The Good, the Bad & the Queen : Best of 2008

Σήμερα, ανήμερα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να μαζέψουμε τις σκέψεις μας από όσα ζήσαμε μέσα στο 2008 και να σας τις παρουσιάσουμε στα κλασσικά 3 κομμάτια : Good, Bad & Queen.
Διαβάστηκε φορες

Σήμερα, ανήμερα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να μαζέψουμε τις σκέψεις μας από όσα ζήσαμε μέσα στο 2008 και να σας τις παρουσιάσουμε στα κλασσικά 3 κομμάτια : Good, Bad & Queen.




Περί μουσικής


Leonidas from Caravel : Οι πολλές και καλές κυκλοφορίες Ελλήνων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων το 2008: Monika, Sugahspank!, Liarbirds, Callas, Earthbound, Raining Pleasure.


gbal : Η νέα κατάσταση στη μουσική με το downloading, τις MySpace σελίδες, το YouTubeκλπ μας δίνει τη δυνατότητα να ακούμε πάνω από 150 albums κάθε χρονιά και να έχουμε πιο σφαιρική άποψη για τα μουσικά δρώμενα. Για θυμηθείτε πόσα albums ακούγαμε 10 χρόνια πριν…


gkamp : Η επάνοδος της ελληνικής σκηνής (αγγλόφωνο-ελληνόφωνο rock). Ελπίζω να έρθουν κι άλλα σχήματα στο προσκήνιο.

Mike Mous :
To εκπληκτικό "Viva La Vida" των Coldplay και η παγκόσμια περιοδεία τους που τους καθιστούν τη Νο1 μπάντα του πλανήτη για φέτος.

Leonidas from Caravel : Τα albums πολλών νέων και ελπιδοφόρων ονομάτων που γνωρίσαμε το 2008: MGMT, Last Shadow Puppets, Vampire Weekend, Foals, Santogold, Black Kids, Glasvegas, Teenagers.

Mike Mous :
Η επιστροφή των Guns 'n' Roses με το "Chinese Democracy" κι ας κράτησε 15 χρόνια η "ετοιμασία". Ούτε το Dimple να ήταν...

Mike Mous : Οι ελπιδοφόρες μουσικές δημιουργίες ελληνικών σχημάτων (Transistor, Earthbound, κ.α).

Περί ανέμων και υδάτων


Στελλα : Το mixgrill και όσα μας έδωσε τον πρώτο χρόνο της ζωής του.


Mike Mous : Οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας φαίνεται να ξυπνούν από το λήθαργο της υπερκαταναλωτικής πίστης και της αποχαύνωσης του καναπέ με τις οποίες γαλουχήθηκαν μέχρι την τρυφερή ηλικία των 15. Ίσως να μην έχουν γίνει οι επαναστάτες που ονειρεύτηκαν ίσως ακόμα και πολλά από αυτά που κάνουν να δημιουργούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας των "ενηλίκων" αλλά πιστεύω ότι είναι μια αρχή για να πατήσουμε φρένο στην κοινωνική κατρακύλα που έχουμε πάρει εδώ και δεκαετίες.


gbal : Η επάνοδος των Ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων στις Ευρωπαϊκες επιτυχίες, μετά την καθίζηση των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις 2 συνεχόμενες χρονιάς μια Ελληνική ομάδα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο Champions League!

gkamp : Τα πολύ καλά σατυρικά shows του ραδιοφώνου (Πανούσης) και της τηλεόρασης (Λαζόπουλος - Καλυβάτσης/Μπουλάς). Αν μη τι άλλο, οι έλληνες ξέρουμε να σατυρίζουμε. Απο αρχαιοτάτων χρόνων...


Ψύλλος : Οι τάρανδοι και οι καλλικάντζαροι που στέκονται τόσα χρόνια αρωγοί της προσπάθειας του Άγιου Βασίλη.


Στελλα : Τα ταξίδια, οι μουσικές, το ραδιόφωνο, οι συναυλίες και τα βιβλία.

mafalda : Πάντα ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου στο "ψήσιμο". Το Mix-grill και ειδικά ο gbal μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και τους ευχαριστώ θερμά.

Στελλα :
Τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια που πήραν τη μεγάλη απόφαση να έρθουν στον κόσμο μας, οι άνθρωποί μας που ήταν χαμένοι και ξαναγύρισαν, οι φίλοι μας που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.


gkamp : Η ευαισθητοποίηση (επιτέλους) του κόσμου για το οτι δεν πάμε καλά ως κοινωνίες δικαίου...

Στελλα : Τα καινούρια μας σχέδια για το 2009.





Περί μουσικής


gbal : Συναυλιακά νομίζω ότι πάλι είχαμε μια άσχημη χρονιά και αν δε γινόταν η δωρεάν συναυλία του MTVμε τους R.E.M. θα έλεγα ακόμη χειρότερα σχόλια.


Mike Mous : To "Day & Age" των Killers που απογοήτευσε.


gkamp : Ο αποπροσανατολισμός των δεινοσαυρικών δισκογραφικών εταιριών. Στην εποχή του Ίντερνετ, ακόμη εκείνοι ψάχνουν να βρούν απο πού 'μπάζει νερά το πλοίο'...


Mike Mous : Οι τσουχτερές τιμές των συναυλιών των περισσότερων ξένων σχημάτων. Αν νομίζουν οι παραγωγοί ότι έτσι θα βγάλουν τα σπασμένα των κατακόρυφων πτώσεων των πωλήσεων, είναι γελασμένοι.


Περί ανέμων και υδάτων


Στελλα : Η απογοήτευση και η απόγνωση των νέων ανθρώπων.

gkamp : Η αναμενόμενη κρίση της οικονομικο-κοινωνικής καθεστηκυίας τάξης. Εμ βέβαια, όταν γίνονται όλα για το χρήμα και γύρω απο αυτό, κάποιοι παθαίνουν δυσπεψία.


Mike Mous : Τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και μεγαλοτραπεζιτών και τα τσιράκια τους δηλαδή οι πολιτικοί. Ακόμα και αν το δούμε ιστορικά, η οικονομική κρίση είναι προάγγελος μεγάλων πολέμων. Εύχομαι να διαψευστώ.


Στελλα : Η βία πίσω από οποιαδήποτε μάσκα.


Leonidas from Caravel : Όλα όσα συμβαίνουν από τις 6 Δεκεμβρίου. Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που οι Αθηναίοι μοιάζουν σαν να τους έχεις κλέψει την γιορτή.


gbal : Μακριά από τη βία οποιασδήποτε μορφής και απόχρωσης. Μακριά από τις βαριές εκφράσεις και τα εύκολα συμπεράσματα. Ήρεμα και απλά μπορούν να γίνουν επαναστάσεις… Επαναστάσεις ιδεών και απόψεων!


Ψύλλος : Στον Άγιο Βασίλη που του ζήτησα ένα ipod με όλα τα σέα και τα μέα του και παρ' όλα αυτά μου ετοιμάζει ένα ελαφάκι όπως του Γιωργάκη...


mafalda : Η έλλειψη επικοινωνίας, η μοναξιά, η βία. Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας, εφόσον υπάρχει διάλογος και ψυχραιμία.


gkamp : Οι εκφάνσεις βίας, απο όπου κι αν προέρχονται. Μπορούμε να βρούμε τρόπους να πιέσουμε, χωρίς να προκαλέσουμε ούτε ζημιές, ούτε θύματα. Ας εξελιχθούμε και λίγο, δεν βλάπτει...


gbal : Το ντόπινγκ και η ελεύθερη πτώση του Ελληνικού αθλητισμού στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.





Περί μουσικής

gbal : Η χρονιά μουσικά πιστεύω ότι πήγε αρκετά καλά. Πολλές μεγάλες επιστροφές, νέα δυνατά ονόματα από τη rock, pop και soul μουσική και αρκετές εξελίξεις όσον αφορά τον τρόπο επαφής των μουσικών με το κοινό τους, καθώς και της προώθησης τωνalbums τους.


Leonidas from Caravel : Νέα Ζωή.


Mike Mous : To Mixgrill που στον πρώτο χρόνο της ύπαρξής του αποτελεί (και με αποδείξεις) φάρο στην μουσική θάλασσα του διαδικτύου.

gbal : Η Monika, η Sugahspank, οι Transistor και οι pop eyeμας γεμίζουν προσδοκίες για την αναγέννηση της Ελληνικής μουσικής…


Περί ανέμων και υδάτων

Στελλα :
Ένα Σαββατόβραδο του Ιουνίου, ανάμεσα σε μέρες γεμάτες μπαλόνια, λουλούδια και αγάπη και όσα έφερε αλλά κυρίως θα φέρει στη ζωή μας...

Mike Mous : Ο ανιψιός μου που γεννήθηκε πριν 11 μέρες. Μια ακτίδα φωτός και ελπίδας μέσα μου για το μέλλον.

mafalda : Η μικρούλα που γεννήθηκε φέτος το Σεμπτέμβριο, η οποία ήδη κάνει ότι θέλει τους γονείς της αλλά και εμάς τους μελλοντικούς νονούς της (και νομίζω ότι το ξέρει κιόλας).

Ψύλλος : Στο αφεντικό μου που η χάρη του θα φτάσει μέχρι τα δικαστήρια της Χάγης γιατί με έχει απλήρωτο και ανασφάλιστο έναν ολόκληρο χρόνο.Ε ρε μεγαλεία...

gkamp : Το mixgrill και το πνεύμα πίσω απο αυτό.

gkamp : Οι ωραίες στιγμές που πέρασε ο καθένας μας, το 2008. Τιμής ένεκεν στην 'Άγνωστη στιγμή'...


Διαβάστε ακόμα