Πώς είναι τελικά οι...Stringless;

Διαβάστηκε
Πρόκειται για ένα πολυφωνικό συγκρότημα που αποτελείται από έξι γυναικείες φωνές, χωρίς τη συνοδεία μουσικής."Τι είναι οι Stringless;;;

Έξι Στρίγγλες;
Μπάντα χωρίς έγχορδα;
Έξι γυναίκες που δεν φοράνε στρινγκ;"

Οι παραπάνω οξυδερκείς προτάσεις μού κίνησαν την περιέργεια και έτσι βρεθήκαμε με το MixGrill, Τετάρτη βράδυ στην Αυλαία.

Μη σας παραπλανεί το όνομά τους, μόνο με στρίγγλες δεν μοιάζουν! Πρόκειται για ένα πολυφωνικό συγκρότημα που αποτελείται από έξι γυναικείες φωνές, χωρίς τη συνοδεία μουσικής. Κατα τις 11 παρα, λοιπόν, ενώ στον χώρο παρευρισκόταν αρκετός κόσμος, οι Stringless ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους.

Νομίζω πως το πιο ξεχωριστό σημείο στη μουσική τους σύνθεση- το οποίο και διακρίνουμε από την πρώτη στιγμή- είναι το διαφορετικό φάσμα φωνών (από σοπράνο μέχρι πολύ μπάσα). Ο ακριβής συντονισμός τους χωρίς τη συνοδεία μαέστρων και τη χρήση πολλών κρουστών (επικρατούσε μόνο το τρίγωνο και τα ξυλάκια) είναι αξιοθαύμαστος.

Στην λίστα τραγουδιών θα ακούσετε κομμάτια από όλο τον κόσμο,αλλά κυρίως από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο αλλά και την Κάτω Ιταλία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία μέχρι και την Γκιουλμπαχάρ του Τσιτσάνη.

Πέρα από τα Βαλκάνια, μας προσέφεραν λίγων λεπτών ψυχική ηρεμία ερμηνεύοντας ένα μάντρα, αλλά και μελαγχολία με την "Πινεζοβροχή" και ένα όμορφο νανούρισμα.

Μπορώ να πω πως υπήρχε μια ethnic πινελιά που επισφραγίστηκε από τον συνδυασμό των παραπάνω με ένα Κέλτικο και ένα ινδιάνικο (!) τραγούδι.

Άρχισαν να μας αποχαιρετούν με την "Κουτσομπόλα" (για έξι γυναίκες μιλάμε εξάλλου!) και με ένα δικό τους -κατα τη γνώμη μου- πολύ πετυχημένο κομμάτι το "Τανγκό της Στρίγγλας".

Γενικά, με εντυπώσεις πολύ θετικές περιμένω από τις Stringless να συνεχίσουν ανοίγοντας το ρεπερτόριό τους και σε άλλα είδη,χωρίς απαραίτητα να αλλοιωθεί η βάση τους, καθώς έχουν τις εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες για να το επιχειρήσουν.

Την τελευταία παράστασή τους δίνουν στην Αυλαία αυτή την Τετάρτη 10/4.

Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Στάση Μετρό Κεραμεικός
Τηλ. 2103474074
E-mail. info@avlea.gr

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 7 €

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια