Συναυλία για τη Δημόσια Παιδεία την Τετάρτη 18/09 στο ΕΜΠ

Διαβάστηκε
Για μια ακόμα φορά ο χώρος της εκπαίδευσης βρίσκεται σε αναβρασμό. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας διοργανώνεται μεγάλη συναυλία για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Παιδείας στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης στις 20:00.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Μάνια Παπαδημητρίου και έως τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές έχουν δηλώσει συμμετοχή οι:

Γιώργος Ανδρεαδάκης
Σπύρος Γραμμένος
Φοίβος Δεληβοριάς
Dear John
Encardia
Γιώργος Καραδήμος
Βαγγέλης Κακουλάκης
Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ
Μάνος Πυροβολάκης
Σταύρος Σιόλας
Tres banal
Μανώλης ΦάμελοςΕν τω μεταξύ, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ψήφισαν υπέρ της απεργίας διαρκείας και από τις 16/09 αρχίζουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.Ακολουθεί το Ψήφισμα της Ανοικτής Συνεδρίασης Συγκλήτου του ΕΜΠ από τις 12/09/2013 με το οποίο αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διεξαγωγή της συναυλίας.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

1. Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ανοικτή συνεδρίαση της Συγκλήτου ΕΜΠ, στην οποία είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας. Η ανοικτή Σύγκλητος εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τονίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των ΑΕΙ, ώστε να παραμείνει ανοικτό το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Καλεί την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να προασπίσει το μέλλον το Πολυτεχνείου. Καλεί επίσης τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις αντίθεσης στα μέτρα διάλυσης των ΑΕΙ.

2. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ στη κοινή συνέλευση διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/9/2013, αποφάσισε να καλέσει στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, τους πρωτοετείς φοιτητές και τους γονείς τους σε εκδήλωση υποδοχής στην αίθουσα Τελετών του κτιρίου Αβέρωφ. Όπως αναφέρει η "Πρόσκληση σε μια αλλιώτικη γιορτή" η Σχολή θέλει να γιορτάσει μαζί με τους φοιτητές και τους γονείς την επιτυχία τους, την είσοδο τους στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και να στηρίξει μαζί τους την προοπτική της υπεράσπισης της Δημόσιας Παιδείας.

3. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και των αποφάσεων των Συλλόγων οι εργαζόμενοι, φοιτητές και διδάσκοντες του ΕΜΠ, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οργανώνουν συναυλία για τη Παιδεία με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων ΕΜΠ. Το πρόγραμμα και η αφίσα θα κυκλοφορήσουν σύντομα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια