Ο dJ Frenic για πρώτη φορά στην Πάτρα! Πως περάσαμε και τι μας είπε

Διαβάστηκε
Ένας απ' τους αγαπημένους dj του βρετανικού κοινού, μετά την περσινή sold out εμφάνισή του στη χώρα μας, ήρθε ξανά να απογειώσει το ελληνικό κοινό.Ένας απ' τους αγαπημένους dj του βρετανικού κοινού, μετά την περσινή sold out εμφάνισή του στη χώρα μας, ήρθε ξανά να απογειώσει το ελληνικό κοινό, σε 3 μοναδικές βραδιές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά στην πόλη μας (την Πάτρα), την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο, έναν ιδιαίτερο χώρο με εξαιρετικό εξοπλισμό ήχου, με σκούρες αποχρώσεις να ντύνουν το εσωτερικό του επιβλητικού νεοκλασικού και τους υπέροχους πολυελαίους να στολίζουν την οροφή, στήθηκε αυτό το set που πραγματικά αποδείχθηκε πρωτόγνωρο για τα μουσικά δεδομένα της πόλης!

Το κοινό αν και δεν ήταν μεγάλο, είχε πολύ κέφι, για το οποίο φρόντισε το δυνατό warm up του Ηλία Λάμπρόπουλου. Λίγα λεπτά πριν τις 12, ο ήχος δυνάμωσε και στα decks ανεβαίνει ο dj από το Bristol, που με ρετρό ήχους και vocals δεμένα με έντονα beats από την προσωπική του δισκογραφία ανέβασε αμέσως το κοινό. Ο ίδιος κινούταν στους Trip Hop ρυθμούς του και χαμογελώντας αλληλεπιδρούσε με το κοινό σαν να  ήταν ένας απ' αυτούς. Μετά από περίπου 40 λεπτά, συνέχισε με ένα hip hop set παίζοντας γνωστά old school hip hop κομμάτια. Το μικρόφωνο δεν άργησε να περάσει στον Boogaloo Dee για να ξεσηκώσει με τα φωνητικά του για τα καλά τη βραδιά την οποία κορύφωσαν τα scratchaρίσματα του dj. Με κάθε άγγιγμά του στο βινύλιο, σειόταν ο χώρος από φωνές ενθουσιασμού και το κάθε τραγούδι αποκτούσε μια μοναδική σφραγίδα. Και όσο περισσότερο απογειωνόταν το κέφι, τόσο περισσότερο το διασκέδαζε ο ίδιος και πυροδοτούσε συνεχώς την ατμόσφαιρα με ωραίες αλλαγές, κάνοντας τον κόσμο να χοροπηδάει ασταμάτητα  μέχρι το τέλος της βραδιάς, κρατώντας το χαρακτηρισμό των set του: "His tunes touch on hip-hop, breaks, DnB, dubstep, funk, soul, rock and anything that bounces!" Το set τελείωσε με ένα mix δικών του κομματιών, κλείνοντας με το γνωστό σε όλους "Alright".
Μιλήσαμε μαζί του, λίγο πριν την έναρξη του set ξεκινώντας με το αν υπάρχουν σχέδια για ένα δίσκο μετά τα 3 EPs, και μας είπε ότι έχει γράψει πολλά κομμάτια αλλά κάθε φορά που προσπαθούσε να διαλέξει αυτά που θα απαρτίζουν ένα δίσκο, τελικά ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από λίγα με αποτέλεσμα να βγάζει EP. Εδώ τόνισε ότι δε ζει αποκλειστικά από αυτό αλλά παραδίδει μαθήματα για τεχνικές dj και ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής τα σαββατοκύριακα. Τον ρωτήσαμε για τις επιρροές του και απάντησε ότι μεγάλη του επιρροή είναι η hip hop και κυρίως οι Wu Tang Clan, ο Mobb Deep και ο dj Premier και ακόμα μεγαλύτερη είναι ο dj Shadow μέσω της οποίας δίνει την ηλεκτρονική χροιά στα κομμάτια του.

Στη συνέχεια θέλαμε να μάθουμε τι τον εμπνέει και είπε από το οτιδήποτε, από ταινίες, ακόμα και από την ανταπόκριση που έχει από τους fans του. Παράδειγμα το κομμάτι "Future feels good" το εμπνεύστηκε ύστερα από ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Για τους Έλληνες fans είπε ότι είναι ότι καλύτερο έχει συναντήσει μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και του δίνει μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσει. Τον ρωτήσαμε πως βλέπει το να παίζει σε μικρότερες πόλεις με ακόμα πιο περιορισμένο κοινό σε σχέση με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, και μας είπε ότι του αρέσει που οι άνθρωποι είναι φιλικοί όπως και στο Bristol. Τέλος μας μίλησε για τη διοργάνωση, λέγοντας πως είναι ευχαριστημένος από τον ήχο και το χώρο, καθώς και κατά τη διάρκεια της συναυλίας ευχαρίστησαν θερμά τους διοργανωτές Ανδρέα Μητρέλη και Ηλία Λαμπρόπουλο.

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας8/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια