Διαγωνισμός MG & Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Φεβρουάριος 2013

Από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, μέχρι την Παρασκευή 15/2  στις 22:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ:
Διαβάστηκε φορες
Από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, μέχρι την Παρασκευή 15/2  στις 22:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (4 νικητές συνολικά):

ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΛΛΗ ΖΩΗ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 2 του Λεϊφ Περσον
Η ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Τζοναθαν Φρανζεν

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ του Τσαρλς Νταχιγκ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ του Τσαρλς Φεργκισον


Που παίζουμε;

Αρχικά, όλοι σας μπορείτε να έχετε μια συμμετοχή, κάνοντας απλά like στο αντίστοιχο post μας στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook, καθώς και στη σελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο Facebook:

Αν θέλετε επιπλέον συμμετοχές, τότε:

- Παίξετε τουλάχιστον μια μονομαχία στο on-line trivial παιχνίδι μας "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ", και κερδίστε τόσες συμμετοχές, όσοι και οι κερδισμένοι πόντοι! Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στις Μονομαχίες και κερδίστε βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
- Μπείτε στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και ανεβάστε ένα από τα βίντεο της εβδομάδας σε σχόλιο στο post μας στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook και κερδίστε 2 επιπλέον συμμετοχές.
- Με την κοινοποίηση του διαγωνισμού μας στον τοίχο του Facebook σας κερδίζετε 5 ακόμη συμμετοχές,

Η  κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 15/2.

Πάμε να δούμε τα δώρα μας τώρα με περισσότερες λεπτομέρειες:

ΒΙΒΛΙΑ των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΛΛΗ ΖΩΗ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 2
ΛΕΪΦ ΠΕΡΣΟΝ


Ο τόπος είναι πάντα η Στοκχόλμη. Ο χρόνος είναι παντού. 1975. Πρεσβεία της Δυτικής Γερμανίας. Έξι νέοι άνθρωποι εισβάλλουν στο κτίριο, κρατούν ομήρους, ζητούν την απελευθέρωση φυλακισμένων μελών της φράξιας Μπάαντερ-Μάινχοφ. Δώδεκα ώρες μετά, δυο όμηροι εκτελούνται, το κτίριο ανατινάζεται, όμηροι και τρομοκράτες τραυματίζονται. 1989. Ένας διοικητικός υπάλληλος δέχεται επίθεση με μαχαίρι, τραυματίζεται θανάσιμα και την υπόθεση αναλαμβάνουν δυο αστυνομικοί με τελείως διαφορετικές προσωπικότητες: ο Μπου Γιάρνεμπρινγκ, παραδοσιακός και σκληροτράχηλος, και η Άννα Χολτ, πανέξυπνη και δυναμική. Τους ενώνει η ακεραιότητα, καθώς προσπαθούν να υπερβούν τα εμπόδια του διεφθαρμένου περιβάλλοντός τους αλλά αποτυγχάνουν. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. 1999. Ο Λαρς Μάρτιν Γιούχανσον αναλαμβάνει τη διεύθυνση στην Ασφάλεια. Δυο φάκελοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα, τα στοιχεία αφορούν δύο Σουηδούς, συνεργάτες των τρομοκρατών στην επίθεση του 1975. Δεν προσήχθησαν ποτέ στη δικαιοσύνη, τώρα εντοπίζονται, μόνο που ο ένας από αυτούς είναι η επίδοξη υπουργός Άμυνας. Ο έντιμος Γιούχανσον βρίσκεται πάλι μπλεγμένος σε μια υπόθεση που φανερώνει πως το αμαρτωλό παρελθόν της Σουηδίας στοιχειώνει πάντα την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Με το δεύτερο μυθιστόρημα της επικής τριλογίας του, ο Λέιφ Πέρσον αποκαλύπτει ακόμη πιο κυνικά τη διαφθορά της εξουσίας και την απανθρωπιά που κρύβει κάθε παραδεισένια κοινωνία.

Η ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ


Το Σεντ Λούις, η ήσυχη πόλη που αργοπεθαίνει πλάι στο ποτάμι στην πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ, υποδέχεται μια καινούργια κάτοικο, η οποία ορίζεται και νέα διοικητής της αστυνομίας στην περιοχή. Προτού εκείνη εγκατασταθεί καλά καλά στην πόλη, μερικοί απ’ τους εξέχοντες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια πολιτική συνωμοσία που φαίνεται να απλώνει τα πλοκάμια της σε κάθε αθέατη πτυχή του δημόσιου βίου.
Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει τις μυστικές ζυμώσεις σε μια συνηθισμένη αμερικανική μητρόπολη, εκθέτοντας το αμερικανικό όνειρο ως γνήσιο τρόμο και μαύρη, σκοτεινή κωμωδία.
Η Εικοστή Έβδομη Πολιτεία, έργο που ανήκει ήδη στα κλασικά μυθιστορήματα της σύγχρονης πεζογραφίας, σήμανε την εμφάνιση του Τζόναθαν Φράνζεν στα γράμματα και την αρχή μιας δημιουργικής πορείας που θα τον κατέτασσε στους κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ
ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΑΧΙΓΚ


Κατηγορία: ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
Σειρά: ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Ημ. Έκδοσης: 25/10/2012
Ηλικία: 18+
ISBN: 978-960-496-020-0
Σελίδες: 448
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής

Πώς ένας διαφημιστής κατάφερε να κάνει το βούρτσισμα των δοντιών καθημερινή συνήθεια παγκοσμίως;

Πώς ένας στρατηγός κατόρθωσε να ηρεμήσει τα άγρια πλήθη με τη βοήθεια φαστ φουντ;

Πώς ο κολυμβητής Μάικλ Φελπς πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με τα γυαλάκια του γεμάτα νερό;

Πώς μπορούν οι διαφημιστές να εντοπίσουν τις έγκυες γυναίκες προτού καν οι ίδιες ενημερώσουν την οικογένειά τους για το ευτυχές γεγονός;

Η απάντηση είναι μία: ΣΥΝΗΘΕΙΑ.Οι περισσότερες επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα μπορεί να φαίνονται ως προϊόντα μιας διαδικασίας συλλογισμού αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι συνήθειες. Και οι συνήθειες αυτές επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας, την παραγωγικότητά μας, την οικονομική ασφάλεια και την ευτυχία μας.

Το θέμα της συνήθειας έχει απασχολήσει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τα τελευταία είκοσι χρόνια οι νευρολόγοι, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πώς επιδρούν στη ζωή μας οι συνήθειες – και, κυρίως, πώς μεταβάλλονται.Στη Δύναμη της Συνήθειας, ο βραβευμένος δημοσιογράφος των New York Times Τσαρλς Ντάχιγκ αναλύει με συναρπαστικό τρόπο τις επιστημονικές ανακαλύψεις που εξηγούν γιατί υπάρχουν οι συνήθειες και πώς μπορούν να αλλάξουν με στόχο τη βελτίωση της ζωής μας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ
ΤΣΑΡΛΣ ΦΕΡΓΚΙΣΟΝ


Κατηγορία: ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
Ημ. Έκδοσης: 25/10/2012
Ηλικία: 18+
ISBN: 978-960-496-535-9
ISBN Ebook: 978-960-496-727-8
Σελίδες: 512
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Εικονογράφος: THE RANDOM HOUSE PUBLISHING GROUP INC (U.S.A.)
Available on the AppStore

Τις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ έχουν υποστεί μια από τις πιο ριζοσπαστικές οικονομικές και κοινωνικές μεταμορφώσεις στην ιστορία τους. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει γίνει η κυρίαρχη πηγή εσόδων της χώρας, και παράλληλα ο πιο διεφθαρμένος, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να αποτελούν αυτή τη στιγμή την πιο άδικη και γεμάτη ανισότητες κοινωνία του κόσμου.

Ο Φέργκισον δείχνει πώς τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα έγιναν αιχμάλωτα της νομισματικής ελίτ από την προεδρία του Ρίγκαν τη δεκαετία του ’80. Στη συνέχεια ήρθε η προεδρία του Κλίντον να καταργήσει τους τακτικούς ελέγχους που προστάτευαν τον μέσο πολίτη από τους άπληστους πιστωτές. Η ομάδα του Μπους κατέστρεψε την ομοσπονδιακή εισοδηματική βάση με τις χοντρές φορολογικές μειώσεις υπέρ των πλουσίων. Και ο Λευκός Οίκος του Ομπάμα επέτρεψε στους οικονομικούς εγκληματίες να συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτα, ακόμη και μετά τις υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις του 2008.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ αποκαλύπτει πώς άλλοτε ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Άλαν Γκρίνσπαν και ο Λάρι Σάμερς κατάντησαν αυλικοί στην ελίτ. Κάνοντας αναφορά σε δικόγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, περιγράφει με λεπτομέρειες την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν στο τρελό κυνήγι του πλούτου, το οποίο προκάλεσε την οικονομική κρίση. Τέλος, προτείνει σχέδιο δράσης για την αναβίωση του αμερικανικού ονείρου.

Βασισμένο στο ντοκιμαντέρ του Φέργκισον με τίτλο Inside Job, που τιμήθηκε με το Όσκαρ 2011.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα