Ο Jeremy Irons για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Διαβάστηκε
Μην κρίνετε την Ελλάδα από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστήΝα μην χαρακτηριστεί συλλήβδην η Ελλάδα από το γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα ζήτησε ο Τζέρεμι Άιρονς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στην Αθήνα, με αφορμή την προώθηση κινηματογραφικού έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί (σημ: Πρόκειται για την ταινία «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα» που προβλήθηκε στα πλαίσιο του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας»).

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο», σημείωσε ο Άγγλος ηθοποιός.Και συνέχισε σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική: «Η ευρωπαϊκή οικονομία για μένα είναι σαν ένα ελικόπτερο του οποίου οι μηχανές χάλασαν και ο πιλότος - η Ανγκελα Μέρκελ και όποιον άλλον από τους πολιτικούς σας θέλετε - προσπαθούν να το ρίξουν. Αν πέσει, οι κοινωνικές αναταραχές θα χειροτερέψουν», τονίζει και μας προτρέπει: «Μας είπαν τα τελευταία 50-70 χρόνια ότι πρέπει να αγοράζουμε υλικά αγαθά. Ήταν μια μεγάλη προπαγάνδα. Αλλά πρέπει να δούμε πέρα από αυτό. Οι μεγάλοι οργανισμοί ζητούν από εμάς να αγοράζουμε. Έχουμε όμως επιλογή. Μπορούμε να πούμε "όχι". Αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την ιδέα, χρειάζεται απλώς να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και να απολαμβάνουμε τη ζωή»

Το διάβασα στη Ναυτεμπορική και το περιοδικό Σινεμά.

Η φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από την ταινία «Dead Ringers» (1988) του David Cronenberg. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Οι Διχασμένοι»

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια