Σχετικά με τον επόμενο δίσκο του Σ. Μάλαμα

Είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας κάποια πράγματα σχετικά με την επόμενη δισκογραφική δουλιά του Σωκράτη Μάλαμα. Το παζλ των πληροφοριών φαίνεται πως σιγά - σιγά συμπληρώνεται, αν και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με απόλυτη σιγουριά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην προτελευταία συναυλία του Μάλαμα για την καλοκαιρινή του περιοδεία στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, όλοι οι παρευρισκόμενοι προσέξαμε και σχολιάσαμε την παρουσία τεσσάρων καμερών που βιντεοσκοπούσαν το γεγονός. Αργότερα μάθαμε ότι ο Μάλαμας επιθυμεί εδώ και αρκετά χρόνια να κυκλοφορήσει κάποια ζωντανή ηχογράφηση, πλην όμως ποτέ δεν έμενε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα κι έτσι δεν το αποφάσιζε. Φέτος φαίνεται πως το έχει πάρει πιο ζεστά το θέμα και ενδέχεται σε μερικούς μήνες, λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα, να κυκλοφορήσει live δίσκο ο οποίος μάλιστα ισως να είναι διπλός ή και τριπλός, αν προσθέσει κανείς την πιθανή προσθήκη και ενός DVD (οι κάμερες που λέγαμε...) στο "πακέτο".

Ίσως η κυκλοφορία αυτή να συνδυαστεί και με το γεγονός ότι φέτος ο Σωκράτης Μάλαμας συμπληρώνει 20 χρόνια στη δισκογραφία (ξεκίνησε το 1989), αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο να το υποθέσουμε μπορούμε. Αν τελικά ο Μάλαμας ικανοποιηθεί και πάρει την απόφαση να κυκλοφορήσει έναν τέτοιο δίσκο, θα είναι η πρώτη φορά στην 20χρονη πορεία του που κυκλοφορεί έναν καθαρά προσωπικό live δίσκο. Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί ο εξαιρετικά επιτυχημένος live δίσκος από το Λυκαβηττό (2006) με Χάρις Αλεξίου και Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο οποίος περιείχε και DVD, αλλά και η παλαιότερη συμμετοχή του σε live δίσκο του Νίκου Ξυδάκη από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (2003). Τέλος, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς στην καταγραφή μας, να θυμίσουμε και την ζωντανή ηχογράφηση της ερμηνείας του στο "Δεν θα ξαναγαπήσω" των Μάνου Λοϊζου και Λευτέρη Παπαδόπουλου, έτσι όπως αποτυπώθηκε αυτή στο δίσκο "Μάνος Λοϊζος 20 χρόνια μετά" (2002).

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι γίνεται με εκείνον τον νέο δίσκο που ετοιμάζει ο Μάλαμας στο στούντιο. Απ' ό,τι ακούγεται, ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει μετά την προαναφερθείσα ζωντανή ηχογράφηση (μιλάμε δηλαδή για τον νέο χρόνο) και θα περιέχει καινούρια τραγούδια σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και ερμηνείες του ίδιου του τραγουδοποιού αλλά και κάποιων τραγουδιστών που θα κληθούν να συμμετάσχουν. Η φήμη που έσκασε σαν βόμβα σε ό,τι αφορά το ποιοί θα είναι οι συμμετέχοντες στον δίσκο αυτό, είναι αυτή που κάνει λόγο για πιθανή συμμετοχή της Μελίνας Κανά η οποία μάλιστα ενδέχεται να ερμηνεύσει 5 ή 6 τραγούδια! Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε θα μιλάμε για μια πολύ σημαντική επανένωση, δύο καλλιτεχνών που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους στο χώρο, μιας και στην ουσία ξεκίνησαν μαζί πριν περίπου 20 χρόνια.

Το ερωτηματικό πλέον μετατίθεται και παίρνει θέση δίπλα στο όνομα της Ελένης Βιτάλη η οποία ακουγόταν εδώ και πολύ καιρό ότι θα είναι η ερμηνεύτρια των νέων τραγουδιών του Μάλαμα. Εκείνο το αινιγματικό "μια γυναικεία φωνή της παλιάς σχολής" που ανέφερε ο Μάλαμας στις τελευταίες του συνεντεύξεις την περασμένη Άνοιξη όταν ερωτούνταν για την τραγουδίστρια με την οποία θα συνεργαστεί δισκογραφικά θα μας αφήνει με τις απορίες για αρκετό καιρό ακόμα. Και όπως συνηθίζουμε να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια