Διαγωνισμός MG & Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Μάϊος 2013

Από την Παρασκευή 17, μέχρι την Κυριακή 26/5  στις 22:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ:
Διαβάστηκε φορες
Από την Παρασκευή 17, μέχρι την Κυριακή 26/5  στις 22:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (4 νικητές συνολικά):

ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ του Κυριάκου Μαργαρίτη

ΜΗ ΜΑΣΑΣ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ 2 του Γενς Λαπιντους

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΑΝ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 3 του
του ΛΕΪΦ ΠΕΡΣΟΝ

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ - 14 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Που παίζουμε;

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας παρακάτω:



και κάντε like στη σελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο Facebook:


Αν θέλετε επιπλέον συμμετοχές, τότε:

- Παίξετε τουλάχιστον μια μονομαχία στο on-line trivial παιχνίδι μας "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ", και κερδίστε τόσες συμμετοχές, όσοι και οι κερδισμένοι πόντοι! Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στις Μονομαχίες και κερδίστε βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για τα βιβλία του διαγωνισμού μας:

ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ


Σημαίες, τυμπανοκρουσίες, μεγάφωνα. Κρίση, αδικία, αγανάκτηση. Η πλατεία γίνεται αρένα. Στο βάθος, τα θηρία ξυπνούν και βρυχώνται. Αυτόν το Μάη η Αθήνα νοσταλγεί τους Δεκέμβρηδες και η άνοιξη δε λέει να ανοίξει.

Ο Πέτρος αναζητά τη Σοφία μέσα σε πρόσωπα νεκρών γυναικών, σε μια ιστορία αγάπης, σε μάτια γάτων, ασημένια πτηνά, παλιά σπιρτόκουτα. Η Σοφία τον ονειρεύεται αλλά τη βαραίνουν οι ενοχές, η έρημη πόλη, το μακελειό που πάει να την πείσει ότι δεν είναι τώρα καιρός για έρωτες. Γύρω τους μια δέσμη άνθρωποι, φίλοι κι εχθροί, εναγωνίως κυνηγούν τη χίμαιρά τους, ίδια για όλους κι ανόμοια, ψάχνοντας μέσα της το χρόνο που χάθηκε ή τον εαυτό που χάθηκε – και που ίσως να ’ναι το ίδιο πράγμα.

Ένα μυθιστόρημα για την αγωνία μιας γενιάς να μείνει ζωντανή μες στη μιζέρια, μια ιστορία για τον επικίνδυνο ρεαλισμό της ζωής ενάντια στον ασφαλή ρομαντισμό του θανάτου ή για την αλήτικη αυθάδεια της γάτας ενάντια στον νικηφόρο βρυχηθμό του λιονταριού.

ΜΗ ΜΑΣΑΣ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ 2
ΓΕΝΣ ΛΑΠΙΝΤΟΥΣ


Ο Μαχμούντ: ένας Άραβας μετανάστης στη Στοκχόλμη. Θα αναγκαστεί να ζητήσει δανεικά για να σωθεί, αλλά ίσως χρειαστεί να βάλει ενέχυρο όλη την ύπαρξή του.

Ο Νίκλας: ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, αποφασισμένος να εκβιάσει τη λύτρωση μέσα από την αιματηρή εκδίκηση ανύπαρκτων εχθρών.
Ο Τούμας: ένας αστυνομικός μπλεγμένος στην καρδιά της πιο διάσημης συνωμοσίας στη Σουηδία, εξαιτίας της έρευνας για κάποια δολοφονία∙ η εντιμότητά του θα δοκιμαστεί έως το τέλος.

Αυτοί οι τρεις ιππότες με τις ελεεινές μορφές θα συναντηθούν στη μαύρη Στοκχόλμη, είτε ως σύμμαχοι απέναντι σε συμμορίες Γιουγκοσλάβων και Τούρκων, είτε ως εκδικητές ενάντια σε εμπόρους λευκής σαρκός, είτε, τέλος, ως εχθροί σε αστυνομικές υποθέσεις στημένες έτσι ώστε να θολώσουν τα νερά που κρύβουν την αλήθεια. Την αλήθεια για τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε τόσα χρόνια παλιότερα.

Το ΜΗ ΜΑΣΑΣ είναι η απελπισμένη κραυγή των χωρίς πανοπλία ιπποτών ενός υποκόσμου ή, απλώς, ενός άλλου, ρευστού και επικίνδυνου κόσμου, της σύγχρονης Στοκχόλμης ή κάθε άλλης μεγαλούπολης. Με το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ, ο Γενς Λαπίντους προωθεί τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία σε ένα άλλο επίπεδο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΑΝ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 3
ΛΕΪΦ ΠΕΡΣΟΝ


Στοκχόλμη, Δεκαπενταύγουστος του 2007. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Λαρς Μάρτιν Γιουχάνσον μετρά αντίστροφα το χρόνο ως τη συνταξιοδότησή του. Το ημερολόγιο, όμως, κρύβει παγίδες. Διότι, την ίδια μέρα με την αφυπηρέτηση του Γιουχάνσον,  παραγράφεται η υπόθεση της δολοφονίας του Ούλοφ Πάλμε.
Ο Γιουχάνσον αποφασίζει να κάνει μια προσπάθεια ακόμη. Ο φάκελος Πάλμε θα ανοίξει ξανά καθώς ο Αρχηγός ελπίζει ότι, τώρα, θα εξιχνιάσει την πιο διάσημη υπόθεση πολιτικού εγκλήματος στη Σουηδία. Για να τα καταφέρει συστήνει μια ειδική ομάδα ιδιόμορφων ερευνητών – ο μοναχικός Γιαν Λιούιν, η διανοούμενη Λίσα Ματέι, η παράτολμη Άννα Χολτ.

Παρά τις δυο δεκαετίες που έχουν περάσει, τους πεθαμένους μάρτυρες, τα εξαφανισμένα στοιχεία και τα αδιέξοδα, ο Γιουχάνσον και οι συνεργάτες του δουλεύουν με φανατισμό και κατορθώνουν να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας.

Το τίμημα μιας τέτοιας επιτυχίας, όμως, μπορεί να είναι πολύ ακριβό, μπορεί να ισοδυναμεί με απώλεια της ίδιας της ψυχής του ανθρώπου.

Συνδυάζοντας μυθοπλασία και εγκληματολογία, ο μεγάλος Λέιφ Πέρσον ολοκληρώνει θριαμβευτικά την εμβληματική τριλογία του προτείνοντας μια οριστική απάντηση στο γρίφο γύρω από τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε. Ταυτόχρονα, μας δίνει ένα ολοκληρωτικό λογοτεχνικό έργο που τον τοποθετεί πλάι σε ονόματα όπως του Τρούμαν Καπότε και του Τζέιμς Ελρόι, αλλά και του μεγάλου Ονορέ ντε Μπαλζάκ.

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ - 14 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ


Δεκατέσσερις συγγραφείς γράφουν ιστορίες εγκλημάτων.
Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος μιλάει για ένα σχεδόν τέλειο έγκλημα από έναν ταλαίπωρο σύζυγο. Η Κυριακή Γεροζήση αφηγείται μια δολοφονία σε πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο Σέργιος Γκάκας αναφέρεται σε μια υπόθεση με ήρωες Έλληνες και μετανάστες. Η Τιτίνα Δανέλλη δηλώνει πως στο τέλος νικάει πάντα ο Τζον Γουέιν. Ο Βασίλης Δανέλλης μιλάει για το θάνατο μιας πόρνης και για σκοτεινά οικογενειακά μυστικά. Ο Κώστας Κυριακόπουλος αναφέρεται σε ναρκωτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης υποστηρίζει πως το Ίντερνετ βοηθάει στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης εισβάλλει στον κόσμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο Δημήτρης Μπούνιας μιλάει για τη δολοφονία ενός αγοριού. Ο Μανώλης Πιμπλής διηγείται μια υπόθεση με ναρκωτικά και αταίριαστους έρωτες. Ο Γιάννης Ράγκος θυμάται την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διηγείται τη δολοφονία μιας γυναίκας. Ο Γεράσιμος Α. Ρηγάτος θίγει το καυτό θέμα της ευθανασίας. Η Χρύσα Σπυροπούλου αναφέρεται σε ερωτικά τρίγωνα με κακό τέλος. Ο Φίλιππος Φιλίππου διηγείται μια ληστεία τραπέζης που καταστρέφει μια φιλία.

Εγκλήματα πάθους και συμφέροντος, έρωτα και φθόνου, χρήματος και εκδίκησης. Ιστορίες που διακρίνονται για την ευρηματικότητά τους, την αγωνιώδη πλοκή και την ποικιλία των ανθρώπινων συναισθημάτων.


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα