FM TO WEB: Στη μαγεια των 'MOON ATE THE DARK' - Συνεντευξη

Διαβάστηκε

Σήμερα, η συνέντευξη των MOON ATE THE DARK στη στήλη φέρνει μαζί της και ένα εξαιρετικό άλμπουμ που βρίσκεται μέσα στα 30 σημαντικότερα για το 2012. Ας δούμε τι μας είπαν.

Δ.Α.: Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ ευτυχής για αυτή τη συνέντευξη. Εξαιρετικός δίσκος πραγματικά! Μπορείτε να μου πείτε την ιστορία των Moon Ate The Dark μέχρι στιγμής;
C.B.:
Γνωριστήκαμε σε ένα χώρο πρόβας στην British Academy of New Music το Σεπτέμβριο του 2009 και αρχικά δέσαμε για το κοινό μας γούστο στην ambient και post-rock μουσική. Οι πρώτες πρόβες ήταν τόσο ευχάριστες, χωρίς να σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε μια μπάντα ή ένα δίσκο, και συνήθως αποτελούνταν από μια συγχορδία που διαρκούσε όσο το δυνατόν περισσότερο! Πέρυσι ηχογραφήσαμε τους αυτοσχεδιασμούς δύο απογευμάτων, το οποίο έγινε ο δίσκος μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε συναυλίες και να κυκλοφορήσουμε περισσότερο υλικό.

Δ.Α.: Υπάρχει ένα εξαιρετικό κομμάτι μουσικής… 'Explosions In A Four Champered Heart'. Πείτε μου δυο λόγια για αυτό το τραγούδι.
C.B.:
Όπως όλος ο δίσκος μας, το τραγούδι προέκυψε από ένα αυτοσχεδιασμό της στιγμής. Έτσι, δεν υπάρχει κάποια ιδέα πίσω από αυτό. Βέβαια, είναι το μοναδικό κομμάτι που μάθαμε να το παίζουμε ζωντανά – έχει ένα έντονο ρυθμό και εναλλασσόμενη δυναμική, που το κάνει ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια και το παίζουμε ξανά και ξανά.

Δ.Α.: Δουλεύετε για ένα νέο δίσκο;
C.B.:
Αυτό το καλοκαίρι ηχογραφήσαμε δυο μικρά κομμάτια, που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του έτους από την Brian Records σε ένα 8’’ βινύλιο με τίτλο 'Molt and Grow'. Για το δεύτερο δίσκο μας δουλεύουμε πάνω σε ένα συνδυασμό ήδη γραμμένων κομματιών και αυτοσχεδιασμών και σταδιακά αναπτύσσουμε ιδέες. Ελπίζω να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις στις αρχές του 2013.

Δ.Α.: Moon Ate The Dark σημαίνει…; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα;
C.B.:
Το όνομα προέρχεται από ένα απόσπασμα του βιβλίου 'The Exploits and Opinions of Dr. Faustroll' του Alfred Jarry, στο οποίο ο τρελός Dr. Faustroll (γεννημένος όντας 66 χρονών) φεύγει για τη θάλασσα πάνω σε ένα κόσκινο μαζί με έναν μπαμπουίνο που μιλάει. Είναι ένα πολύ αστείο, όμορφα ποιητικό βιβλίο από τον αμφιλεγόμενο συγγραφέα, που μας το πρότεινε ο Nicolas Heiso Kort, ο φίλος μας που έβγαλε τη φωτογραφία του δίσκου. Αποτελεί μια τεράστια έμπνευση και θα σας το πρότεινα να το διαβάσετε!

Δ.Α.: Ποιες είναι οι επιρροές σας σαν μουσικοί;
C.B.:
Σίγουρα επηρεαζόμαστε από τη μουσική άλλων ανθρώπων, καθώς και από ταινίες, βιβλία, θεατρικές παραστάσεις. Προσπαθούμε, όμως, να αφήνουμε την έμπνευση να έρθει μέσω όσμωσης παρά να δημιουργούμε συνειδητά αντίγραφα των δικών μας ηρώων. Το πιο συνεπές φως που μας οδηγεί είναι το εσωτερικό δυναμικό μας, η ανάπτυξη ιδεών, η αντίθεση και το φιλοφρόνημα.

Δ.Α.: Μπορείτε να μου πείτε τους 5 πιο αγαπημένους δίσκους σας;
C.B.:
Όλων των εποχών; Θα σας πω τους 5 δίσκους που ακούω συχνότερα τελευταία:
A Silver Mt. Zion - 'He Has Left Us Alone But Shafts of Light Sometimes Grace the Corner of Our Rooms...'
Rhys Chatham - 'The Bern Project'
Kaboom Karavan - 'Barra Barra'
Miles Davis - 'Dark Magus'
Madonna - 'True Blue'
Και οι αγαπημένοι δίσκοι της Anna; …. Πραγματικά σιχαίνεται τη μουσική! (Γέλια)

Δ.Α.: Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία/ελπίδα σας για το 2013;
C.B.:
Θα μας άρεσε να κάνουμε περιοδείες και να δημιουργήσουμε ένα δίσκο καλύτερο από τον προηγούμενο. Ένα δίσκο που να είναι τόσο καλός, που να φέρει την experimental μουσική σε ένα νέο κοινό, σε ανθρώπους που δεν απευθύνεται παραδοσιακά. Θα μας άρεσε, επίσης, να είχαμε ένα ιδιωτικό τζετ, μια πισίνα γεμάτη σοκολάτα και να γραφτούν musicals για το Broadway από τα τραγούδια μας.

Δ.Α.: Και τώρα η κλασική μου ερώτηση. Ας κάνουμε ένα ταξίδι με μια χρονομηχανή (!) για τις επόμενες 24 ώρες. Που θα ήθελες πραγματικά να πας και γιατί εκεί για μια ολόκληρη μέρα; Παρελθόν ή μέλλον;
C.B.:
Το αν προτιμάς παρελθόν ή μέλλον μάλλον δείχνει πολλά για έναν άνθρωπο! Ίσως το μέλλον είναι πιο ενδιαφέρον, περισσότερο γεμάτο από δυνατότητες. Μπορούμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι μόνο μια φορά; Αν ναι, τότε ας μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε! Ας πάμε λοιπόν, πολύ μακριά στο μέλλον... ας πάμε 2012 χρόνια μετά και ας δούμε πως είναι το διαμέρισμά μου τότε!

Δ.Α.: Κάποιο σχόλιο για τη μουσική βιομηχανία και την εποχή του ίντερνετ στη μουσική;
C.B.:
Το ίντερνετ έχει συρρικνώσει τον κόσμο. Και είναι ένα καλό πράγμα για την experimental μουσική και τις εναλλακτικές μορφές τέχνης γενικώς, γιατί η σχέση μεταξύ του καλλιτέχνη και του κοινού δεν επηρεάζεται πλέον από τη γεωγραφία. Πριν το ίντερνετ το κοινό σου έπρεπε να βρίσκεται στο ίδιο μέρος του κόσμου με σένα για να μπορούν να έρθουν να δουν τις συναυλίες σου και να αγοράσουν ένα φυσικό αντίτυπο του δίσκου σου. Τώρα, εμείς έχουμε τη βάση μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούμε να κυκλοφορούμε τη μουσική μας σε γερμανική δισκογραφική εταιρεία, η οποία μουσική διανέμεται και πωλείται ψηφιακά σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Ξαφνικά, δεν πειράζει τόσο πολύ που δεν έχεις κοινό ή δίκτυο υποστήριξης στον τόπο σου. Λόγω της πειρατείας το ίντερνετ έχει κακή φήμη στη μουσική βιομηχανία, αλλά σαν νέοι καλλιτέχνες, λειτουργώντας ανεξάρτητα πολύ έξω από το mainstream και στο ξεκίνημα της καριέρας μας, το ίντερνετ μας έχει εξυπηρετήσει πολύ. Εάν έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα κοινό με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο – κάνοντας συναυλίες παντού στο Λονδίνο – θα πεθαίναμε από την κούραση πριν καν καταφέρουμε να πλησιάσουμε τον κόσμο για να κάνουμε το project βιώσιμο και να αξίζει τον κόπο.

Δ.Α.: Πιστεύετε στον θεό ή κάποιο είδος κοσμικής ενέργειας; Και πως αυτό επηρεάζει τη μουσική σας;
C.B.:
Απολύτως όχι. Η μουσική μας είναι προϊόν της ψυχολογίας μας, του περιβάλλοντός μας και των αόρατων ταινιών που παίζουν μπροστά στα μάτια του μυαλού. Τίποτα παραπάνω.

Δ.Α.:Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη μουσική σας είναι η αίσθηση ότι ακούω τον ίδιο τον εσωτερικό σας διάλογο. Υπάρχει φοβερή χημεία... κάποιο σχόλιο για αυτό;
C.B.:
Ευχαριστούμε, είναι πολύ ευγενικό αυτό που λες. Δεν συζητούμε συχνά για τη μουσική μας, ούτε την πολυσχεδιάζουμε. Όταν αυτοσχεδιάζουμε στέλνουμε και αποδεχόμαστε ιδέες συνεχώς, ακούγοντας και απαντώντας στον άλλο. Ίσως με δύο άτομα αυτό είναι πιο εμφανές από ότι θα ήταν σε ένα συγκρότημα με περισσότερα μέλη. Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε την ανταλλαγή ιδεών που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του αυτοσχεδιασμού – αυτό είναι που θέλουμε να δείξουμε.

Δ.Α.: Υπάρχει κάποια περίπτωση να εμφανιστείτε στην Αθήνα; Ελπίζω να σας δούμε εδώ σύντομα!
C.B.:
Δεν υπάρχουν πλάνα για την Αθήνα ακόμα αλλά θα θέλαμε πολύ να εμφανιστούμε εκεί. Όσοι promoters ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας! Μέχρι στιγμής τα σχέδια της περιοδείας περιλαμβάνουν την Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Πληροφορίες επικοινωνίας και ημερομηνίες είναι διαθέσιμες στο www.moonatethedark.com και βρίσκοντας μας στο φοβερό και τρομερό Facebook.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου10/10 (1)
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Moon Ate The Dark
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια