Pick-Up: Ποιοι είναι οι Playground Theory

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, φιλοξενούμε στο Pick-Up τους Playground Theory, που κινούνται σε indie μουσικά μονοπάτια.
Διαβάστηκε φορες
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, φιλοξενούμε στο Pick-Up τους Playground Theory, που κινούνται σε indie μουσικά μονοπάτια.

Πάμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα:

Πώς και πότε ξεκινήσατε σαν Playground Theory;
Ξεκινήσαμε σιγά σιγά το 2008 μέσα από μια παρέα φίλων που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς παρά να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους να εκφραστούν μέσα από τη μουσική και σχηματιστήκαμε το 2009 κάνοντας πρόβες και κάποιες ηχογραφήσεις (Ο Βαγγέλης, η Μάρσια και ο Δημήτρης είναι τα μέλη που παραμείναν από τότε). Μεγαλώσαμε και μένουμε στην Αθήνα και στο παρελθόν όλοι είχαμε προφανώς απασχοληθεί σε άλλες μπάντες.

Σημαίνει κάτι το όνομα? Πώς το εμπνευστήκατε;
Playground theory: Ένα παιδί που πάει στην παιδική χαρά, έχοντας ένα χρονικό περιθώριο για να παίξει,  αυτό αποφασίζει πως θα εκμεταλλευτεί αυτόν τον χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα να φύγει (παίζοντας μόνο του, κάνοντας νέες παρέες, μαλώνοντας, φτιάχνοντας φανταστικούς κόσμους, γκρινιάζοντας, πετάγοντας χαλίκια, βάζοντας τρικλοποδιές).  Από την στιγμή που φύγει όμως δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην παιδική χαρά, παρόλο που μπορεί να νιώθει ότι δεν του έφτασε ο χρόνος για να παίξει έτσι όπως ήθελε.  Κάπως έτσι βλέπουμε τον χρόνο μας εδώ- our playtime.

Πότε και με ποιό τρόπο ξεκίνησατε να ασχολείστε με τη μουσική;
Από παιδιά. Η Μάρσια είχε αρχίσει κιθάρα (την οποία εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως) και ασχολήθηκε κυρίως με τη φωνητική και πολύ αργότερα έκανε απόπειρες στο πιάνο.  Ο Δημήτρης έκανε λίγο πιάνο και θεωρητικά μικρός. Ο Βαγγελης από τα φοιτητικά του χρόνια κάνει μαθήματα ντραμς. (Τις ιστορίες του Νέστωρα και του Δημήτρη Κ δεν τις αποκαλύπτουμε για την απαραίτητη δόση μυστηρίου!)

Θα μας πείτε και ποια τα μέλη των Playground Theory?
Η τωρινή σύνθεση (2013) είναι η εξής:
Μάρσια Ισραηλίδη : Φωνή, πλήκτρα
Δημήτρης Νέγκας : Πλήκτρα
Βαγγέλης Κατσουλάκης : Τύμπανα
Δημήτρης Κατσικάδης : Μπάσο
Νέστορας Θεοφιλόπουλος : Κιθάρα



Υπάρχει βασικός συνθέτης και στιχουργός ή είναι ομαδική δουλειά;
Οι βασικές ιδέες και στίχοι προσφέρονται από την Μάρσια και τον Δημήτρη και κατόπιν επεξεργάζονται από όλη την ομάδα, προσφέροντας ο καθένας πέρα από βελτιωτικές προτάσεις, το δικό του οργανικό μέρος.

Ποιο είδος μουσικής εκπροσωπείτε και ποιες οι επιρροές σας;
Δεν εκπροσωπούμε συγκεκριμένο είδος μουσικής. Κινούμαστε κυρίως σε παρακλάδια της εναλλακτικής Pop. Οι επιρροές μας είναι κυρίως dream pop- electro pop και η trip hop σκηνή και μας αρέσει να συνδυάζουμε ηλεκτρονικά ριφάκια με απόκοσμες μελωδίες.  Οι ονειρικές μελωδίες στη φωνή σε συνδυασμό με τους οξύμωρους στίχους που λειτουργούν άλλοτε  αρμονικά και άλλοτε αντιφατικά είναι αυτό που δημιουργεί μία εσωτερική ένταση σε πολλά κομμάτια.  Αυτές οι αντιφάσεις είναι μέρος της καθημερινότητας όλων μας και προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε μουσική.

Τι υλικό έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και ποια τα σχέδια για το μέλλον;
Μέχρι τώρα έχουμε ηχογραφήσει κάποια κομμάτια στο Home Recording Studio του μετέπειτα κιθαρίστα μας, του Νέστορα, ουσιαστικά σαν demo, χωρίς όμως να κυκλοφορήσει πέρα από την παρουσία των  κομματιών στο διαδίκτυο. Αυτή την περίοδο ηχογραφούμε τον πρώτο μας δίσκο στην Puzzle Music σε παραγωγή Αλέξη Μπολπάση, Χρήστο Αλεξόπουλου, Γιώργου Πρινιωτάκη και δική μας. Ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένας νέος μουσικός να προβληθεί απο τα ΜΜΕ;

Αρκετά δύσκολο.  Συνήθως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει κάποιος σπόνσορας ή κάποια προώθηση από παράγοντα εκτός μουσικής.  Αλλά πλέον είναι πιο έυκολο από ότι παλαιότερα λόγω του internet, των web radios και την αλλαγή νοοτροπίας ως αναφορά τη διακίνηση της μουσικής.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας 5 δίσκοι όλων των εποχών και ποιο τραγούδι - δίσκος - καλλιτέχνης σας εντυπωσίασε τελευταία;
- radiohead- ok computer
-orbital -Snivilisation
-portishead-Third
-Faith No More-Angel Dust
-Unkle-War Stories
…ότι μας ήρθε αυτή την στιγμή
τελευταία μας έχει εντυπωσιάσει η Susanne Sundfor με το album “the silicone veil”, όπως και η Melody’s echo chamber και η καινούρια δουλειά του Trent Reznor, οι How to destroy angels.

Ποιο κομμάτι θα θέλατε να είναι δικό σας;
To Blue Bell Knoll των Cocteau Twins ίσως;
Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, πιστεύετε πως υπάρχει μέλλον για τη μουσική σας αλλά και τη μουσική γενικότερα;
Πάντα θα υπάρχει μέλλον για τη μουσική, ειδικά σε δύσκολες περιόδους.  Είναι η διέξοδος όλων μας, ο αντίποδας στην απόγνωση.






Θέλετε να μπείτε στο "Pick-Up"; Αν ναι, μας στέλνετε τα παρακάτω:
- βιογραφικό
- τουλάχιστον δύο (2) φωτογραφίες
- ένα (1) τουλάχιστον τραγούδι σε οποιαδήποτε μορφή (mp3, youtube, soundcloud, bandcamp κλπ)

Όλα αυτά τα στέλνετε στο info @ mixgrill.gr και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.
Διαβάστε ακόμα