Swans, live @ Fuzz Club (17/5/13)

Οι Swans ζωντανοί στο Fuzz, σε νέες περιπέτειες πέρα από τα όρια του ήχου, του θορύβου και της σιωπής.
Διαβάστηκε φορες

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Mix Grill.

Δύο χρόνια, ένας μήνας και η κυκλοφορία του επικού "The Seer" έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της πρώτης επίσκεψης των Swans στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2011 και της επιστροφής τους την περασμένη Παρασκευή στο Fuzz. Ουσιαστικά η μόνη διαφορά από την πρώτη μας αξέχαστη συνάντηση ήταν η επιλογή του συναυλιακού χώρου.  Όλα όσα γράψαμε τότε για την πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία του να δεις και να ακούσεις από κοντά την ηχητική τελετουργία του Michael Gira και της μπάντας του εξακολουθούν και ισχύουν απαράλλαχτα.

Το υλικό που επέλεξαν να μας παρουσιάσουν στη δίωρη εμφάνιση τους ήταν επίσης διαφορετικό από την πρώτη φορά άλλα η ουσία και ο τρόπος που δομείται και εξελίσσεται το σετ δεν αλλάζει. Οι συνθέσεις αυτές καθαυτές και ο τρόπος που ηχογραφήθηκαν (ή θα ηχογραφηθούν) σε κάποιο δίσκο δεν είναι αυτό που έχει σημασία. Η ουσία βρίσκεται στη ζωντανή εξερεύνηση πάνω στη σκηνή των ορίων της κάθε σύνθεσης και η αναζήτηση νέων τρόπων να τα ξεπεράσουν, οδηγώντας τον ήχο στα άκρα του. Με αυτή τη λογική, μικρή σημασία έχει τι ακριβώς επιλέγουν να παίξουν κάθε φορά από τις τρεις δεκαετίες και βάλε της ιστορίας τους. Αυτό είναι απλώς το σημείο εκκίνησης μιας κάθε φορά νέας και απρόβλεπτης περιπέτειας πέρα από τα όρια του ήχου, του θορύβου και της σιωπής.




Έτσι λοιπόν και τώρα, όπως και τότε, η τελετή των Swans περιλάμβανε στιγμές από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της μπάντας. Το "Coward" από το "Holy Money" ήρθε στην πρώτη ώρα της συναυλίας για να μας θυμίσει τον βίαιο, επαναληπτικό πρωτο-industrial ήχο τους από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, το "The Seer" αντιπροσώπευσε τις πιο πρόσφατες επικές τους αναζητήσεις, ενώ υπήρξαν και πάλι μία-δύο ακυκλοφόρητες συνθέσεις για να μας προετοιμάσουν για αυτά που έρχονται.

Όπως και να’χει το πράγμα, το θηρίο που λέγεται Swans έχει πια ξυπνήσει για τα καλά από τον ύπνο του και κάθε φορά που ανοίγει τις φτερούγες του και βρυχάται, ο τρομερός και φοβερός του ήχος τσακίζει κόκκαλα. Δεν αρκεί απλώς να τον ακούσεις ηχογραφημένο, πρέπει να βρεθείς μπροστά του και να τον αισθανθείς σε όλο σου το σώμα για να καταλάβεις την μεγαλειώδη, άπειρη διάστασή του.








Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα