Η «Ολεάννα» του βραβευμένου Ντέιβιντ Μάμετ με 10€ στο θέατρο Εμπορικόν!

Διαβάστηκε


Η «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και με πρωταγωνιστές  τους Δημήτρη Καταλειφό και Λουκία Μιχαλοπούλου λόγω μεγάλης επιτυχίας συνεχίζεται έως 19 Μαΐου. Απολαύστε την  με 10€ το άτομο στο θέατρο Εμπορικόν! Έκπτωση 42%!

Έχοντας κερδίσει εξαιρετική αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς, η «Ολεάννα» του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις της έως 19 Μαΐου στο θέατρο Εμπορικόν και μετά το Πάσχα. Η παράσταση θεωρείται ήδη από τις καλύτερες της φετινής χρονιάς, ενώ τόσο η σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη όσο και οι ερμηνείες του Δημήτρη Καταλειφού και της Λουκίας Μιχαλοπούλου συνοδεύονται από ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια.

Θα δοθούν επτά ακόμα παραστάσεις μετά το Πάσχα: Παρασκευή 10, Σάββατο 11, Κυριακή 12, Δευτέρα 13 Μαΐου και Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου οπότε και ολοκληρώνονται.

Αγοράστε το εισιτήριο σας από το PasPadou!

Το έργο θεωρείται ένα από τα πιο προκλητικά κείμενα του συγγραφέα και το παρουσίασε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1992 στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης και ήταν η πρώτη του παραγωγή με τον θίασο Back Bay Theater.  Το 1993 ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία Χάρολντ Πίντερ.

Ο Ντέιβιντ Μάμετ είναι ένας από τους διασημότερους συγγραφείς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Είναι γνωστός για την ακριβή χρήση της αμερικανικής γλώσσας και το ενδιαφέρον του για τη σχέσης που διαμορφώνεται μεταξύ γλώσσας και συμπεριφοράς.

Στην «Ολεάννα» παρακολουθούμε μια προσπάθεια να διερευνήσει την «ουτοπία της πραγματικότητας». Μέσα σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον που φαντάζει δημοκρατικό και ελεύθερο, ο Μάμετ τοποθετεί έναν καθηγητή και μία φοιτήτρια σε μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Η ανάγκη και των δύο για Εξουσία και Ασφάλεια καθιστά αδύνατη την επικοινωνία και την κατανόηση. Η σκληρότητα της πραγματικότητας τους παραμορφώνει σε θηρία και η πολιτισμένη δημοκρατία που τους περιβάλλει αποδεικνύεται ουτοπική.
Ένα αριστουργηματικό έργο που καλεί τον θεατή να σκεφτεί και να πάρει θέση απέναντι σε θεμελιώδη ερωτήματα της εποχής μας.

Οι συντελεστές:
Μετάφραση: Δάφνη Λαρούνη
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικό: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Μαυρομάτη
Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Καταλειφός και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα 13 Μαΐου: 21:00
Παρασκευή 10, 17 & Σάββατο 11, 18 Μαΐου: 21:00
Κυριακή 12, 19 Μαΐου: 20:00

Αγοράστε το εισιτήριο σας από το PasPadou!

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια