Οι περιοδείες των Red Hot Chili Peppers: 1983 - 1986

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή θα σας παρουσιάσουμε όλες τις περιοδείες των Peppers, τα κύρια χαρακτηριστικά τους, τα τραγούδια που ξεχώρισαν & ποια από αυτά μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α. 
Διαβάστηκε φορες
Μετράμε μόλις 9 ημέρες μέχρι να φτάσουμε στις 4 του Σεπτέμβρη και το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας να παίζει σε πιπεράτους ρυθμούς. Αναμφίβολα είναι η συναυλία που περιμένει ο περισσότερος κόσμος μέσα στο 2012.

Μέσα σε μια τόσο άσχημη χρονιά (συναυλιακά κι όχι μόνο βέβαια), η συναυλία των Peppers είναι κατά κάποιον τρόπο παρηγοριά στον "άρρωστο" Έλληνα μουσικόφιλο... Είναι ένα απωθημένο για πολλούς μουσικόφιλους, το οποίο θα γίνει τελικά πραγματικότητα σε μια περίοδο που δεν έχει καμία σχέση με τη δεκαετία του '90 και τα πρώτα χρόνια των Zeros. Όμως, οι Red Hot Chili Peppers συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να γεμίζουν μεγάλα στάδια ανά τον κόσμο και να έχουν μια από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες περιοδείες της χρονιάς.

Μπορεί να λείπει ο John Frusciante, μπορεί ο τελευταίος δίσκος τους να κινείται σε μέτριο επίπεδο (κάποιοι λένε ότι είναι κακός), αλλά όταν έχεις να κάνεις με μια μπάντα με τόσα τραγούδια στη φαρέτρα της και όταν δεν έχεις ξαναδει αυτούς τους τύπους επί σκηνής, μάλλον τα παραπάνω περιττεύουν.

Αυτές τις μέρες, θα διαβάσετε διάφορα άρθρα για τους Red Hot Chili Peppers. Εδώ στο Mix Grill ετοιμάσαμε ένα mini αφιέρωμα στις περιοδείες του συγκροτήματος. Στόχος μας είναι να θυμηθείτε την ιστορία αυτής της μπάντας με έναν διαφορετικό τρόπο. Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή θα σας παρουσιάσουμε όλες τις περιοδείες των Peppers, τα κύρια χαρακτηριστικά τους και τα τραγούδια που ξεχώρισαν κάθε περίοδο και ποια από αυτά μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

The Red Hot Chili Peppers - Οι πρώτες συναυλίες, το πρώτο ομώνυμο album (1983 - 1985)

Οι πρώτες συναυλίες των Red Hot Chili Peppers γίνονταν μόνο στις Η.Π.Α. Από το 1983 που δημιουργήθηκε η μπάντα, μέχρι και την 1η Αυγούστου του 1985 που έπαιξαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο, οι Peppers έπαιζαν σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. τα τραγούδια του πρώτου ομώνυμου δίσκου τους. Το album αυτό έγινε σε παραγωγή του Andy Gill (Gang of Four) και πούλησε 500.000 αντίτυπα, ένα νούμερο μικρό για εκείνη την εποχή ή καλύτερα για τις αρχικές προσδοκίες του συγκροτήματος, αλλά σίγουρα ένα τεράστιο νούμερο για τις μέρες μας...

Η σύνθεση των Peppers:

Anthony Kiedis – φωνή
Flea – μπάσο
Cliff Martinez – drums
Jack Sherman – κιθάρα

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

Out in L.A, Get up and jump, Why don't you love me, Police Helicopter, True men don't kill coyotes.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Μάλλον κανένα από τα παραπάνω.  Σε καμία από τις πρόσφατες συναυλίες τους ανά τον κόσμο, δεν έχουν παίξει κάποιο από τα παραπάνω κομμάτια. 

To video:

Μια από τις πρώτες συναυλίες των Peppers στις 18 Ιουλίου 1983. Ακούστε ένα απόσπασμα της παρακάτω σε όχι καλή ποιότητα:



Freaky Styley - Οι πρώτες συναυλίες, το πρώτο ομώνυμο album (1985 - 1985)

Το Freaky Styley κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του '85 σε παραγωγή του George Clinton. Η σύνθεση των punk και funk ήχων προχώρησε ακόμη περισσότερο, αλλά δεν κατάφερε να φέρει την προσδοκώμενη επιτυχία στην μπάντα (650.000 αντίτυπα). Εκείνη την περίοδο οι Peppers (κυρίως ο Anthony Kiedis και ο Hillel Slovak)  έπαιρναν ναρκωτικά (ηρωϊνη) και αυτό είχε αντίκτυπο στους στίχους των τραγουδιών του Freaky Styley. 

Η περιοδεία τους για αυτό το δίσκο δεν ήταν πετυχημένη, αλλά ο Kiedis και οι άλλοι τρεις δήλωναν αρκετά ευχαριστημένοι για το δίσκο και τις συναυλίες τους. Άλλωστε, τον Αύγουστο του 1985 βγήκαν για πρώτη φορά εκτός συνόρων και έπαιξαν στην Αγγλία (Λονδίνο) και τη Γερμανία (Rockpalast Festival - δείτε το βίντεο παρακάτω).

Η σύνθεση των Peppers:

Anthony Kiedis – φωνή
Flea – μπάσο
Cliff Martinez – drums
Hillel Slovak – κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

Jungle Man, Sex Rap, Nevermind, Catholic school girls rule, Hollywood (Africa), American Ghost Dance.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Μάλλον κανένα από τα παραπάνω. Σε καμία από τις πρόσφατες συναυλίες τους ανά τον κόσμο, δεν έχουν παίξει κάποιο από τα παραπάνω κομμάτια.

To video:

Ολόκληρη η εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στο Rockpalast Festival, στις 17 Αυγούστου 1985, στη Γερμανία. Ένα από τα σπάνια videos του συγκροτήματος.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα