FM to WEB: Η επιστροφή του Ιούδα και η αλήθεια των Sex Pistols

Διαβάστηκε
Ολοι αυτοί που με αποκαλούσαν Ιούδα,εύχομαι ολόψυχα να σαπίσουν στην κόλαση..!!» λέει σήμερα ο Dylan (ξερά,κοφτά..) για όλους εκείνους τους ηλίθιους που ΔΕΝ μπορούσαν και δεν άντεχαν μάλλον,να καταλάβουν το φαινόμενο που είχαν απέναντι τους. Ο Bob Dylan, από την στιγμή που 'πείραξε' τον ήχο του στα sixties, από την ώρα που πέρασε δηλαδή σ' αυτόν καθαρά ηλεκτρικά στοιχεία, δέχθηκε ένα απίστευτο κυνηγητό χωρίς έλεος και ο Bob Dylan, ΔΕΝ ξεχνάει.. Είναι απολαυστικό λοιπόν το ότι σήμερα,δεκαετίες μετά (...) συνεχίζει να τους ξεχέζει μοναδικά με τον πιο επιθετικό τρόπο στις συνεντεύξεις του, κι είναι διπλά απολαυστικό μάλιστα, το ότι το κάνει με αφορμή το νέο του διαμάντι. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια,είναι σίγουρα φτώχεια στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακούστε το album,και αναρωτηθείτε, όπως κι εγώ, από τι υλικό είναι φτιαγμένος τελικά αυτός ο δαίμονας. Η επιστροφή του... 'Ιούδα', είναι ίσως και το album της χρονιάς. Ο Dylan (το έχει πει...) δεν ένιωθε ποτέ εκφραστής μιας γενιάς, γιατί απλούστατα ήταν και παραμένει πολύ σημαντικότερος από τα όποια χαρακτηριστικά των καιρών, όπως είναι άλλωστε κάθε δημιουργός σε αυτό το επίπεδο. Το 'Tempest' βουίζει από ζωή και και μαγεία. Άλλα λόγια,δεν έχω...

*Εδώ το σχόλιο του John Robb στην εκπομπή μου την εβδομάδα που πέρασε, για το Rebelion Festival! Rancid, Anti Pasti, PIL, Social Distortion, Monochrome Set, Only Ones, Buzzcocks, κάποια απο τα ονόματα..

* Γαμήδι album... Tο 'Silver Age' του Bob Mould (Husker Du,etc) σε γραπώνει από την καρδία με τη μία. Σαν τις συζητήσεις που έκανες πιτσιρικάς με φίλους. Δεν υπάρχει χώρος εδώ για πολλή σκέψη,σε συνεπαίρνει η μουσική με τη μία και χάνεσαι.. Όπως σε μια έντιμη κουβέντα χωρίς μάσκα. Respect. Το 'Star Machine' είναι στα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. 


 
* Απο τα φρέσκα,ξεχωρίζω σίγουρα Red Kross (φοβερή επιστροφή!), Ry Cooder (εντάξει,σαν το παλιό κρασί πάντα αυτός..) και 4-5 πραγματάκια, νέα ονόματα, για τα οποία θέλω να γράψω ξεχωριστά όμως..Σύντομα...

* Ο Οκτώβρης, είναι ο μήνας που δεν θα προλαβαίνουμε να τρέχουμε σε live αν δεν το καταλάβατε! ΤΗΕ ΕΧ βεβαίως - βεβαίως,με το όνομα τους και μόνο να είναι αρκετό..Μπάντα αναφοράς, μπάντα απο τις λίγες όντως, μπάντα που όσες φορές κι αν τσεκάρεις, ΠΑΝΤΑ σε κερδίζει στην σκηνή σαν την πρώτη φορά με ευκολία... A PLACE TO BURY STRANGERS επίσης,για μια δεύτερη βόλτα απο τα μέρη μας και με νέο (καλό) album στις αποσκευές τους... ΟΒITS (μαζί με τους δικούς μας FALSE ALARM και DARK RAGS) απο την Νέα Υόρκη και αυτοί, όπως και οι APTBS, στο δυναμικό της Sub Pop βέβαια, με αξιόλογο υλικό σταθερά..* Για τον μοναδικό Laurence, έχω στο νου μου ένα ολοκληρωμένο άρθρο, μάλλον σύντομα.Να πω απλά μόνο, πως με τους GO-KART MOZART ('On The Hot Dog Streets') διδάσκει (!) άνετα την ιδανική pop ο τύπος. Προσωπική αδυναμία απο τα χρόνια των Felt βέβαια,και σίγουρα μια παραγνωρισμένη ιδιοφυία (ω ναι..) που σήμερα επιτέλους, απασχολεί ξανά μετά απο καιρό τον μουσικό τύπο.. Βοήθησε και το φίλμ βέβαια άλλα έτσι κι αλλιώς το δισκάκι κεντάει!* Επανακυκλοφορεί το 'Never MInd The Bollocks' των Sex Pistols, με 184567 extras (!!) στην συγκεκριμένη έκδοση,όμως μην τσιμπάτε.. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ SEX PISTOLS..στην μουσική εννοώ (......) αφού όταν έσκασε στην αγορά 35 χρόνια πριν, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ μέτρησαν, ΟΧΙ η.....έκδοση.. Το ακούω μέχρι και σήμερα σχεδόν κάθε βδομάδα.. Για τους φανατικούς, οκ, αξίζει να το (ξανα)αποκτήσουν...

* Ο Peter Murphy, με αφορμή κάποια εμφάνιση του στο Los Angeles, συναντήθηκε με τον Daniel Ash, τα ξαναβρήκαν (αυτό έλειπε..μαζί μεγάλωσαν..) και σκέφτονται μάλιστα να ηχογραφήσουν (αν όλα πάνε καλά) και κάτι ΝΕΟ, πέρα από το όνομα των Bauhaus πια, απλά σαν Murphy/Ash.. Πολύ ενδιαφέρον.. Για να δούμε..

* Τον Νοέμβριο στην εκπομπή, μια συνέντευξη, που για 'μένα (και για σας..πιστέψτε με..) σημαίνει πολλά.. Περισσότερα,σύντομα..

* Το 'Weekend In The Dust' (απο το album 'Love This Giant') των David Byrne & St Vincent, φέρνει μαζί του κάτι απο την τρέλα του Byrne στο παρελθόν, κι αυτό από μόνο του είναι όμορφο.. Καλοδουλεμένο και μεστό.

* Σπουδαία ιδέα το tribute στον Caetano Veloso με ονόματα όπως οι Magic Numbers, Devendra Banhard, Beck κτλ.. πάντα τέτοια. Ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς εδώ και δεκαετίες. Να ακούτε μουσική,τα λέμε την άλλη Τρίτη!

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια