Ο πρώτος δίσκος του Ορέστη Ντάντου

Κυκλοφόρησε ο παρθενικός δίσκος του Ορέστη Ντάντου με τίτλο "Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς". Περιέχει το τραγούδι "Θα πάω όταν γουστάρω", ένα κομμάτι που αγαπήθηκε πολλούς μήνες πριν κυκλοφορήσει το album.
Περίπου πριν ένα χρόνο, το demo του Ορέστη Ντάντου που μοιράστηκε σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς του "Μελωδία 99.2" και αργότερα του "Freedom 88.9" είχε σαν αποτέλεσμα τα ενθουσιώδη σχόλια για τα πρώτα τραγούδια του. Από τους δύο προαναφερθέντες σταθμούς αρχίσαμε να ακούμε πολύ συχνά ένα τραγούδι του, το γνωστό πια "Θα πάω όταν γουστάρω", που εντυπωσίασε πολλή κόσμο και αγαπήθηκε αμέσως. Όλοι ρωτούσαν ποιός είναι αυτός ο καλλιτέχνης που γράφει τόσο άμεσα και σύγχρονα. Σιγά-σιγά το όνομα του Ορέστη Ντάντου άρχισε να γίνεται γνωστό, πριν καν κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Και να που ήρθε η στιγμή να γίνει κι αυτό.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς", που σου κλείνει το μάτι και σου λέει "μην νομίζεις πως είσαι ο μόνος που νιώθει έτσι", κυκλοφορεί από την Παρασκευή (4/12) στα δισκοπωλεία ο πρώτος δίσκος του τραγουδοποιού Ορέστη Ντάντου. Υπό το label της ανανεωμένης και σε νέα εποχή "Ακτής" ("Ακτή live 'n' studio") και την φροντίδα του Γιώργου Ανδρέου που βρίσκεται πίσω από όλο αυτό, ο Ντάντος καταθέτει τα 7 πρώτα του κομμάτια, με γλώσσα άμεση, ματιά διεισδυτική, ύφος πολύ κοντά στο ροκ, με στοιχεία pop και "έντεχνα" και πολύ ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Ο Ορέστης Ντάντος, παιδί της εποχής μας, μεγαλωμένο στην πρωτεύουσα, απόφοιτος Τμήματος Μουσικών Σπουδών και σήμερα καθηγητής μουσικής σε Γυμνάσιο του Λεωνιδίου Αρκαδίας. Με επιρροές του τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη και μια σειρά από αγγλόφωνα συγκροτήματα της διεθνούς σκηνής, ένας ακόμη νέος καλλιτέχνης που φαίνεται πως έχει πραγματικά κάτι να πει, κόντρα στις φωνές που μονότονα επαναλαμβάνουν πως "δεν βγαίνουν καλά νέα πράγματα στην ελληνική μουσική".

Σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι η "κριτική" στο δίσκο του, αλλά η ενημέρωση για την κυκλοφορία του και τα πρώτα στοιχεία. Επειδή όμως έκανα μία πρώτη ακρόαση στα κλεφτά, πρέπει να σας πω ότι πιθανότατα ο καλλιτέχνης αυτός να μας απασχολήσει ευχάριστα στο άμεσο μέλλον...

Οι τίτλοι των τραγουδιών:

1 ΘΑ ΠΑΩ ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
2 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
3 ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠ' ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ
4 ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ
5 ΚΩΦΑΛΑΛΟΣ ΠΟΘΟΣ
6 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
7 ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ

Μουσική - Στίχοι - Ερμηνεία: Ορέστης Ντάντος
Κυκλοφορία: 12/2009
Εταιρία: Ακτή


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια