Η Μαρίνα Σένα και ο Άρης ο Μακρής στα βράχια της Πειραϊκής, μιας Πλώρης σκεπτικής

Διαβάστηκε
Πρώτη του μήνα και φτάσαμε για να δούμε δυο νέα παιδιά, στον πολύ όμορφο χώρο που τα φιλοξένησε.1.II.2013

Πρώτη του μήνα και φτάσαμε  για να δούμε δυο νέα παιδιά, στον πολύ όμορφο χώρο που τα φιλοξένησε. Ιδιαίτερο μαγαζί η ''Πλώρη'' που λειτουργεί αρκετά χρόνια όπως μάθαμε , ως ένα σύγχρονο art cafe που φιλοξενεί κατά καιρούς, διάφορες πτυχές των τεχνών  και πολύ χαρήκαμε , μιας και ο Πειραιάς έχει ανάγκη από χώρους τέτοιους. Με γήινα στοιχεία όλη η διακόσμηση- πέτρα, ξύλο και μέταλλο- σε απίθανους συνδυασμούς που αβίαστα δικαιολογούσαν το όνομα του μαγαζιού. Ακόμα και το σχήμα είναι τέτοιο! Αν δεν με πιστεύεις, μια βόλτα θα σε πείσει.

 Τα παιδιά είχαν στήσει από νωρίς και γύρω στις 22.30 με έντεκα παρά , ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με τον Άρη Μακρή και το πολύ γνωστό  With or without you για να μας ''χτίσει'' ατμόσφαιρα καθώς και να χαράξει την ρότα του μουσικού τους ταξιδιού στη νύχτα. Ο Άρης ως φέρελπις νέος και γεμάτος ενέργεια είχε να μας πει αρκετά τραγούδια με διάθεση χαμογελαστή, φωνή με ενδιαφέρον και σταθερότητα μα πάνω απ'όλα μια παρουσία τόσο θετική που μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. 

Συνέχισε με τα πολύ καλά Rock ‘n’ Roll queen, Creep και Under the bridge , έτσι για να μας θυμίσει την πολύπλοκη εφηβεία που μέχρι σήμερα καλά κρατεί για να ξύνουμε κάπου τις πληγές μας.
 
Κάπου εκεί ήταν η σειρά της Μαρίνας να ανέβει παρέα με ένα κρύωμα που την φλέρταρε όπως μας είπε αργότερα, για να πάρει την σκυτάλη από τον πολύ καλό Άρη που είχε φτιάξει το κλίμα ανάλογα.  Are you gonna go my way ακούγεται από την κιθάρα και ξεκινάει μαζί με τον κόσμο να δονεί την βραδιά και τις μνήμες ξεκούραστα από το παρελθόν στο σήμερα και μέχρι έξω την θάλασσα για να καταλήξει το κέφι που φύσαγε σε μικρά σφηνάκια τεκίλας, που παρεμπιπτόντως  ο μπάρμαν για κάποιο λόγο τα έβαζε με μαεστρία μουσική σχεδόν, και μεγάλες δόσεις μουδιάσματος. I Love rock n roll  και άντε πάλι απ'την αρχή τα σφηνάκια.

 Ξέχασα να σου πω, πως το σχήμα ήταν ακουστικό. Τελείως! Ακουστική κιθάρα , πλήκτρα και τα παιδιά στα μικρόφωνα. Και παρά λοιπόν το λιτό αυτό σχήμα και την έλλειψη τυμπάνων σε κάποια μορφή τέλος πάντων, είναι από τις λίγες φορές που μια φωνή , τόσο γυμνή από μπότες και χάι χατ που προσφέρουν ρυθμό και μόνο που τα βλέπεις , να ξεπεράσει αυτή την φυσική έλλειψη και να πάρει το ρυθμό από την αναπνοή, να τον κάτσει στο μπαρ που λέγαμε , να τον κεράσει τα γνωστά του σφηνάκια και να ξαναγυρίσει στο μικρόφωνο παραδομένος πια. Αποτέλεσμα ; Να συζητάμε το πώς, δεν μας έλειψαν τα τύμπανα και το μπάσο μια νύχτα ακουστική. Νομίζω, πως καμιά φορά, όταν όλοι έχουν καλή διάθεση κάτι μαγικό συμβαίνει. Και αυτό μεταδίδεται γρήγορα, ξεπερνώντας κολλήματα και προκαταλήψεις.

  Επίσης, ο εξαερισμός  ήταν σε θέση μάχης  συνδυασμένης με τρόπους Savoir vivre για εξαερισμούς. Το πρόγραμμα ολόκληρο θα το δεις παρακάτω, οπότε να σου πω  ακόμα, πως το μαγαζί ήταν γεμάτο και είχαμε την χαρά να ακούσουμε κάποιες εξαιρετικές φωνές στο διάλειμμα, που ήρθαν να δουν τα παιδιά, όπως ο τραγουδοποιός Δημήτρης Φάκος και ο Βασίλης Χατζηπαρτάλης.
Η νύχτα κράτησε αρκετά, όπως και το πρόγραμμα των παιδιών, που ήταν φτιαγμένο από συστατικά γνήσια και θερμά στην ανθρώπινη επαφή. Ακούσαμε τραγούδια που γνωρίζαμε και αυτό βοήθησε πολύ στην προσωπική συμμετοχή μας, είτε σιγομουρμουρίζοντας, είτε ανακινώντας στιγμές καλές, πικρές και γλυκές από το χθες, ξεχασμένες στο χρονοντούλαπο και λουσμένες πια από την αναθεώρηση του χρόνου.
 
Όπως πάντα, κάτι πήραμε στο τέλος που φύγαμε. Νομίζω αυτή τη φορά, ήταν η ελάχιστη ελπίδα, πως τα πάντα μπορούν να συμβούν, αρκεί να είσαι εκεί.
Στην ακουστική κιθάρα ηταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος
ενώ στα πλήκτρα ο Γιάννης Ταμπακάκης.

Πρόγραμμα

With or without you - U2
Rock ‘n’ Roll queen – The Subways
Creep – Radiohead
Under the bridge – Red hot
Are you gonna go my way – Lenny Kravitz
Paparazzi- Lady Gaga
Heavy cross-  Gossip
Like the way I do- Melissa
I Love rock n roll  - Joan Jette
Love aint no stranger - Whitesnake
Φταις -  Μαρίνα Σένα
Κρυφά  -Μέλισσες
Σ αγαπώ - Μπλε
Με τόσα ψέματα   -Αλκίνοος Ιωαννίδης
Mέτρησα - Αρβανιτακη
Για να σ΄εκδικηθώ – Λάκης Παπαδόπουλος
θα'μαι κοντά σου όταν με θες - Ιωαννίδης
Το παλιό μου παλτό - Δάντης

εκεί στο νότο - Μαχαιρίτσας
Το ’69  -Π.Σιδηρόπουλος 
Τρελός- Μπλε
Τα λέμε  -Ζουγανέλη Ελ.
Το αγόρι που πληγώνω -  Μαρίνα Σένα
Κλείσε τα μάτια σου να δεις - Μαρίνα Σένα
Billie Jean   - M.Jackson
Nobody’s wife – Anouk
Tears of the dragon - Bruce Dickinson
I Hate myself- Joan Jette
Don t believe a word – Thin Lizzy
Babe I m gonna leave you –Led Zeppelin
Satisfaction - rolling stones
Every breath you take - the police
Dead or Alive – Bon jovi
Landing in London – 3 doors down
Rollin in the Deep    -  Adelle
Always on the run - Kravitz
Piase me – Ευρυδίκη / Κοργιαλάς
Μια φορά κι έναν καιρό - Μπλε
Μέρες αργίας –Διάφανα Κρίνα

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια