Ανακοινώθηκαν τα ονόματα για το Rock & Roll Hall of Fame 2014 ! Ψήφισε κι εσύ!

Διαβάστηκε
Μεταξύ τους Nirvana, Deep Purple, NWA, Kiss, The Zombies, Cat Stevens και άλλοι!Σήμερα, νωρίς το πρωί, ανακοινώθηκε η λίστα με τους υποψήφιους για το Hall of Fame του Rock & Roll! Μεταξύ τους υπάρχουν καλλιτέχνες που εμφανίζονται για πρώτη φορά, μεταξύ των οποίων: οι Nirvana, Peter Gabriel, Hall And Oates, The Replacements, Linda Ronstadt, Link Wray, Cat Stevens, Yes και Zombies.

Υπάρχουν, βέβαια, και ονόματα που έχουν ξαναβρεθεί υποψήφια: οι Deep Purple, KISS, LL Cool J, NWA, Cat Stevens και Chic, που είναι υποψήφιοι για όγδοη φορά(!) απ'το 2003.

Ο θεσμός του Rock & Roll Hall of Fame, θεμελιώθηκε το 1983 στο Οχάιο των Η.Π.Α. Έκτοτε, κάθε χρόνο, η επιτροπή ανακοινώνει 16 υποψηφιότητες και οι νικητές, που θα χαραχτούν στο Μουσείο του Hall of Fame για πάντα, αναδεικνύονται έπειτα απο ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διέξαγεται σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν πάνω από 600 καλλιτέχνες, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας. Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν το υψηλότερο ποσοστό των ψήφων, εισάγονται στο Hall of Fame. Καθένας, έχει δικαίωμα να ψηφίσει 5 από τους 16 υποψήφιους.

Κάτι που μπορεί να μην γνωρίζετε και αξίζει να μάθετε, είναι πως ο δικός μας, κουρυφαίος ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, είναι μέλος του Rock & Roll Hall of Fame και, επομένως, έχει δικαίωμα ψήφου!


Αξιοσημείωτο είναι ότι, προκειμένου να επιτραπεί σε ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη η υποψηφιότητα του, πρέπει να περάσουν 25 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου του(ς) δίσκου.
Έτσι, οι Nirvana, που φέτος κλείνουν 25 χρόνια απ'το ντεμπούτο τους το 1989 με το άλμπουμ "Bleach", τέθηκαν σε υποψηφιότητα με την πρώτη ευκαιρία.

Τέλος, το Rolling Stone, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ψηφίσει τους 5 αγαπημένους του καλλιτέχνες, με την ψήφο του να λαμβάνεται υπόψη στο τελικό αποτέλεσμα ! Μπορείς να ψηφίσεις εδώ !

Ολόκληρη η λίστα των υποψηφίων:

The Paul Butterfield Blues Band
Chic
Deep Purple
Peter Gabriel
Hall and Oates
Kiss
LL Cool J
The Meters
Nirvana
N.W.A.
The Replacements
Linda Ronstadt
Cat Stevens
Link Wray
Yes
The Zombies

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια