The Good, the Bad & the Queen : 18 - 24/12/08

mafalda : Κίτρινα ποδήλατα "Θα πάρω φόρα". Το είδα και το άκουσα πρώτη φορά, τολμώ να πω το βίωσα και πορώθηκα.Οι δημιουργοί υποστήριξαν ότι αποδείχτηκε προφητικό. Εγώ θα έλεγα καθαρό ροκ κομμάτι:"Κι Αμα τα πάρω θα πάρω φόρα, θα σας ρημάξω στι κλωτσιές στην ανηφόρα.Άμα τα πάρω δε θα μπορέσουν δύο διμοιρίες από Ματ να με βολέψουν.Κι έτσι πλανιέμαι έτσι ξεχνιέμαι, κρύβομαι μέσα μου και κάνω πανικό.Ναι έτσι πλανιέμαι έτσι ξεχνιέμαι, τη φαντασία μου χορεύω στο κενό".
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

Highfidelityshow : Η Superior Suite του Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Δεν είναι απαραίτητα άσχημη αλλά από την άλλη θα προτιμούσα λίγο παραπάνω από την Deluxe Suite. Έχουν καλύτερα θέα... στο αυτί.

MikeMous : Τα μουσικά compilations του Ανέστη στο HighFidelityShow που τώρα ήρθαν και στο grill. Όπως καταλαβαίνετε ξαναείδα με την ευκαιρία και την καταπληκτική ταινία "High Fidelity" για πολλοστή φορά.

mafalda : Κίτρινα ποδήλατα "Θα πάρω φόρα". Το είδα και το άκουσα πρώτη φορά, τολμώ να πω το βίωσα και πορώθηκα.Οι δημιουργοί υποστήριξαν ότι αποδείχτηκε προφητικό. Εγώ θα έλεγα καθαρό ροκ κομμάτι:"Κι Αμα τα πάρω θα πάρω φόρα, θα σας ρημάξω στι κλωτσιές στην ανηφόρα.Άμα τα πάρω δε θα μπορέσουν δύο διμοιρίες από Ματ να με βολέψουν.Κι έτσι πλανιέμαι έτσι ξεχνιέμαι, κρύβομαι μέσα μου και κάνω πανικό.Ναι έτσι πλανιέμαι έτσι ξεχνιέμαι, τη φαντασία μου χορεύω στο κενό".

gbal : Σίγουρα, οι Glasvegas κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2008! Το "A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)" είναι ένα Χριστουγεννιάτικο mini album, που κυκλοφόρησε το συγκρότημα την 1η του Δεκέμβρη. To "Please come back home" είναι το 1ο single του δίσκου και θυμίζει βέβαια τα τραγούδια, που λατρέψαμε από το φετινό ομώνυμο album τους.

MikeMous : Κάθε Πέμπτη ο μουσικός συνεργάτης του Gkamp, Akis, κάνει τις μουσικές επιλογές στο πάντοτε όμορφο και ζεστό μπαράκι "Ερατεινός" (Αγ. Παρασκευής 1, Χαλάνδρι) και φτιάχνει τη διάθεσή μας αυτές τις κρύες νύχτες του Δεκέμβρη. Οι συζητήσεις περί των κοινωνικών εξελίξεων με τους θαμώνες είναι "το κερασάκι στην τούρτα".

Highfidelityshow : Οι ολλανδοί Soul Snatchers. Λίγο soul λίγο funk και όλα μπορούν να συμβούν. Καταπληκτικοί ήχοι από τα 70s από μία σημερινή μπάντα. Η φωνή της τραγουδίστριας YoYo Kalb στο Ask for Love είναι σαν να ακούς τη Gayle McCormick των Smith.

Leonidas from Caravel : Επειδή στο μυαλό μας οι εικόνες από την εμφάνιση των Στέρεο Νόβα στο πάρτυ της Lifo είναι φρέσκες: Ο Μάκης Μηλάτος στην εκπομπή του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ανάφερε ότι οι Στέρεο Νόβα προγραμματίζουν μία κανονικής διάρκειας συναυλία το καλοκαίρι.

Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Η πράξη διαμαρτυρίας του Ιρακινού δημοσιογράφου Μουνταζέρ Αλ Ζαίντι, ο οποίος θέλοντας να προσβάλλει - σύμφωνα με την παραδοσιακό τρόπο - τον George W. Bush κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Βαγδάτη, πέταξε τα παπούτσια του, την ώρα που ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος μιλούσε στο βήμα με το "ανδρείκελο" ιρακινό πρωθυπουργό. Όπως καταλαβαίνετε ο δημοσιογράφος συνελήφθη και όπως μάθαμε από τον αδερφό του κακοποιήθηκε στη φυλακή.

Ευγενία : Οι χρήσιμες πληροφορίες του Craig Walker, που μοιράστηκε μαζί μας ο Δημήτρης (ο μικρός τυμπανιστής ) των Transistor, σχετικά με τους "κ..οσφουγγιστές" του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας. Και με αφορμή τον κ..ο του βασιλιά να σου πω να πας να δεις τους Transistor στο Gagarin. Και επειδή έχουμε κάνει λόγο από το mixgrill για τα συγκροτήματα που εμφανίζονται, να μας ακούσεις και να πας να τους ακούσεις.

mafalda : Από την προηγούμενη εβδομάδα τριγυρνάει σε ότι έχει μείνει από το μυαλό μου, η συσχέτιση των τελευταίων γεγονότων με ένα αριστούργημα των Alan Moore & David Lloyd, το V for Vendetta. Έχει γυριστεί και σε ταινία. Λέγεται ότι είχε γραφτεί (για τη Θάτσερ) τη δεκαετία του 80 ως προφητικό για τα 90ς. Η "εκρηκτική" επανάσταση από τον "αναρχικο-τρομοκράτη-μασκοφόρο" V σε μια χώρα όπου εξουσιάζουν οι αστυνόμοι και ο στρατός. Η μάσκα-σύμβολο (όχι κουκούλα) είναι το πρόσωπο ενός άλλου επαναστάτη του Guy Fawks και το χρονικό σημείο αφετηρίας όλου του χαμού το "μπουρλότο" της 5/11/1605."Remember, remember the fifth of November,/The gunpowder, treason and plot,/I know of no reason/Why the gunpowder treason /Should ever be forgot." Εγώ θα άλλαζα λίγο τον πρώτο στίχο σε "Remember, Remember the 6th of December...."

MikeMous : Το κίνημα G700 που εκφράζει την "γενιά των 700 ευρώ" μέσα απο το ομώνυμο blog : http://g700.blogspot.com .Θαύμασα τις προάλλες ένα από τα νέα παιδιά του blog, για τον ουσιαστικό και περιεκτικό λόγο του σε δελτίο ειδήσεων.

Ευγενία : Η έμπνευση του ιρακινού δημοσιογράφου-καλή του ώρα- να πετάξει τα υποδήματά του στον W κατά τη διάρκεια επίσκεψης (!) του τελευταίου στο, υπό αμερικανική κατοχή, ασιατικό κράτος. Και λίγα του πέταξε. Αυτό που σώζει την προσπάθεια είναι το ότι στον πολιτισμό του η κίνηση αυτή θεωρείται μεγάλη ύβρις.

Highfidelityshow : To Tesla! Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτροκίνητο roadster με 0-100km 3.9sec! Το πρώτο αξιόλογο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο βασισμένο στη Lotus που ίσως και να θες!

anima rerum : Οι πρωτότυπες και ευφάνταστες δράσεις σχετικά με τα γεγονότα των ημερών. Κάποια τολμηρά παιδιά κάνουν αισθητή την παρουσία και τη φωνή τους καταλαμβάνοντας το air time της ΝΕΤ ή αναρτώντας πανό στην Ακρόπολη. Θέλει κότσια για να το κάνεις αυτό. Απλά ένα μεγάλο Respect από μένα.




Περί ανέμων και υδάτων

anima rerum : Οι επαναστάτες του αριστερού κλικ...Δυστυχώς η γενιά μου (30+), ενώ έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα πληροφόρησης από ποτέ, είναι η πιο αναισθητη και λοβοτομημένη γενιά των τελευταίων 1000 χρόνων. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τα group που δημιουργήθηκαν στο Facebook για το χαμό του Αλέξη να αριθμούν 200.000 μέλη, και στην καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ήταν δεν ήταν 200 άτομα. ΟΚ, ξεκολλήστε από τον καναπέ και βγείτε στους δρόμους αν θέλετε να δούμε άσπρη μέρα. Εκτός αν δε θέλετε...

Ευγενία : Τα καλά αντανακλαστικά του W όταν του πετάνε παπούτσια. Μήπως να δοκιμάζαμε γιαούρτι που δεν μπορεί να το αποφύγει τόσο εύκολα;

MikeMous : Τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί ειδήμονες εξακολουθούν το γνωστό "τροπάριο" σαν να μη συνέβη τίποτα τις τελευταίες εβδομάδες. "Όχι εμείς δεν έχουμε πολιτικές ευθύνες - Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε - Δεν σπάσαμε εμείς τις περιουσίες των πολιτών - Η αστυνομία έκανε το καθήκον της" κλπ κλπ. Επίσης το σκάνδαλο του Βατοπεδίου χαρακτηρίστηκε απο την ειδική επιτροπή ως "προκείμενη υπόθεση". Όλα καλά και όλα ωραία σε αυτόν τον τόπο. Γιατί γκρινιάζετε ;;;

Ευγενία : Τα κακά αντανακλαστικά του προέδρου της ΕΡΤ μετά την κατάληψη του στούντιο της κρατική τηλεόρασης και του "αέρα" της, την Τρίτη το μεσημέρι. Πολλή καταγγελία για κάποια δευτερόλεπτα κοινωνικού μηνύματος. Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν πλήρωσαν για τον τηλεοπτικό χρόνο που κατέλαβαν;Γιατί αν είναι έτσι να σας πω ότι πληρώνουν όλο το χρόνο την κρατική ΕΡΤ. Και ό,τι και αν πιστεύει κανείς, δεν έκαναν και τόσο μεγάλο κακό στο φορολογούμενο Έλληνα πολίτη όταν τον κάλεσαν να κλείσει την τηλεόραση και να βγει στο δρόμο. Είναι και αυτό μια πρόταση και έχουν δικαίωμα να ακουστούν και να τη μεταδώσουν. Ψυχραιμία!

Highfidelityshow : Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για φορολογική συνείδηση. Ρε παιδιά όσο και να θέλει κάποιος, όσο καλή διάθεση και να έχει, πως να το κάνουμε, του το χαλάτε του ανθρώπου.

Ευγενία : Οι φωτιές στους κάδους απορριμάτων. Πέραν όλων των άλλων, δεν είχαμε πού να πετάξουμε τα σκουπίδια μας για μέρες.

Highfidelityshow : Φωτιές στα δάση το καλοκαίρι και το χειμώνα φωτιές στις πόλεις.

Ευγενία : Τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα. Δεν μπορείς να ανασάνεις ακόμα και αν έχουν περάσει ώρες μετά τη χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές !!! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος;




Περί μουσικής

MikeMous : Ταξίδι με το αυτοκίνητο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Καλύτερη μουσική επιλογή; Διαχρονική αξία: "The Dark Side of the Moon". Αποκορύφωση στο "Great gig in the sky" την ώρα που ο ήλιος δύει. Μετά τα διόδια των Μαλγάρων θα κάνουμε μια αλλαγή στο CD player για να ακούσουμε την ρέγγε εκδοχή τoυ δίσκου στο "The Dub side of the Moon".

gbal : Ιδιαίτερα συναυλιακές είναι οι επόμενες ημέρες! Την ερχόμενη Δευτέρα 22/12 των ηλεκτρονικό tango των αγαπημένων μας Gotan Project ξαναχορεύεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο «Αθηνών Αρένα». Τα εισιτήρια κοστίζουν 45 Ευρώ (όρθιοι) και 60 σε θέσεις.

Highfidelityshow : Η καταπληκτική φωνή της καναδής Chantal Kreviazuk στο Say Goodnight, Not Goodbye.

gbal : Μια μεγάλη κυρία της μουσικής, η Anne Clark έρχεται στην Ελλάδα και εμφανίζεται αύριο Παρασκευή στο Principal (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο στο Gagarin. Τις συναυλίες ανοίγουν οι δικοί μας Elica και το εισιτήριο είναι μια χαρά : μόλις 30 Ευρώ. Μια εξαιρετική πρόταση για το ερχόμενο Παρασκευο-Σάββατο.

Ευγενία : Το cd του mixgrill που θα παίξει στο πάρτυ που θα κάνετε σπίτι σας, με τους φίλους σας, για τις γιορτές. Θα σας ρωτήσουν που το βρήκατε, θα τους πείτε ότι σας το κάναμε δώρο. Θα τους πείτε πόσο εύκολα το κερδίσατε και τι καλά παιδιά που είμαστε και πόσο ωραίο είναι το blog μας.Και θα μπούν και αυτοί και του χρόνου θα δίνουμε και άλλο cd του mixgrill...

Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Τα Facebookάκια. "...τοίχο, τοίχο μη σε πετύχω";Έχουν χιούμορ.

MikeMous : "Η σιωπή της Λόρνα" (Le silence de Lorna) των Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν. Βελγική παραγωγή με σενάριο που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ των Κανών. Η Λόρνα, Αλβανή μετανάστρια στη Λιέγη, παντρεύεται με λευκό γάμο τον ναρκομανή Κλοντί και αποκτά βελγική υπηκοότητα. Οι σχέσεις τους είναι τυπικές, εκείνος όμως ζητά τη βοήθειά της για να αποτοξινωθεί, ενώ οι μαφιόζοι συνεργάτες της θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Σκηνοθετική αμεσότητα, σενάριο που βασίζεται στην μεταναστευτική πραγματικότητα τη Ευρώπης, δυνατές ερμηνείες. Φεύγοντας από την αίθουσα, υπάρχει απεριόριστη "τροφή" για αναλύσεις των μηνυμάτων και των κοινωνικών προεκτάσεων.

Highfidelityshow : Αν σας αρέσει το κρασί τότε προτείνω ότι καλύτερο δοκίμασα το τελευταίο διάστημα. Fumees de Sauvignon από το κτήμα Χατζημιχάλη.

Ευγενία : Η ανάλυση των γεγονότων από τον "δάσκαλο" Κώστα Μπέη εδώ.

Leonidas from Caravel : Η ταινία του Τούρκου Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν "3 Πίθηκοι" που προβάλεται στους κινηματογράφους στην οποία μέσα από ένα οικογενειακό δράμα έρχεται στην επιφάνεια η εικόνα μιας ολόκληρης κοινωνίας.

anima rerum : Μέσα στη μαυρίλα των καιρών, υπάρχουν κάποιες αχτίδες φωτός που επιμένουν να σε γεμίζουν ελπίδα. Κάποιοι νέοι δημιουργοί που σου θυμίζουν ότι ο πολιτισμός και η τέχνη σφραγίζουν το μανιφέστο κάθε εποχής. Ένας από αυτούς είναι και ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος, ή αλλιώς cpil, που, μεταξύ άλλων, φτιάχνει κάτι εκπληκτικές ταινίες μικρού μήκους όπως το "Τι είναι αυτό;". Δείτε τη και θα καταλάβετε τι εννοώ...

Carbonated Lemonade - Remember The 5th Of November
Κίτρινα Ποδήλατα - Θα Πάρω Φόρα
Διαβάστε ακόμα