Letras españolas: Pumuky - Quinta da Regaleira

Διαβάστηκε
Πού θα ταξιδέψουμε αυτή την εβδομάδα; Η αναζήτηση προορισμού δεν είναι ποτέ εύκολη διαδικασία. Τελικά το μονοπάτι μάς οδηγεί στην Τενερίφη, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν οι Pumuky. Το όνομά τους προέρχεται από το σκανταλιάρικο ξωτικό ονόματι Pumuckl (το γερμανικό πρωτότυπο όνομά του, στα ισπανικά ονομάζεται Pumuki) που στα ελληνικά μάθαμε ως Φρου Φρου.

Το 2002 ο Jaír Ramírez ξεκίνησε ως Alex Kid τη μουσική του καριέρα με μελωδική indie pop και κατάφερε να δει τραγούδια του ψηλά στις ραδιοφωνικές λίστες. Από το 2003 και μετά με τη συνεισφορά του αδερφού του Noé και διαφόρων φίλων τους ξεκινούν και τις ζωντανές εμφανίσεις χωρίς να διαφοροποιηθεί ωστόσο το ηχητικό τοπίο που είχε ήδη δημιουργήσει ο Jaír. Οι Pumuky είναι πλέον πραγματικότητα. Το συγκρότημα έχει να παρουσιάσει πέντε δισκογραφικές προσπάθειες με πιο πρόσφατη το δίσκο “Plus ultra” που κυκλοφόρησε το 2011 από την Jabalina Música.Σήμερα τα μέλη των Pumuky που μοιράζονται ανάμεσα στα Κανάρια Νησιά και τη Βαρκελώνη είναι Jaír Ramírez (φωνή, κιθαρες, πλήκτρα), Noé Ramírez (ηλεκτρική κιθάρα), Nacho Yoldi (μπάσο), Vicente Rosati (κρουστά), Edu Martínez (πλήκτρα, συνθεσάιζερ) και Arturo Rodríguez.
Στο επίσημο blog τους μπορείτε να πάρετε μια γεύση από όλη την έως τώρα πορεία τους.

Από το “Plus ultra” ακούμε παρακάτω το "Quinta da Regaleira". Το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε ο Nacho R. Piedra και συμμετέχουν οι ηθοποιοί Anna Gross και Ángel Redondo.Αγάπη / συγγνώμη που ήμουν εδώ / δεν ξέρω ούτε πότε ούτε γιατί / Ίσως μπορείς να με σώσεις / Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι η θάλασσα να με καταπίνει και εσύ να κολυμπάς προς το μέρος μου / κι έπειτα τίποτα πια

Αγάπη / θύμησέ μου ό,τι ήμουν ικανός να κάνω αν σε ένιωθα στο πλάι μου / Και πες μου πως σ’ αγάπησα μια φορά τόσο που τρόμαξες κι εξερράγης / Γνώρισέ με ξανά στη λατρεία του κορμιού σου που ταπεινώνει τη λατρεία για οποιοδήποτε θεό / Δώσε και πάλι ζωή σε αυτά τα μέλη με τη θέρμη σου / Σώσε με από το κρύο που με κυκλώνει


Οι Pumuky θα εμφανιστούν στις 21 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ BOREAL στην Τενερίφη.
Παρακολουθήστε τη ζωντανή εμφάνισή τους τον περασμένο Μάιο στα στούντιο του τρίτου προγράμματος της ισπανικής ραδιοτηλεόρασης (Radio 3 RTVE) όπου παρουσίασαν τον τελευταίο τους δίσκο “Plus ultra”.

Πηγές και επιπλέον υλικό

1.    pumuky.bandcamp.com
2.    www.myspace.com/pumuky
3.    www.facebook.com/nonpumukyplusultra
4.    www.last.fm/music/Pumuky
5.    jabalinamusica.com
6.    waaau.tv

Η μετάφραση-απόδοση των στίχων του τραγουδιού είναι προσπάθεια του ίδιου του συντάκτη του άρθρου.

Η φωτογραφία προέρχεται από την επίσημη σελίδα των Pumuky στο facebook και ανήκει στον Esteban Gonzalez.
Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια