Θέατρο - Ιούλιος 2012

Δείτε τις θεατρικές παραστάσεις που σας προτείνουμε για αυτό το μήνα.
Διαβάστηκε φορες
Το καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στα φεστιβάλ. Μια καλή λύση για όσους μένουν στην πόλη να επισκεφθούν τα υπαίθρια θέατρα και να απολαύσουν μια θεατρική παράσταση. 



Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδάυρου πραγματοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβρη με τις θεατρικές παραστάσεις να είναι περισσότερες αυτό το μήνα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις όπως «Οιδίπους Τύραννος» (Σοφοκλή), Theseum Ensemble Μιχαήλ Μαρμαρινός, Δημήτρη Δημητριάδη, Insenso / Όπερα, La Commune Grecque (Σάκη Παπακωνσταντίνου). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Στη σικά των Βράχων» θα πραγματοποιηθούν πολλές παραστάσεις, όπως οι «Θα Τρελαθούν κι Αφεντικά, Θα Τρελαθούν Και Δούλοι»  (Γ. Σουρή), «Και Οποιον Παρει Ο Χαρης!» (Χάρρυ Κλυν), «Νεφέλες» (Αριστοφάνη) από το Εθνικό Θέατρο, «Ο Αμερικάνος» (Αλ. Παπαδιαμάντη), «Ιππής» (Αριστοφάνη) από το Κ.Θ.Β.Ε.. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμάινονται από 10 εώς 20 ευρώ ενώ κάποιες παραστάσεις είναι δωρεάν.

Επίσης, επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Λόφο, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στον Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο με πολλές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.


Ηλέκτρα (Σοφοκλή)
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνικά- Κοστούμια: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική: Παν Καπερνέκα
Σε περιόδους σκοτεινές και δύσκολες, η Ηλέκτρα παραμένει σταθερή στην ηθική πορεία που έχει επιλέξει, δε λυγίζει, δεν υποκύπτει και δεν παραδίδεται. Καταφέρνει τελικά να ξαναφέρει το Φως και να αλλάξει όχι μόνο τη δική της ζωή αλλά και τη ζωή μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κερδίστε προσκλήσεις εδώ.





Δον Ζουάν, η επιστροφήΚοινωνικό του Έντεν φον Χόρβατ
Σκηνοθεσία: Γ. Κιμούλης 
Ερμηνεύουν: Γ. Κιμούλης, Τ. Κουλίεβα, Φ. Ξυλά, Κ. Γερονικολού.
Το έργο περιγράφει έναν κόσμο όπου οι αξίες έχουν νοθευτεί πλήρως, οι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι, μπερδεμένοι, υποτιμημένοι και ακυβέρνητοι. Το χρήμα έχει χάσει κάθε αξία, ενώ επικρατεί κοινωνική ανασφάλεια και κρίση ταυτότητας. Βρισκόμαστε στο απόγειο ενός όχι μόνον οικονομικού, αλλά, πάνω απ’ όλα, συναισθηματικού πληθωρισμού. Πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες απ’ αυτό που βιώνουμε σήμερα;
Σ΄ έναν τέτοιο τόπο, που καταρρέει, επιστρέφει ο Δον Ζουάν, ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της απελεύθερης νοοτροπίας και του “ευ ζην”, ηλικιωμένος και κουρασμένος από την αδηφάγα πορεία του και όλη αυτήν την προσπάθεια που έχει κάνει, ώστε να μπορέσει να “ζήσει κάθε του επιθυμία”.
Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και για να αγοράσετε το εισιτήριό σας σε καλύτερη τιμή.



Διαβάστε ακόμα