Wu Legends @ Βοτανικός Live Stage (25/6/12)

Μία ώρα με τους GZA και Raekwon στο Βοτανικό. Method Man και Ghostface Killah ακόμα αναζητούνται...
Διαβάστηκε φορες
GZA

Εν μέσω του συνεχιζόμενου κύματος ακυρώσεων συναυλιών, το είδαμε κι’ αυτό:  η ανακοινωμένη συναυλία των Wu Legends, δηλαδή η σύμπραξη επί σκηνής των μυθικών μελών των Wu-Tang Clan, Method Man, Ghostface Killah, Raekwon, και GZA, αποδείχτηκε ότι ήταν πραγματικά αυτό ακριβώς - ένας μύθος, αλλά από εκείνους του Αισώπου! Σαν να λέμε, για να μας καταλαβαίνουν και όσοι δεν ασχολούνται με το άθλημα του hip hop, πήγα να δω τους Stone Roses και τελικά είδα τον John Squire μόνο του να σολάρει.

Έτσι λοιπόν και εμείς την Δευτέρα το απόγευμα πήγαμε στο χαμάμ του Βοτανικός Live Stage (όχι, δεν διαμαρτύρομαι και για τη ζέστη - τουλάχιστον έτσι χάνεις και κανένα περιττό κιλό) για να δούμε από κοντά τέσσερις από τους σημαντικότερους rappers των θρυλικών Wu-Tang Clan, αλλά στην πορεία διαπιστώσαμε ότι Method Man και Ghostface Killah κάπου έχασαν τον δρόμο και μόνο οι Raekwon και GZA ήρθαν to represent the Wu (όπως λέμε και στο χωριό μου), παρέα με έναν ακόμα τύπο αγνώστων λοιπών στοιχείων (πληροφορίες ότι επρόκειτο για τον γνωστό Πίου θεωρούνται εντελώς ανακριβείς).

Wu Legends

Τώρα θα μου πείτε, από το να ακυρωθεί όλη η συναυλία, άσχημα μας κάθισε να δούμε για πρώτη φορά τον GZA/Genius, τον υπεύθυνο (μεταξύ άλλων) για το κλασσικό “Liquid Swords”, και τον Raekwon των δύο περίφημων “Only Built 4 Cuban Linx”; Χωρίς αμφιβολία, και ένας από όλη αυτή την παρέα να ερχόταν, θα άξιζε να τον τιμήσουμε με την παρουσία μας. Όμως, άλλο πράγμα να υπόσχεσαι μια ιστορική για τα δεδομένα μας hip hop συναυλία, και άλλο να βλέπεις μόλις δύο μέλη μιας μεγάλης κολεκτίβας που η ισχύ της βασίζεται ακριβώς σε αυτό που έλλειπε - στην ικανότητα των μελών της να συνεργάζονται και να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Και φυσικά άλλο αντίτιμο αποδέχεσαι να πληρώσεις στη μία περίπτωση και άλλο στην άλλη.

Για το τι ακριβώς έγινε και δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση, μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ανακοίνωση των διοργανωτών. Όπως φαίνεται, για άλλη μια φορά, μας φάγανε οι μεσάζοντες - άτιμε Christoffer! Το σίγουρο είναι ότι ένα κοινό που αποδείχτηκε πεινασμένο για μια τέτοια μεγάλη hip hop συναυλία, έφυγε με την αίσθηση ότι δεν εισέπραξε αυτό ακριβώς που πλήρωσε. Και κάτι τέτοιο δεν τιμά ούτε το όνομα των Wu-Tang Clan, ούτε φυσικά τη διοργάνωση. Να θυμίσω ότι όταν πριν μερικά χρόνια η εμφάνιση των White Stripes τελείωσε πριν την ώρα της, τουλάχιστον δόθηκε η δυνατότητα στους κατόχους εισιτηρίων να πάνε με έκπτωση σε μια επόμενη συναυλία. Αυτή τη φορά άραγε θα γίνει κάτι;

Onyx

Για να κλείσουμε με μια θετική νότα την ανταπόκρισή μας για το τι δεν είδαμε στο Βοτανικό, πρέπει να πούμε ότι η συμμετοχή του κόσμου στη βραδιά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Παρά την ζέστη και τα μεγάλα διαλλείματα ανάμεσα στις εμφανίσεις των ονομάτων, το κοινό δεν έδειξε να χάνει τη ζωντάνια του και συμμετείχε ενεργά τόσο στα ελληνικά ονόματα που προηγήθηκαν όσο και στους Onyx και GZA & Raekwon που ακολούθησαν. Ας ελπίσουμε ότι τα παθήματα γίνονται και μαθήματα και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να δούμε και στα μέρη μας πραγματικά σπουδαίες rap συναυλίες. Κι’ όλα αυτά σε μια στιγμή που το είδος έχει πάρει ξανά τα πάνω του με μια σειρά από πραγματικά αξιόλογους δίσκους (El-P, Killer Mike, Schoolboy Q, Death Grips κλπ.) που μας ανοίγουν την όρεξη για live δράση.

GZA & Raekwon - Criminology


Onyx - Slam

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα