Πένυ Παπακωνσταντίνου

Όταν η Πένυ Παπακωνσταντίνου τραγουδά..

Διαβάστηκε
Η Πένυ Παπακωνσταντίνου μας παρουσιάζει ένα από τα καινούρια της τραγούδια.
Πένυ Παπακωνσταντίνου


«Ο πόνος όταν τραγουδά» ή όταν η Πένυ Παπακωνσταντίνου τραγουδά..

Ποιά είναι, όμως, η Πένυ Παπακωνσταντίνου;
Πρόκειται για μια νέα τραγουδίστρια παραδοσιακού τραγουδιού όπου έχει ξεκινήσει την καριέρα της από μικρή ηλικία. Η πρώτη της επαφή με το παραδοσιακό τραγούδι έγινε σε ηλικία μόλις 19 ετών με τη συμμετοχή της στο Κ.Α.Λ.Μ.Ε. (Κέντρο Αιγαϊακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεοφάνη Σουλακέλη. 
Ήταν μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι», «Σαντουροβιόλι express», υπό την επιμέλεια του βιολιστή Κυριάκου Γκουβέντα, και της ορχήστρας «Σεμέλη», υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα. Σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της ορχήστρας «Smyrna». Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο και φλογέρες.
Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως Νίκος Ξυδάκης, Marta Sebestyen , Λιζέτα Καλημέρη , Μαρία Σουλτάτου, Καίτη Κουλιά , Ζαχαρίας Καρούνης, Κώστας Μάντζιος, Δώρος Δημοσθένους , Ζωή Παπαδοπούλου κ.α. Συμμετείχε επίσης ως ερμηνεύτρια στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004, με τη Δόμνα Σαμίου.

Το 2011 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα» ενώ σε λίγο καιρό ετοιμάζει τη δεύτερη της δουλειά με τίτλο : «Ο νοτιάς των λίγων» .

Στον καινούριο της δίσκο συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι «Ο πόνος όταν τραγουδά» με τη συμμετοχή της Σαββέριας Μαργιολά. Το τραγούδι «παντρεύει» το σύγχρονο και το παραδοσιακό λέγοντας μας ότι ο πόνος είναι το σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα στη ζωή μας ενώ το τραγούδι λειτουργεί ως αναλγητικό με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να χαμογελάμε.

Καλή ακρόαση!

Από
Λέξεις Κλειδιά
Οι Απόψεις μας
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια