Βιβλία - Ιούλιος 2013

Η απαραίτητη παρέα στις διακοπές
Διαβάστηκε φορες
Οι συντάκτες μας προτείνουν βιβλία για το μήνα Ιούλιο.


Inferno
Dan Brown

Ψάξε και θα βρεις.
Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.
Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.


Η Συνταγή Της Αγάπης
Σαϊρα Σα
Η Άννα ξέρει, ότι αν θέλεις πραγματικά κάτι, πρέπει να το σχεδιάσεις. Στο κάτω κάτω είναι σεφ. Για να φτιάξεις μια πετυχημένη μπεσαμέλ, χρειάζεσαι τα σωστά υλικά, τις σωστές δοσολογίες, τον σωστό χρόνο. Έτσι, όταν μένει έγκυος, σχεδιάζει την τέλεια ζωή της για το τέλειο μωρό της.
Ωστόσο το όνειρο γίνεται εφιάλτης για την Άννα και τον Τομπάιας όταν μαθαίνουν ότι το κοριτσάκι τους, η Φρέγια, γεννήθηκε με ένα σοβαρό νοητικό και σωματικό πρόβλημα. Ο Τομπάιας ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αγαπήσει αυτό το παιδί. Και η Άννα έχει σοβαρές αμφιβολίες, αλλά κάτι μέσα της δεν την αφήνει να το απαρνηθεί. Πείθει, λοιπόν, τον Τομπάιας να μετακομίσουν στη Γαλλία μαζί με τη Φρέγια, ώστε να δώσουν χρόνο στον εαυτό τους για να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

Σκοτεινός Άγγελος 1: Η Κόλαση Του Γκάμπριελ
Σιλβεν Ρεϊναρ

Αινιγματικός και μυστήριος, ο καθηγητής Γκάμπριελ Έμερσον έχει μια διπλή ζωή. Το πρωί, είναι ένας παγκοσμίου φήμης ειδικός μελετητής του Δάντη. Το βράδυ, είναι ένας αφοσιωμένος κυνηγός των ηδονών και των κάθε λογής απολαύσεων. Εκμεταλλεύεται τη γοητεία του, περιβόητη σε όλο το πανεπιστήμιο καθώς και τους εκλεπτυσμένους του τρόπους προκειμένου να στραγγίξει κάθε απαγορευμένο καρπό. Ωστόσο, ο Γκάμπριελ βασανίζεται κρυφά από το σκοτεινό παρελθόν του και, βαθιά μέσα του, τον κατατρώει η υποψία ότι γι’ αυτόν δεν υπάρχει πια ελπίδα ή λύτρωση.
Όταν η αθώα, γλυκιά Τζούλια Μίτσελ γίνεται δεκτή από τη σχολή για να κάνει το μεταπτυχιακό της πάνω στο Δάντη, ο Γκάμπριελ δεν αργεί να την ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους καθώς υπάρχει ανάμεσά τους ένας ακαθόριστος δεσμός, μια μυστήρια σχέση που θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του Γκάμπριελ και θα φέρει απρόσμενες ανατροπές στην ύπαρξή του.


Νύχτα Γάμου
Σοφι Κινσελα
Η Λότι έχει βαρεθεί τις μακροχρόνιες σχέσεις με άντρες που δε θέλουν δεσμεύσεις και παιδιά. Όταν ο Μπεν, ο νεανικός της έρωτας, εμφανίζεται και πάλι στη ζωή της και της θυμίζει τη συμφωνία τους να παντρευτούν οι δυο τους αν στα τριάντα τους δεν έχουν βρει το ιδανικό ταίρι, αρπάζει την ευκαιρία. Δε χρειάζονται ραντεβού και αρραβώνες – μια απλή γαμήλια τελετή δίχως καλεσμένους είναι ό,τι πρέπει. Για να ακολουθήσει το ταξίδι του μέλιτος στο ελληνικό νησί όπου πρωτοσυναντήθηκαν. Αλλά η Φλις, η αδελφή της Λότι, προσπαθεί να ξεπεράσει ένα εφιαλτικό διαζύγιο, είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τη Λότι να οδηγηθεί στα ίδια λάθη με εκείνη και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εμποδίσει την ολοκλήρωση αυτού του γάμου. Άραγε η Λότι και ο Μπεν θα καταφέρουν να έχουν μια πρώτη νύχτα γάμου που θα θυμούνται για πάντα;

Λώρα, η τελευταία των Μαρξ
Ζέφη Κόλια

Η ζωή και οι ιδέες της θρυλικής οικογένειας Μαρξ, η βιογραφική μυθιστορία ενός σπουδαίου ζευγαριού επαναστατών, για τους οποίους ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά ως τις μέρες μας. Βρισκόμαστε στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 1911. Ο Πωλ Λαφάργκ, πρώην βουλευτής των Σοσιαλιστών και η σύζυγός του Λώρα Μαρξ, κόρη του Καρλ Μαρξ, αυτοκτονούν στα υπνοδωμάτια της οικίας τους στην Ντραβέιγ, μιας αριστοκρατικής έπαυλης αγορασμένης με τα χρήματα της κληρονομιάς του Φρίντριχ Ένγκελς. Η είδηση για τη διπλή αυτοχειρία τους αφήνει άφωνο το διεθνές επαναστατικό κίνημα, εγείροντας  μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά. Η μυθιστορηματική ζωή των τριών τελευταίων ημερών του ζεύγους Λαφάργκ εναλλάσσεται με την ιστορική αφήγηση του παρελθόντος των δύο πρωτοπόρων σοσιαλιστών, με φόντο τα σπουδαιότερα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία του σοσιαλιστικού κινήματος από τα μέσα του 19ου ως τις αρχές του 20ού αιώνα.


Σκοτεινή ηρωίδα
Gibbs Abigail
Μετά από 17 εκατομμύρια χτυπήματα στο site όπου ανέβαζε το μυθιστόρημά της κεφάλαιο προς κεφάλαιο, η δεκαοχτάχρονη πια Abigail Gibbs αποφάσισε να κυκλοφορήσει και στα βιβλιοπωλεία το πιο άγριο, προκλητικό και σέξι ανάγνωσμα της χρονιάς!
Ένα βράδυ η ζωή της 17χρονης Βιολέτας Λι θα πάρει άλλη τροπή. Την ώρα που περιμένει την κολλητή της στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας μιας ομάδας αγοριών από μια άλλη ομάδα αγοριών που δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει από τον τρόπο με τον οποίον εκτελούν τα θύματά τους, ότι πρόκειται για βαμπίρ. Ο αρχηγός των βαμπίρ αντιλαμβάνεται την παρουσία της Βιολέτας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του. Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μια στιγμή αδυναμίας του -κατά τα άλλα- αμείλικτου πρίγκιπα Κάσπαρ Βαρν;
Η Βιολέτα βρίσκει τις αισθήσεις της σ’ ένα χλιδάτο πύργο όπου ζει η οικογένεια του Κάσπαρ κι υποχρεώνεται να συνηθίσει την ζωή της εκεί καθώς της γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν να φύγει αφενός γιατί ξέρει πολλά, κι αφετέρου γιατί –όπως γρήγορα αντιλαμβάνεται- αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί στα παζάρια που έχουν τα βαμπίρ με την βρετανική κυβέρνηση, καθώς η Βιολέτα τυχαίνει (;) να είναι η κόρη του υπουργού με τον οποίον κάνουν τις διαπραγματεύσεις.

Η τέχνη της καθαρής σκέψης
Dobelli Rolf

Ο εγκέφαλός µας δεν είναι αλάνθαστος, καθόλου µάλιστα. Άλλωστε, µας οδηγεί συχνά, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε, σε λανθασµένες εκτιµήσεις και σε κακές αποφάσεις στην επαγγελµατική ή στην προσωπική µας ζωή.
Σ’ αυτό το µοναδικό βιβλίο, που διαβάζεται πλέον από εκατοµµύρια αναγνώστες σε όλα τα µήκη και τα πλάτη της γης, ο Ρολφ Ντοµπέλλι µάς µαθαίνει, σε 52 σύντοµα κείµενα µε έξυπνα παραδείγµατα, να εντοπίζουµε και να αποφεύγουµε τις «γνωστικές πλάνες», αυτές τις παγίδες του µυαλού στις οποίες όλοι κινδυνεύουμε να πέσουµε κάθε στιγµή.
- Γιατί υπερεκτιµούµε συστηµατικά τις ικανότητες και τις γνώσεις µας;
- Γιατί λέµε πάντα «ναι» στους συµπαθητικούς ανθρώπους;
- Γιατί προτιµάµε να έχουµε ένα εσφαλµένο σχεδιάγραµµα πόλης παρά κανένα σχεδιάγραµµα;…
Είναι γεγονός: το να καταλάβουµε πώς και πόσο εύκολα µπορούµε να ξεγελαστούµε µας παρέχει σαφές πλεονέκτηµα απέναντι στους άλλους…

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα