Pick Up: Ποιοί είναι οι Blue Side Band;

Διαβάστηκε
Συνδυάζουν folk ακούσματα, blues επιρροές, σύγχρονους alternative ήχους και φλερτάρουν με την soundtrack αισθητική. Κλικ για τις λεπτομέρειες... Το Pick Up για τις επόμενες δύο εβδομάδες φιλοξενεί τους Blue Side Band. Πρόκειται για ένα συγρότημα που στο άκουσμα των τραγουδιών του θα κάνεις πολύ όμορφα ταξίδια! Πάμε να τους γνωρίσουμε λοιπόν. 

- Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Blue Side Band;

Αρχικά η μπάντα ήταν ένα project του Σωτήρη Νικολάου (φωνή-ακουστικές κιθάρες) αλλά περίπου τέλη του 2009, προστέθηκαν κάποια μέλη και πλέον εδώ και ένα χρόνο η σύνθεση έχει ολοκληρωθεί.

- Τι σημαίνει το όνομα σας και πώς το εμπνευστήκατε;

Το όνομα δε σημαίνει κάτι συγκεκριμένο απλά μας αρέσει σαν άκουσμα υποθέτω και πλέον το έχουμε συνηθίσει…

- Πόσα και ποια μέλη απαρτίζουν το συγκρότημα;

Η μπάντα αποτελείται από τους Σωτήρη Νικολάου (φωνή-ακουστικές κιθάρες-φυσαρμόνικες), Αργύρη Βασιλείου (ηλεκτρικές κιθάρες-φωνητικά), Κώστα Καρατζούνη (κοντραμπάσο-ηλεκτρικό μπάσο), Νίκο Νικολαίδη (ηλεκτρικές κιθάρες-πλήκτρα-φωνητικά), Αντώνη Δούνια (τύμπανα).

- Ποιος είναι ο συνθέτης και ποιος ο στιχουργός του σχήματος;

Οι στίχοι ανήκουν αποκλειστικά στο Σωτήρη. Στο μουσικό κομμάτι συνήθως οι ιδέες έρχονται από τον Σωτήρη σε ένα πρώτο επίπεδο και μετά επεξεργάζονται από όλη την μπάντα κι έτσι προκύπτει και η τελική μορφή των τραγουδιών μας. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων αλλά πλέον βρίσκουμε εύκολα το κοινό σημείο που εξυπηρετεί το κάθε κομμάτι.


- Ποιο είδος μουσικής εκπροσωπείτε και ποιες οι επιρροές σας;

Οι επιρροές είναι πολλές και από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες. Πιστεύουμε ότι στα τραγούδια μας μπορείς να βρεις από κλασσικά folk ακούσματα, ξεκάθαρες blues επιρροές, σίγουρα σύγχρονους alternative ήχους ενώ φλερτάρουμε και με την soundtrack αισθητική. Οι μουσικές επιρροές είναι πάρα πολλές λόγω της ευρύτητας του ήχου μας. Ενδεικτικά να αναφέρω Dylan, Waits, Daniel Lanois, Cohen, Cave, Nick Drake, Springsteen, Howlin Wolf, Muddy Waters, Coltrane, Mingus, πιο σύγχρονα πράγματα όπως Arcade Fire, Radiohead. Γενικώς ο ήχος μας παραπέμπει σε Αμερικάνικα ηχητικά μονοπάτια θα λέγαμε.- Τι υλικό έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;

Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε ένα E.P. με 5 κομμάτια, σε δική μας παραγωγή (που σε ελληνική μετάφραση σημαίνει ότι οικονομικά εμείς το στηρίξαμε), προσπαθώντας ηχητικά να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο για αυτό και το mastering έγινε στα Sterling Studios στην Νέα Υόρκη από τον Greg Galbi. Τα σχέδια μας είναι να κάνουμε όσα πιο πολλά live γίνεται, να μπορέσουμε να περάσουμε την μουσική μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ενώ παράλληλα υπάρχουν καινούρια κομμάτια τα οποία θα ηχογραφηθούν άμεσα.


- Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένα νέο συγκρότημα να προβληθεί από το ΜΜΕ;

Νομίζω ότι πλέον είναι σχετικά εύκολο να προβληθεί μια νέα μπάντα καθώς υπάρχουν πολλά μέσα είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά (πολύ περισσότερα βέβαια) απλά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το καλό από την σαβούρα. Αυτός βέβαια είναι ένας διαχωρισμός δύσκολος και καθαρά υποκειμενικός καθότι καθημερινά βγαίνουν πολλές μπάντες, διαφορετικές μουσικές, αλλά νομίζω ότι το καλό και το ποιοτικό ξεχωρίζει. Πάντως πλέον οι αγγλόφωνες μπάντες έχουν πολλούς τρόπους να βγάλουν την δουλειά τους προς τα έξω και πρέπει ο κόσμος να τις ακούει, να τις βλέπει ζωντανά και να αποκτά άποψη και αισθητικό κριτήριο για την μουσική που παράγεται στην Ελλάδα.

- Ποιος πιστεύετε πως είναι ο ρόλος των χρημάτων για ένα νέο συγκρότημα;

Είναι πολύ σημαντικά τα χρήματα για μια μπάντα δυστυχώς. Σχεδόν όλοι που παίζουν σε μπάντες, δουλεύουν για να μπορούν να υποστηρίζουν οικονομικά και να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες μιας μπάντας. Από την πρόβα σε στούντιο, μέχρι τις ηχογραφήσεις και την επεξεργασία του ήχου χρειάζονται χρήματα. Ακόμα και η προώθηση πολλές φορές χρειάζεται χρήματα για να γίνει σωστά και να έχει αποτέλεσμα. Είναι μια πονεμένη ιστορία το χρηματικό, είναι κάτι που πλέον το έχουμε αποδεχτεί, και δυστυχώς πολλές φορές αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη ενός γκρουπ.


- Ποιο είναι το τραγούδι από την πρόσφατη σοδειά (2000 κι έπειτα) που θα θέλατε να είναι δικό σας;

Πολλά κομμάτια θα θέλαμε να ήταν δικά μας. Έτσι χαρακτηριστικά να πούμε το “I believe in you” από τον δίσκο των Black Dub.

- Πιστεύετε πως έτσι που έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες υπάρχει μέλλον για τη μουσική σας αλλά και για τη μουσική γενικότερα;

Οι συνθήκες καθορίζονται από τις μπάντες, τα μέσα προώθησης και τον κόσμο που τις ακούει και τις παρακολουθεί στις συναυλίες. Όσο οι μπάντες δουλεύουν, βελτιώνονται και προσπαθούν πάντα θα βγαίνουν αξιόλογα πράγματα. Το θέμα είναι ο κόσμος να μάθει τις μπάντες, να τις ακούσει, να έρχεται στα live γιατί μόνο έτσι οι μπάντες θα συνεχίσουν να δημιουργούν και να βελτιώνουν την μουσική τους. Εδώ έρχεται και ο ρόλος των μέσων ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών. Είναι περιττό και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι πρέπει να στηρίζουν τις ελληνικές μπάντες ναι τις προβάλλουν και να τις υποστηρίζουν. Νομίζω έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να έχει μέλλον και η μουσική μας αλλά και όλη η ελληνική σκηνή. Γίνονται προσπάθειες, καλές και με προοπτικές αλλά χρειάζεται και επιπλέον στήριξη από όλους τους φορείς ακόμα και από κρατικούς, οι οποίοι απέχουν φυσικά χρόνια τώρα. Ας μην είμαστε μίζεροι πάντως, αισιοδοξία και αγάπη για την μουσική χρειάζεται.Θέλετε να μπείτε στο "Pick-Up"; Αν ναι, μας στέλνετε τα παρακάτω:
  • βιογραφικό, 
  • τουλάχιστον δύο (2) φωτογραφίες κι 
  • ένα (1) τουλάχιστον τραγούδι σε οποιαδήποτε μορφή (mp3, youtube, soundcloud, bandcamp κλπ)
Όλα αυτά τα στέλνετε στο info @ mixgrill.gr και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια