Διαγωνισμός MG & Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Μάρτιος 2013

Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου, μέχρι την Πέμπτη 4/4 στις 22:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Διαβάστηκε φορες
Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου, μέχρι την Πέμπτη 4/4 στις 22:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (4 νικητές συνολικά):

ΑΣΤΙΚΗ ΖΩΟΛΟΓΙΑ του Χαουαρντ Τζεϊκομπσον
Η ΑΓΑΠΗ ΦΟΒΟ ΦΕΡΝΕΙ της Μεταξίας Κράλλη
ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΗ του Μπερναρντ Κορνγουελ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΤΙΕΣ της Καθι Κελι

Που παίζουμε;


Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας παρακάτω:




Αν θέλετε επιπλέον συμμετοχές, τότε:

- Παίξετε τουλάχιστον μια μονομαχία στο on-line trivial παιχνίδι μας "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ", και κερδίστε τόσες συμμετοχές, όσοι και οι κερδισμένοι πόντοι! Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στις Μονομαχίες και κερδίστε βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για τα βιβλία του διαγωνισμού μας:


ΑΣΤΙΚΗ ΖΩΟΛΟΓΙΑ
ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΤΖΕΪΚΟΜΠΣΟΝ


Ο συγγραφέας Γκάι Έιμπλμαν ζει ως όμηρος της συζύγου του Βανέσας, μιας εκθαμβωτικά όμορφης κοκκινομάλλας που είναι αυταρχική, ευέξαπτη και έτοιμη για καυγά. Το πρόβλημα για τον Γκάι, όμως, είναι ότι ζει ως όμηρος και της Πόπι, της γοητευτικής πεθεράς του. Μοιάζοντας πιο πολύ με αδερφές παρά με μάνα και κόρη, οι δυο γυναίκες φτιάχνουν ένα θυελλώδες δίδυμο που τον εμπνέει για τις πιο απίθανες ιστορίες αλλά δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί αρκετά ώστε να γράψει έστω και μια από αυτές.

Έτσι κι αλλιώς κανένας δε διαβάζει τα έργα του Γκάι. Κανένας δε διαβάζει γενικά. Ο Γκάι φοβάται ότι το διάβασμα είναι ξοφλημένη υπόθεση. Ο εκδότης του –που φοβόταν το ίδιο πράγμα– έχει αυτοκτονήσει. Ο ατζέντης του, όπως όλοι οι ατζέντηδες, κρύβεται. Στο μεταξύ, η Βανέσα γράφει ένα δικό της μυθιστόρημα και ο Γκάι φρίττει με τις συνέπειες μιας πιθανής συγγραφικής της επιτυχίας. Με αφετηρία την προσωπική απογοήτευση και την παγκόσμια απόγνωση, ο Γκάι αναρωτιέται αν είναι καιρός να δώσει στην αγάπη του για την ωραία πεθερά του μιαν άλλη, ερωτική διάσταση. Η λογοτεχνία μπορεί να έχει πεθάνει αλλά η ερωτική επιθυμία είναι ολοζώντανη. Και ο Γκάι ελπίζει ότι μέσα από αυτή την επιθυμία θα προκύψει άλλο ένα σπουδαίο  βιβλίο.

Οργισμένο, ελεγειακό, αγενές, η ΑΣΤΙΚΗ ΖΩΟΛΟΓΙΑ είναι ένα μυθιστόρημα για την αγάπη – την αγάπη για τη γυναίκα, τη λογοτεχνία, το γέλιο. Μια από τις πιο καλές στιγμές ενός από τους πιο σπαρακτικά αστείους συγγραφείς της εποχής μας.

Η ΑΓΑΠΗ ΦΟΒΟ ΦΕΡΝΕΙ
ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ


Είκοσι χρόνια πριν, η Ειρήνη Ρουσσάκη φυγαδεύτηκε από την Κρήτη για να γλιτώσει από το ξέσπασμα της βεντέτας που έφερε την οικογένειά της αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με την οικογένεια των Ορφανών. Φεύγοντας, άφησε πίσω της τους δύο πιο σημαντικούς άντρες της ζωής της: τον δίδυμο αδελφό της Λευτέρη και τον Πέτρο Ορφανό, τον νεανικό και κρυφό της έρωτα.

Πετυχημένη γιατρός κι ερευνήτρια στη Βοστόνη, αποφασίζει να επιστρέψει στα Χανιά για να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς και ν’ αντιμετωπίσει τους δαίμονές της. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο όταν όλοι πίσω στην Κρήτη παραμένουν αγκιστρωμένοι στα ήθη και στις παραδόσεις τους, όταν ο έρωτάς της για τον Πέτρο φουντώνει ξανά, μαζί με την παλιά έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους; Διχασμένη ανάμεσα στην αδελφική αγάπη και στον έρωτα, η Ειρήνη θα προσπαθήσει να νικήσει το παρελθόν της σ’ ένα δύσκολο κι επίπονο αγώνα.

Με φόντο την Κρήτη τού σήμερα και τους κώδικες τιμής τού χθες εκτυλίσσεται μια ερωτική ιστορία, όπου το μίσος αναμετριέται με το πάθος και ο φόβος με την αγάπη.

ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΗ
ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ


Ο Άλφρεντ του Ουέσεξ, ένας άντρας που έχει πετύχει πολλές νίκες, είναι καταπονημένος και ο γιος του, που θα τον διαδεχτεί στο θρόνο, δε δείχνει να έχει μεγάλες ικανότητες. Οι Βίκινγκς δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και προσπαθούν να καταλάβουν το Ουέσεξ. Ο άρχοντας Ούτρεντ τους οδηγεί σε μια θανάσιμη παγίδα και τους κατατροπώνει στη μάχη του Φάρναμ.
Όμως, δεν μπορεί να απολαύσει τη νίκη του. Η προσωπική τραγωδία που έχει βιώσει αλλά και η επίθεση που δέχεται από τη φρουρά του Άλφρεντ τον αναγκάζουν να επιστρέψει στο βορρά, στον τόπο όπου γεννήθηκε.
Το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να τον φέρει πίσω και να αναζωπυρώσει την πίστη του στα σαξονικά ιδανικά είναι η Έθελφλεντ, η κόρη του Άλφρεντ, που είναι πατρεμένη με έναν άρχοντα, ο οποίος εποφθαλμιά το θρόνο.
Ο Ούτρεντ αναλαμβάνει την αρχηγία του στρατού και τον οδηγεί στην πιο αιματηρή μάχη των τελευταίων χρόνων, κοντά στον Τάμεση.
Το πέμπτο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΤΙΕΣ
ΚΑΘΙ ΚΕΛΙ


Καλώς ήρθατε στο Άβαλον, μια ήσυχη μικρή πόλη στις ιρλανδικές ακτές. Τίποτε δεν έχει αλλάξει εδώ για γενιές ολόκληρες – ούτε καν η τεράστια έπαυλη στο δρόμο με τις ιτιές, το σπίτι όπου μεγάλωσαν η Τες και η Σούκι.
Τώρα, χρόνια μετά, η Τες προσπαθεί μάταια να σώσει το γάμο της και να προστατέψει τη Σούκι, που γυρνά στο πατρικό με τα όνειρά της ραγισμένα. Η Μάρα γυρεύει καταφύγιο στο σπίτι της θείας της της Δανάης για να γιατρέψει την πληγωμένη της καρδιά, ενώ η ίδια η Δανάη καταδιώκεται από τις σκοτεινές αναμνήσεις της.
Με σημείο αναφοράς το σπίτι στο δρόμο με τις ιτιές, τέσσερις γυναίκες θα πρέπει να βρουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους και να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να αλλάξουν τη ζωή τους και να βρουν την ευτυχία που τόσο ονειρεύονται.


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα