Διαγωνισμός MG & Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Αύγουστος 2013

4 νέα βιβλία = 4 νικητές!
Διαβάστηκε φορες
Από την Τετάρτη 7 Αυγούστου, μέχρι την Τρίτη 13 Αυγούστου  στις 23:00, παίζουμε για τα εξής βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (4 νικητές συνολικά):

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΖΑΧΑΡΗ της Τέσυ Μπαϊλα
ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ της Κριστιν Μπαρνετ
Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ της Ελένης Δαφνίδη
ΡΗΞΗ της Καριν Σλοτερ

Που παίζουμε;

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας παρακάτω:



και κάντε like στη σελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο Facebook:

Αν θέλετε επιπλέον συμμετοχές, τότε:

- Παίξετε τουλάχιστον μια μονομαχία στο on-line trivial παιχνίδι μας "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ", και κερδίστε τόσες συμμετοχές, όσοι και οι κερδισμένοι πόντοι! Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στις Μονομαχίες και κερδίστε βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για τα βιβλία του διαγωνισμού μας:

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΖΑΧΑΡΗ
ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ


Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης: 13/06/2013
Ηλικία: 18+
ISBN: 978-618-01-0134-8
ISBN Ebook: 978-618-01-0135-5
Σελίδες: 536

Στην Κρήτη του Μεσοπολέμου μεγαλώνει η Κατίνα, σ’ έναν κόσμο σκληρό αλλά αθώο. Η μοίρα της, ίδια με πολλών γυναικών της εποχής αυτής, θα την οδηγήσει στον μεταπολεμικό Πειραιά και στην ασφυκτική αγκαλιά του Θέμελη, ενός άντρα-γρίφου που ασκεί μια καταστροφική και ανεξήγητη γοητεία στις ψυχές των άλλων, παραμένοντας σκοτεινός και αντιφατικός ως το τέλος.

Η ηρωίδα, ως άλλη Πηνελόπη, εγκλωβίζεται σ’ έναν αδιέξοδο έρωτα, σ’ ένα γάμο μαρτυρικό μ’ ένα μοιραίο Οδυσσέα που κρύβει καλά τα δικά του μυστικά. Από την προπολεμική Κρήτη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις προσφυγικές συνοικίες του Πειραιά, η ιστορία δεμένη με τα πέτρινα χρόνια της Ελλάδας, στροβιλίζεται γύρω από ένα ζευγάρι εκρηκτικό που βιώνει την καλοσύνη και τη σκληρότητα, την υπομονή και τον παραλογισμό, την αφοσίωση και τον αμοραλισμό. Ένα μυθιστόρημα-καλειδοσκόπιο μιας δύσκολης εποχής, ποτισμένο με εικόνες, μυρωδιές και μνήμες…

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ
ΕΛΕΝΗ ΔΑΦΝΙΔΗ


Με τα λεφτά μπορείς να βρεθείς παντού. Στη Χαβάη, στο Κανκούν, στις Μπαχάμες ή, στη δική μου περίπτωση, στον πάτο ενός σιντριβανιού. Το αναπάντεχο αυτό ταξίδι μού προσέφεραν ως δώρο γενεθλίων ο βασιλιάς των απατεώνων κι αξιολάτρευτος πατριός μου, Κωνσταντίνος, και η ακόμα πιο αξιολάτρευτη κόρη του, η πριγκίπισσα της σιλικόνης Ισαβέλλα. Και παρ’ ότι φαινομενικά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα, ώστε να με βγάλουν απ’ τη μέση και να περάσει στα χέρια τους η τεράστια περιουσία μου, για κακή τους τύχη κατάφερα να κρατηθώ στη ζωή. Ή σχεδόν στη ζωή… Καλωσορίσατε στον κόσμο μου! Είμαι η Μυρτώ, είμαι σε κώμα και σκοπεύω να μείνω στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που θα επιχειρήσει να ξεσκεπάσει την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εις βάρος του, όντας φυτό. Μην το γελάτε. Υπάρχει τρόπος…

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
ΚΡΙΣΤΙΝ ΜΠΑΡΝΕΤ


Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης: 13/06/2013
Ηλικία: 18+
ISBN: 978-960-496-857-2
ISBN Ebook: 978-960-496-858-9
Σελίδες: 408
Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος

Ο Τζέικομπ έχει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν. Διαθέτει φωτογραφική μνήμη. Έμαθε να λύνει μαθηματικές εξισώσεις μέσα σε δυο εβδομάδες, μόνος του. Σε ηλικία εννέα χρόνων άρχισε να αναπτύσσει μια πρωτότυπη θεωρία στον τομέα της αστροφυσικής η οποία λειτουργεί ως προέκταση της Θεωρίας της Σχετικότητας και η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα του εξασφαλίσει πολύ σύντομα μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νομπέλ. Σήμερα, σε ηλικία δεκατριών χρόνων εργάζεται κανονικά, ως ερευνητής, στον τομέα της κβαντικής φυσικής.

Όλα αυτά είναι αξιοθαύμαστα από μόνα τους αλλά παίρνουν ακόμα πιο εκπληκτικές διαστάσεις όταν διαβάζει κανείς την απίστευτη ιστορία της Κριστίν Μπαρνέτ, της μητέρας αυτού του ξεχωριστού αγοριού. Διότι, όταν ο Τζέικομπ έγινε δύο χρόνων, οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρής μορφής αυτισμό και ανακοίνωσαν στη μητέρα του ότι, πιθανότατα, ο μικρός δε θα μάθαινε ποτέ ούτε καν να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Η Κριστίν δεν έχασε το κουράγιο της αλλά αντιθέτως επέλεξε να εμπιστευτεί τις κρυφές δυνατότητες του παιδιού της. Σ’ αυτό το βιβλίο, η Κριστίν Μπαρνέτ καταθέτει τη συγκλονιστική μαρτυρία της. Μας διηγείται πώς επέτρεψε στο παιδί της, με την πίστη, την αφοσίωση και τη φροντίδα της, να καλλιεργήσει την ασύλληπτη ιδιοφυΐα του. Μια ιστορία-ύμνος στην ελπίδα και στην αγάπη.

ΡΗΞΗ
ΚΑΡΙΝ ΣΛΟΤΕΡ


Όταν η Αμπιγκέιλ Καμπάνο επιστρέφει νωρίτερα στο σπίτι της στην Ατλάντα ένα απόγευμα, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα συμβάν που ξεπερνάει τους χειρότερους εφιάλτες της. Ένα παράθυρο έχει σπάσει, στις σκάλες διακρίνεται ένα χνάρι από αίμα και, στο τέλος της διαδρομής, η έφηβη κόρη της κείτεται νεκρή. Ένας άντρας στέκεται ακόμα πάνω από το πτώμα του κοριτσιού, κρατώντας ένα αιματοβαμμένο μαχαίρι. Η πάλη που θα ακολουθήσει θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της Αμπιγκέιλ.

Η τοπική αστυνομία που αναλαμβάνει την υπόθεση κάνει ένα σοβαρό λάθος, το οποίο όχι μόνο υπονομεύει την πορεία της έρευνας, αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού. Έτσι, η υπόθεση ανατίθεται στον ειδικό πράκτορα Γουίλ Τρεντ, που για ακόμα μια φορά, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με κάποιον που τον αντιπαθεί. Για την ακρίβεια: με κάποια.
Η ντετέκτιβ Φέιθ Μίτσελ έχει λόγους να τον μισεί: ο Γουίλ συμμετείχε σε μια έρευνα για τη διαφθορά στην αστυνομία και είχε αναγκάσει τη μητέρα της, αστυνόμο, να αποχωρήσει από την υπηρεσία. Παρ’ όλα αυτά, κάτω από τον ανελέητο ήλιο της Τζόρτζια, ο Γουίλ και η Φέιθ συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εντοπίσουν ένα δολοφόνο, ο οποίος έχει βάλει στο στόχαστρο τις πιο πλούσιες και προνομιούχες οικογένειες της περιοχής.


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα