Οι περιοδείες των Red Hot Chili Peppers: 1986 - 1990

Ηρωϊνη, απολύσεις, ένας θάνατος, η πρώτη Ευρωπαϊκη περιοδεία, η έλευση του John Frusciante και του Chad Smith στην μπάντα.
Διαβάστηκε φορες
Χθες διαβάσατε το πρώτο μέρος του Αφιερώματος μας στις περιοδείες των Red Hot Chili Peppers. Είμαστε στο 1986 και προχωράμε σήμερα στις δύο επόμενες  περιοδείες τους.

The Uplift Tour - Ηρωϊνη, απολύσεις και ένας θάνατος  (1986 - 1987)

Μετά τους Gill και Clinton, o Keith Levene είναι ο τρίτος παραγωγός, με τον οποίο συνεργάζονται και μάλλον τα βρήκαν μαζί του όχι μόνο για το μουσικό κομμάτι, αλλά και για τα ναρκωτικά... 

Η ΕΜΙ, η δισκογραφική εταιρεία τους έδωσε 5.000 δολάρια για να δημιουργήσουν το νέο τους δίσκο. Ο Levene και ο Slovak αποφασίζουν να δεσμεύσουν τα 2 από τα 5.000 για ηρωϊνη και κοκαϊνη και εκεί αρχίζουν οι τσακωμοί στο συγκρότημα. Ο Cliff Martinez "απολύεται" από τους Flea και Kiedis και ο Jack Irons (ιδρυτικό μέλος των Peppers) αναλαμβάνει τη θέση του στα drums. Ο Levene απολύεται, ο Rick Rubin δε δέχεται την πρόταση που του έγινε και η τελευταία επιλογή ήταν ο Michael Beinhorn. Το "The Uplift Mofo Party Plan" δημιουργήθηκε σε 10 ημέρες και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1987. Τα punk στοιχεία υπερτερούν των αντίστοιχων funk.

Για να γιορτάσει την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, ο Kiedis ξαναέπεσε στα ναρκωτικά... Ο εθισμός του Slovak και του Kiedis στην ηρωϊνη τους έκανε να εγκαταλείπουν αρκετές φορές το συγκρότημα. Άντε να κάνεις περιοδεία... 

Το "The Uplift Mofo Party Plan" πήγε καλύτερα από τα 2 πρώτα albums των Peppers, χωρίς όμως να φτάσει εκεί που ήθελαν οι RHCP. Η περιοδεία τους ονομάστηκε "Uplift Tour", ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1987 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1988. Οι "στάσεις" της περιοδείας ήταν κυρίως στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Είχαμε όμως και την πρώτη Ευρωπαϊκή περιοδεία τους από το Γενάρη του '88 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε αυτό το διάστημα έπαιξαν στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Φιλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Εδώ καταλαβαίνετε ποιες είναι οι πρώτες χώρες που επιλέγει ένα νέο Αμερικάνικο συγκρότημα και αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα...

Η τελευταία συναυλία της "Uplift Tour" έγινε στις 4 Ιουνίου 1988 στο Provinssirock Festival, στη Φιλανδία. 21 μέρες μετά ο Slovak πεθαίνει από χρήση ναρκωτικών... Το πρώτο μεγάλο σοκ για την μπάντα. 


Η σύνθεση των Peppers:


Anthony Kiedis – φωνή
Flea – μπάσο
Jack Irons – drums
Hillel Slovak – κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

Me and my friends, Fight like a brave, No Chump Love Sucker, Skinny Sweaty Man, Organic Anti-Beat Box Band. Επιπλέον, οι Peppers κάνουν διασκευές σε διάφορα τραγούδια των Led Zeppelin, AC/DC, Jimmy Hendrix, Sex Pistols.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Me and my friends: έχει παίξει 3 φορές στις 20 τελευταίες συναυλίες των RHCP. 

To video:

Δείτε παρακάτω όλη τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Los Angeles, στις 20 Σεπτεμβρίου 1987:



Mother's Milk - Η δημιουργία της ιδανικής τετράδας (1988 - 1990)

Μετά το θάνατο του Slovak, o Kiedis απομακρύνθηκε από το συγκρότημα για μικρό χρονικό διάστημα και όταν επέστρεψε μίλησε με τον Flea και τον Jack Irons για τη συνέχεια του συγκροτήματος. Ο τελευταίος αποφάσισε να αποχωρήσει, γιατί δεν ήθελε να βλέπει τους φίλους του να πεθαίνουν...

Ο Kiedis ξαναμπαίνει σε κλινική αποτοξίνωσης και μετά από περισσότερο από ένα μήνα επιστρέφει "καθαρός" για ένα νέο ξεκίνημα. Οι θέσεις των drums και της κιθάρας αλλάζουν χέρια αρκετές φορές, μέχρι που έρχονται ο John Frusciante (κιθάρα) και ο Chad Smith (drums). Κι έτσι δημιουργήθηκε η τετράδα, που έμεινε μαζί το μεγαλύτερο διάστημα και βέβαια ευθύνεται για τις μεγάλες επιτυχίες των RHCP.

Το "Mother's Milk" κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1989. Λίγους μήνες πριν, το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, η μπάντα αποφάσισε να κάνει μια μικρή περιοδεία σε Αμερικάνικες πόλεις για να δει πως τα πάει με τη νέα της σύνθεση. Ο δίσκος έγινε χρυσός στις Η.Π.Α. και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 2.600.000 κόπιες. Η ανοδική πορεία συνεχίζεται για την μπάντα...

Η περιοδεία τους για το "Mother's Milk" ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου 1989, στο Amsterdam της Ολλανδίας και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 1991. Οι σταθμοί της περιοδείας ήταν 39 και για άλλη μια φορά οι Η.Π.Α. είχαν τη μερίδα του λέωντος. Αξιοσημείωτη είναι η πρώτη εμφάνιση τους στην Ιαπωνία στις 26/01/1990.

Σιγά, σιγά φτάνουμε στην έλευση του Rick Rubin και το "ψήσιμο" του επικού "Blood Sugar Sex Magiκ". Περισσότερα αύριο.

Η σύνθεση των Peppers:

Anthony Kiedis – φωνή
Flea – μπάσο
Chad Smith – drums, percussion
John Frusciante – κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

Higher Ground, Knock me down, Fire, Magic Johnson, Subway to Venus, Pretty Little Dirty.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Higher Ground (το παίζουν σχεδόν σε όλες τις συναυλίες τους), Magic Johnson (το έχουν παίξει μόνο μια φορά στις 30 τελευταίες συναυλίες τους).

To video:

Ολόκληρη η εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στο Pinkpop Festival 1990.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα