Οι περιοδείες των Red Hot Chili Peppers: 1990 - 1993

Το στοιχειωμένο σπίτι, ένας επικός δίσκος και η απροσδόκητη αποχώρηση του John Frusciante λίγο πριν μια συναυλία των Peppers στην Ιαπωνία.
Διαβάστηκε φορες
Χθες και προχθες διαβάσατε το πρώτο μέρος του Αφιερώματος μας στις περιοδείες των Red Hot Chili Peppers (1983 - 1986) και το δεύτερο (1986 - 1990). Είμαστε στο 1990 και προχωράμε σήμερα στην πρώτη μεγάλη περιοδεία τους.

Blood Sugar Tour - Το στοιχειωμένο σπίτι, ένας επικός δίσκος και μια απροσδόκητη αποχώρηση  (1990 - 1993)

Το συγκρότημα αποχωρεί από την ΕΜΙ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Warner. Ο Rick Rubin συμφωνεί τελικά να αναλάβει την παραγωγή του νέου τους δίσκου και η ιδανική πεντάδα δημιουργείται για να παράγει ένα από τα καλύτερα albums όλων των εποχών!

Οι ηχογραφήσεις δεν έγιναν σε κάποιο συμβατικό studio, αλλά στο αρχοντικό του μάγου Harry Houdini. Το σπίτι ήταν στοιχειωμένο. Ο J. Frusciante έλεγε ότι  στο σπίτι υπάρχουν φαντάσματα, αλλά "είναι φιλικά με εμάς" και ο Chad Smith αρνήθηκε να μείνει εκεί...

Το Σεπτέμβριο του 1991, το "Blood Sugar Sex Magik" ήταν στα δισκοπωλεία. Το "Give it away" και το "Under the bridge" ήταν τα δύο πρώτα singles. Μόνο από αυτά τα τραγούδια καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη αξία έχει αυτός ο δίσκος!

Ακόμη κι αν το συγκρότημα είχε ένα τόσο δυνατό δίσκο και η δημοφιλία του ανέβαινε σε μεγάλα ύψη, η "Blood Sugar Tour" είχε αρκετά προβλήματα. Ο John Frusciante δεν μπορούσε να αντέξει τη δημοφιλία του συγκροτήματος και είχε αρκετούς τσακωμούς με τους υπόλοιπους Peppers. Μπήκε κι αυτός στο "κόλπο" των ναρκωτικών και αποξενώθηκε από τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, ζήτησε να φύγει από το συγκρότημα λίγο πριν ξεκινήσει μια συναυλία τους στην Ιαπωνία, στις 7 Μαϊου του 1992. Πλήρης επαγγελματισμός, δεν μπορείτε να πείτε... Οι υπόλοιποι Peppers του ζήτησαν να παίξει μόνο στη συγκεκριμένη συναυλία, η οποία ήταν μια από τις χειρότερες τους, όπως οι ίδιοι λένε. Το υπόλοιπο σκέλος της Γιαπωνέζικης περιοδείας ακυρώθηκε. Τη θέση του Frusciante πήρε τελικά ο Marshall Law, ο οποίος παρέμεινε μέχρι το τέλος της περιοδείας και απολύθηκε αμέσως μετά.

Η "Blood Sugar Tour" ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 1991 στις Η.Π.Α. ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 1993 στο Los Angeles και είχε περίπου 70 σταθμούς. Αυτή τη φορά το συγκρότημα επισκέφθηκε την Αυστραλία, την Ασία (Ιαπωνία) και τη Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή), πέρα από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι RCHP κάλεσαν πολύ μεγάλες μπάντες να ανοίξουν τις συναυλίες τους, όπως οι Nirvana, Pearl Jam και οι Smashing Pumpkins.

Η σύνθεση των Peppers:


Anthony Kiedis – φωνή, δεύτερη κιθάρα στο "Give it Away"
Flea – μπάσο
Chad Smith – drums
John Frusciante - κιθάρα, δεύτερα φωνητικά (αποχώρησε στις 7 Μαϊου 1992)
Arik Marshall – κιθάρα, δεύτερα φωνητικά (2 Ιουλίου 1992 - 24 Φεβρουαρίου 1993)

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν σε αυτή την περιοδεία:

Give it away, Under the bridge, Suck my kiss, Funky Monks, They 're Red Hot, Breaking the girl, If you have to ask, Blood sugar sex magik, Sir Psycho Sexy.

Τα τραγούδια αυτής της περιοδείας που μπορεί να ακούσουμε στο Ο.Α.Κ.Α.

Όλα τα παραπάνω έχουν παίξει στις 30 πρόσφατες συναυλίες τους. Αυτά που παίζουν περισσότερο είναι τα εξής: Give it away, Under the bridge, Suck my kiss, They 're Red Hot, If you have to ask, Sir Psycho Sexy.

To video:

Δείτε παρακάτω όλη τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Μιλάνο, την 1η Μαρτίου 1992 (πριν αποχωρήσει ο Frusciante):



Ο Dave Navarro αναλαμβάνει την κιθάρα και παίζει για πρώτη φορά με τους Red Hot Chili Peppers στο Woodstock του 1994. Το "One Hot Minute" ήρθε ένα χρόνο μετά. Περισσότερα αύριο.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα