωνική κρίση.

CASUS BELLI
Ελληνική, μικρού μήκους.
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης
Με τους: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζένη Θεωνά, Ιρις Πόνκενα, Ηλίας Γκόγιαννος, Λάμπρος Φιλίππου, Γιώργος Μπινιάρης (συνολικά 146 ηθοποιοί)
Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

Διαβάστε ακόμα