Golden Globes 2013!

Χτες το βράδυ έγινε η τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες και εμείς σας παρουσιάζουμε τους νικητές.
Διαβάστηκε φορες
Οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούν συνήθως τον προάγγελο των Οσκαρ. Η τελετή για τις χρυσές σφαίρες που έγινε χθες μας έδειξε ότι φέτος Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες έρχονται σε αντίθεση.

Τα βραβεία μοιράστηκαν ανάμεσα στην «Επιχείρηση: Argo» του Μπεν Αφλεκ (ο οποίος πήρε και βραβείο σκηνοθεσίας, κατηγορία από την οποία απουσιάζει στα Οσκαρ), στο «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο (επίσης απουσιάζει από σημαντικές κατηγορίες για Όσκαρ) και στο «Les Miserables» (που εκτός από Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας σε μιούζικαλ, κέρδισαν και οι ηθοποιοί του - Χιου Τζάκμαν και Αν Χάθαγουεϊ).

Ας δούμε τους νικητές αναλυτικά:
Καλύτερη Δραματική Ταινία
Argo

Καλύτερη Κωμωδία/Μιούζικαλ
Οι Άθλιοι

Καλύτερος Σκηνοθέτης
Ben Affleck, 'Argo'



Α' ανδρικός σε δραματική ταινία
Daniel Day-Lewis, 'Lincoln'

Α' γυναικείος σε δραματική ταινία
Jessica Chastain, 'Zero Dark Thirty'

A' γυναικείος σε κωμωδία/μιούζικαλ
Jennifer Lawrence, 'Silver Linings Playbook'

A' ανδρικός σε κωμωδία/μιούζικαλ
Hugh Jackman, 'Οι Άθλιοι'



Β' γυναικείος ρόλος

Anne Hathaway, 'Οι Άθλιοι'

Β' ανδρικός ρόλος
Christoph Waltz, 'Django Unchained'

Καλύτερη Ξένη Ταινία
Amour

Καλύτερο Σενάριο
Django Unchained

Καλύτερο soundtrack
Life of Pi

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων
Brave

Καλύτερο τραγούδι
Skyfall

Σε ότι αφορά στα βραβεία της τηλεόρασης οι νικητές ήταν οι παρακάτω:

Καλύτερη τηλεοπτική δραματική σειρά
Homeland



Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά
Claire Danes, 'Homeland'

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά
Damian Lewis, 'Homeland'



Καλύτερη κωμική σειρά
Girls

Καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά
Lena Dunham, 'Girls'

Καλύτερος ηθοποιός σε κωμική σειρά
Don Cheadle, 'House of Lies'

Καλύτερη μίνι σειρά ή τηλεταινία
Game Change

Καλύτερη ηθοποιός σε μίνι σειρά ή τηλεταινία
Julianne Moore, 'Game Change'

Καλύτερος ηθοποιός σε μίνι σειρά ή τηλεταινία
Kevin Costner, ' Hatfields & McCoys'

B' γυναικείος ρόλος σε σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία
Maggie Smith, 'Downton Abbey: Season 2'

B' ανδρικός ρόλος σε σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία
Ed Harris, 'Game Change'

Σε αυτά που θα θυμόμαστε απο τη χθεσινή βραδιάς ήταν και η ομιλία της Jodie Foster, κατά τη διάρκεια της απονομής του τιμητικού βραβείου Cecil B. DeMille για την συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο, η οποία για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη. Ακολουθούν τα βασικά κομμάτια της ομιλίας της:

"Εχω μια ξαφνική επιθυμία να μοιραστώ κάτι που δεν έχω πει ποτέ δημόσια. Μια εξομολόγηση για την οποία έχω λίγο άγχος. Αλλά όχι τόσο άγχος όσο η publicist μου! Θα το πω απλά, δυνατά και περήφανα. Έκανα ήδη το outing μου εδώ και μια χιλιετία, πίσω στην παλαιολιθική εποχή. Σ’ εκείνες τις πολύ γραφικές μέρες, όταν ένα νέο κορίτσι μπορούσε ν’ ανοιχτεί μόνο στις έμπιστες φίλες της, την οικογένειά της, τους συναδέλφους της και σταδιακά, περήφανα, σε όσους τη γνώριζαν. Σε όποιον συναντούσε.
Αλλά τώρα, όπως μου λένε, κάθε διάσημος οφείλει να τιμήσει τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής του ζωής με μια συνέντευξη τύπου, ένα άρωμα κι ένα ριάλιτι σε prime time. 

Αν κι εσείς βρισκόσασταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας απ’ όταν ήσασταν παιδάκι, αν είχε χρειαστεί να πολεμήσετε για μια ζωή που θεωρούσατε αληθινή κι έντιμη και φυσιολογική παρά τις αντιξοότητες, τότε ίσως κι εσείς θα υπολογίζατε την αξία της ιδιωτικής ζωής περισσότερο απ’ οτιδήποτε. Ιδιωτική ζωή. Μια μέρα στο μέλλον οι άνθρωποι θα κοιτάξουν στο παρελθόν και θα θυμηθούν πόσο όμορφη ήταν κάποτε.



Υπάρχουν κάποια μυστικά για να κρατήσεις άθικτη την ψυχή σου στη διάρκεια μιας τόσο μακροχρόνιας καριέρας. Πρώτα, ν’ αγαπάς τους ανθρώπους και να στέκεσαι δίπλα τους. Δε θα μπορούσα να σταθώ εδώ χωρίς ν’ αναγνωρίσω μια από τις πιο βαθιές αγάπες της ζωής μου, την ηρωική συν-μητέρα των παιδιών μου, την πρώην σύντροφό μου στον έρωτα, την ηθική αδελφή ψυχή μου στη ζωή, την εξομολογήτριά μου, παρέα στο σκι, σύμβουλο, πιο πολυαγαπημένη καλύτερη φίλη μου για 20 χρόνια, την Σίντνεϊ Μπερνάρντ. Σ’ ευχαριστώ τόσο πολύ. Είμαι τόσο περήφανη για τη δική μας «modern family», τους δυο απίθανους γιους μας, όλο αυτό εδώ, να ξέρετε, είναι για σας.

Μαμά, υπάρχουν τόσα πράγματα που δε θα καταλάβεις απόψε, αλλά αυτό είναι το μόνο σημαντικό που πρέπει να κρατήσεις: «σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ». Κι ελπίζω ότι αν το πω αυτό τρεις φορές, με τρόπο μαγικό και τέλειο θα μπει στην ψυχή σου και θα σε γεμίσει με χάρη και με τη χαρά της γνώσης ότι έκανες καλό σ’ αυτή τη ζωή, είσαι καλή μητέρα. Αυτό να το πάρεις μαζί σου όταν πια θα είσαι έτοιμη να φύγεις.

Δεν μπορώ να μη συγκινηθώ, αυτό εδώ μοιάζει με το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης. Τρομακτικό κι ενθουσιαστικό και τώρα τι; Δε θα ξανανέβω σε καμιά σκηνή. Αλλαγή, πρέπει να την αγαπήσουμε. Θα συνεχίσω να λέω ιστορίες, να συγκινώ τους ανθρώπους και να συγκινούμαι μαζί τους, κάνοντας την ωραιότερη δουλειά στον κόσμο.

Απλώς μπορεί από δω και πέρα να μιλώ διαφορετικά, ίσως οι ταινίες μου να μην είναι τόσο λαμπερές ή να μην ανοίγουν σε 3.000 αίθουσες, ίσως θα είναι τόσο ήσυχες και λεπτεπίλεπτες που μόνο τα σκυλιά ν’ ακούνε το σφύριγμά τους. Αλλά θα είναι η δική μου γραφή στον τοίχο. Η Τζόντι Φόστερ ήταν εδώ. Ακόμα είμαι. Και θέλω να με βλέπουν και να με καταλαβαίνουν βαθιά και να μην είμαι τόσο τρομερά μόνη. Σας ευχαριστώ όλους για την παρέα. Στην υγειά των επόμενων 50 χρόνων!".


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα