Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος των Playground Theory

Διαβάστηκε
Η πρώτη νέα κυκλοφορία της Puzzlemusik για το φθινόπωρο είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των Playground Theory με τίτλο "Speaking of Secrets".

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το ντεμπούτο CD των  Playground Theory με τίτλο Speaking of Secrets. Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω...

Το Speaking of Secrets  περιλαμβάνει 11 τραγούδια που ρέουν αβίαστα και σταδιακά χτίζουν μία χαρακτηριστική «Playground Theory» ατμόσφαιρα, πράγμα ασυνήθιστο για ντεμπούτο συγκροτήματος.

Ηλεκτρονικές φράσεις συνδυάζονται με  απόκοσμες μελωδίες και δημιουργούν μία εσωτερική ένταση που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στα τραγούδια των Playground Theory.  Οι ονειρικές μελωδίες στα γυναικεία φωνητικά έρχονται σε αντίστιξη με τους συχνά οξύμωρους στίχους, που λειτουργούν άλλοτε  αρμονικά και άλλοτε αντιφατικά, έτσι όπως πλαισιώνονται από ποικιλόχρωμους και χαρακτηριστικούς ρυθμούς. 


Ο όρος “Dream pop” κατ’ ανάγκη επιστρατεύεται για να περιγράψει αυτό το ιδιαίτερο κράμα που αποτελεί τη μουσική των Playground Theory. Μουσική που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εδώ, αλλά που ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερη, έχει χαρακτήρα, δεν μιμείται κανέναν και δεν βροντοφωνάζει την αξία της. Περιμένει να την ανακαλύψεις. 

Το εναρκτήριο  “Illusion” σε κερδίζει από τις πρώτες νότες και δίνει το αρχικό στίγμα. Ξεχωρίζουν για τη ραδιοφωνική τους δυναμική τα “Waves”, “Dance”, “Desire” και το “Accident” με το τσέλο της Βαρβάρας Τσότρα να κλέβει την παράσταση σε ένα έτσι κι αλλιώς σπουδαίο τραγούδι.  Το Speaking of Secrets είναι ένα άλμπουμ που έχει το μάλλον σπάνιο για την εποχή του (και χαρακτηριστικό για την Puzzlemusik) προνόμιο να ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το συγκρότημα αποτελείται από την Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή, στίχοι, πιάνο, synths), τον Δημήτρη Νέγκα (synths, piano, στίχοι) και τον Βαγγέλη Κατσουλάκη (ντραμς).

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια