Φεστιβάλ Φλυγόνιον 2012

Με όχημα την καλή μουσική και τη φιλοξενία στον γραφικό χώρο του Ξενώνα "Φλυγόνιον" στα πλαίσια του ομώνυμου Φεστιβάλ, το οποίο καθιερώνεται πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, το Σάββατο 14 Ιουλίου άλλη μία συναυλία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Διαβάστηκε φορες
Τα βράδια στον Ελικώνα έχουν διαφορετική αίσθηση όταν συνοδεύονται από καλή μουσική, η οποία ξεχύνεται στις βουνοκορφές και αγκαλιάζει το Κυριάκι Βοιωτίας. Με όχημα την καλή μουσική και τη φιλοξενία στον γραφικό χώρο του Ξενώνα "Φλυγόνιον" στα πλαίσια του ομώνυμου Φεστιβάλ, το οποίο καθιερώνεται πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, το Σάββατο 14 Ιουλίου άλλη μία συναυλία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Γιάννης Κότσιρας ανέβηκε επί σκηνής και στο κατάμεστο χώρο του φεστιβάλ μάγεψε και ψυχαγώγησε τους θεατές που μαζεύτηκαν από όλη την περιοχή της Βοιωτίας για να τον απολαύσουν. Η άψογη οργάνωση σε συνδυασμό με ένα δεμένο πρόγραμμα από παλιά και νεότερα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Κότσιρας συνετέλεσαν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα έξι μουσικών και τη νέα φωνή Σαββέρια Μαργιολά έκανε στάση στο Κυριάκι Βοιωτίας με την "On the road" (στο δρόμο), όπως ονομάζει χαρακτηριστικά την ιδιαίτερη μουσική παράσταση που έστησε με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και "άγνωστα". Ο Χρήστος Αλεξάκης στα πλήκτρα και στις "ανατρεπτικές" ενορχηστρώσεις,  ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο, στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, στις κιθάρες ο Κώστας Μιχαλός στα τύμπανα και τα κρουστά ο Γρηγόρης Συντρίδης και στο βιολί η Μιγκεν Σελμάνι τον συνόδεψαν μοναδικά.



Τη Κυριακή το απόγευμα οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ Φλυγόνιον είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία Θεατρικού Παιχνιδιού στο αίθριο του ξενώνα που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Τα παιδιά με τη καθοδήγηση της Μαρκέλλας Γκούμα (Παιδαγωγός Θεάτρου - Εμψυχώτρια θεατρικού Παιχνιδιού) και της Δέσποινας Σκιαδά (Βρεφονηπιαγωγός - Παιδαγωγός) τη φαντασία και την ευρηματικότητα τους μέσα από παιχνίδι ρόλων, σωματικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού ανακάλυψαν μυστικά μύθων και μουσικής  περνώντας μέσα από μια καθαρά βιωματική διαδικασία.

Σειρά έχει στις 20 Ιουλίου ο τροβαδούρος Ορφέας Περίδης που χρόνια τώρα ταξιδεύει το κοινό με τα τραγούδια και τις ερμηνείες του. Στις εμφανίσεις του αυτές τον συνοδεύουν τρεις νέοι τραγουδοποιοί ο Βασίλης Μασσαλάς (ακουστική κιθάρα), η Εύα Ατματζίδου (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς και μαντολίνο) και ο Αλέξανδρος Ιακώβου (βιολί).
Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις μεγάλες επιτυχίες του από τους οχτώ προηγούμενους δίσκους του ("Φωτοβολίδα", "Φεύγω", "Ζηλεύει η νύχτα", "Αμερικάνικα", "Τα Μέγαρα", "Αχ να σε δω", "Κάτι μου κρύβεις", "O Ρομπέν των καμένων δασών", "Εθνικό Έλλειμμα"), καθώς και αποσπάσματα από το καινούργιο του cd με τίτλο "ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ ΜΟΧΘΟΙ", μια θεματική εργασία-αφιέρωμα στους δώδεκα μήνες.
Πρόκειται περί μιας μουσικής συνάντησης τεσσάρων πολύ-μουσικών τραγουδοποιών, που εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος και ερμηνείας, αποδίδουν ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με ποικιλία ρυθμών και τραγουδιών.

Προπώληση στη τιμή των 10 ευρώ στη Λιβαδειά στο δισκοπωλείο Πολύτροπο και στο Κυριάκι στο καφέ Φλυγόνιον.
Στο ταμείο η τιμή θα είναι 13 ευρώ.
Ώρα έναρξης 21.00


Διαβάστε ακόμα