Kreator @ Fuzz: Αγοράστε το εισιτήριο σας

ΔιαβάστηκεKREATOR (Germany)
MORBID ANGEL (U.S.A.)
NILE (U.S.A.)
FUELED BY FIRE (U.S.A.)

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
Αθήνα - Fuzz Live Music Club

"Hordes Of Chaos And Madness"

Αγοράστε το εισιτήριο σας από 35 Ευρώ στο Viva.gr.

Η μεγαλύτερη METAL περιοδεία της Ευρώπης για το φθινόπωρο, περνάει και από την Ελλάδα. Τρία από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του ακραίου ήχου, οι KREATOR, οι MORBID ANGEL και οι NILE, παρέα με τους FUELED BY FIRE, θα βρίσκονται στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και στο Principal Club Theater - Μύλος στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Οι Γερμανοί thrashers, από το Essen, οι KREATOR, είναι ίσως το συγκρότημα που διαχρονικά έχει την πιο αξιοζήλευτη και αμφίδρομη σχέση λατρείας με το ελληνικό κοινό, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80. Κανείς δεν ξεχνάει ότι επέλεξαν την Αθήνα και το Ρόδον Club, για να γυρίσουν το video clip του ίσως πιο αναγνωρίσιμου τραγουδιού τους, του “Betrayer” και κάθε φορά που μας επισκέπτονται, ζούμε αξέχαστες στιγμές. Εκτός όμως από τη δεδομένη λατρεία του ελληνικού κοινού και οι ίδιοι οι KREATOR φροντίζουν να αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους για τη χώρα μας, με αποκορύφωμα το “Civilization Collapse” από τον πρόσφατο, εκπληκτικό δίσκο τους, “Phantom Antichrist”, όπου -παρότι Γερμανοί- εκφράζονται ανοιχτά υπέρ της Ελλάδας για την οικονομική κρίση που μαστίζει την ήπειρό μας.

Η καριέρα των KREATOR ξεκίνησε το 1985 με το “Endless Pain” και από το “Pleasure To Kill” της επόμενης χρονιάς, βρίσκονται στην ελίτ του Ευρωπαϊκού thrash metal. Οι δίσκοι που ακολούθησαν, πολύ απλά τους κατέστησαν το κορυφαίο Ευρωπαϊκό thrash metal σχήμα και μιλάμε για τα αριστουργήματα “Terrible Certainty”, “Extreme Aggression” και “Coma Of Souls”, απ’ όπου ακόμα και τώρα τα τραγούδια τους αποτελούν μεγάλο κομμάτι του set list των συναυλιών τους. Το thrash metal, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, περνούσε δύσκολες στιγμές. Οι KREATOR, παρόλα αυτά, δεν το έβαλαν κάτω, δεν διαλύθηκαν όπως η συντριπτική πλειοψηφεία των συγκροτημάτων του είδους, αλλά πειραματίστηκαν με το industrial και το hardcore στο “Renewal”, με το ύφος των PANTERA και MACHINE HEAD σε σημεία στο “Cause For Conflict” και αργότερα με το gothic, στο “Outcast” (λιγότερο) και στο “Endorama” (περισσότερο). Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι εκτός του ότι το “Outcast” περιέχει το “Phobia”, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους, η βάση των οπαδών τους παρέμενε πιστή στο σχήμα και το ακολουθούσε σε όλες τις κινήσεις τους.

Κομβικό σημείο για τους Γερμανούς thrashers, υπήρξε η κυκλοφορία του “Violent Revolution” το 2001. Ο δίσκος αυτός σήμανε, ουσιαστικά, μία επιστροφή στον ήχο που τους καθιέρωσε, παρά τα μοντέρνα στοιχεία που υπήρχαν και πάλι και το “Enemy Of God”, ήρθε το 2005 να δείξει ότι ο παλιός είναι αλλιώς και να βάλει στη θέση του όποια σχήματα προσπάθησαν να τους πάρουν τα πρωτεία στο ευρωπαϊκό thrash metal. Το “Hordes Of chaos”, ήταν ένας καλός δίσκος, στο ίδιο ύφος με τους προηγούμενους δύο, που συντήρησε τον μύθο τους. Όλα αυτά, μέχρι το “Phantom Antichrist”, που κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα του φετινού καλοκαιριού.

Δεν είναι όμως μόνοι τους οι KREATOR… Σε θέση co-headliner, βρίσκονται οι βετεράνοι deathsters από την Tampa της Florida, MORBID ANGEL. Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία death metal σχήματα όλων των εποχών. Ένα σχήμα που έχει κυκλοφορήσει έναν από τους κλασικότερους δίσκους του είδους (“Altars Of Madness”) και τον δίσκο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ολόκληρο το ιδίωμα στην Αμερική (το “Covenant” με 127.000 αντίτυπα). Η απαράμιλλη τεχνική του κιθαρίστα τους, Trey Azagthoth, ο οποίος έκανε μόδα στο death metal τα στριφνά του σόλο με την εφτάχορδη και τον σκοτεινό ήχο στα riffs, αλλά και του ντράμερ τους, Pete Sandoval, που είναι από τους κορυφαίους στο metal κι έκανε σήμα-κατατεθέν τα blast beat στο death metal, εδώ και χρόνια τους τοποθετούν στην κορυφή. Δεν είναι τυχαίος ο πανικός που δημιουργήθηκε στις τρεις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας, με τον κόσμο να παραμιλάει για καιρό μετά...

Η πλούσια δισκογραφία των MORBID ANGEL, έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Κάθε άλμπουμ τους, ανάλογα με τη σειρά κυκλοφορίας του, είχε και το αντίστοιχο γράμμα της αλφαβήτου στην αρχή. Το “Altars Of Madness” ήταν το πρώτο, το “Blessed Are The Sick” το δεύτερο, το “Covenant” το τρίτο, το “Domination” το τέταρτο, κ.ο.κ. Το θέμα όλων όμως, είναι η ποιότητα κάθε δίσκου και σ’ αυτό οι Αμερικάνοι deathsters έχουν φροντίσει ώστε να μας δώσουν ικανή ποσότητα όλα αυτά τα χρόνια. Είτε παίζουν υπεργρήγορα όπως στο ντεμπούτο τους, είτε πιο αργά, πάντα φρόντιζαν να δίνουν κάτι διαφορετικό, ακόμα και πειραματιζόμενοι με είδη μουσικής που λίγοι θα τολμούσαν, όπως έγινε και με το πρόσφατο “Illud Divinum Insanus”. Ειδικά γι’ αυτήν την περιοδεία όμως, οι θρυλικοί MORBID ANGEL μόλις ανακοίνωσαν ότι θα παίξουν “ένα set list με τα κλασικότερα MORBID ANGEL τραγούδια όλων των εποχών”, με πολλά τραγούδια από δίσκους όπως τα “Altars Of Madness”, “Covenant”, κ.λ.π.

Το τρίτο συγκρότημα στο billing, έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον. Οι Αμερικάνοι death metallers NILE, ένα συγκρότημα που είναι από τα σημαντικότερα στο χώρο του death metal, έχει στη θέση του ντράμερ, τον κορυφαίο ίσως σύγχρονο extreme metal ντράμερ, τον Γιώργο Κόλλια. Το γκρουπ αυτό, από την αρχή της καριέρας του, ονόμασε το είδος μουσικής που παίζει “Ithyphallic Metal” και από το ντεμπούτο του κιόλας, το “Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka” του 1998, έκανε παραπάνω από εμφανείς τις επιρροές του από τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό αλλά και τη Μεσοποταμία, όχι μόνο στους στίχους, αλλά και στη μουσική του. Το εκπληκτικό με τους NILE, είναι ότι και τα εφτά άλμπουμ της καριέρας τους έχουν αποθεωθεί από το κοινό και τον Τύπο για το ακραίο παίξιμο που συνδυάζει το κλασικό και το υπερτεχνικό death metal, βασισμένο κυρίως στις ιδέες του κιθαρίστα / τραγουδιστή Karl Sanders. Ο πολύ πρόσφατος δίσκος τους, “At The Gate Of Sethu”, όπως είναι λογικό, μας παρουσιάζει τους NILE σε υψηλότατο επίπεδο και οι ζωντανές τους εμφανίσεις αναμένεται να προσελκύσουν όλο το die-hard death metal κοινό της Ευρώπης.

Την συναυλία ανοίγουν οι Αμερικάνοι thrashers FUELED BY FIRE, των οποίων η πρόσφατη δεύτερη δουλειά τους, “Plunging Into Darkness”, έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Αγοράστε το εισιτήριο σας από 35 Ευρώ στο Viva.gr.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια