The Naked And Famous - In Rolling Waves

Διαβάστηκε


1. Τι θα ακούσεις:

Alternative rock

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Hearts Like Ours, I Kill Giants, What We Want

3. Βαθμολογία:
8/10

Το 2010 μια μπάντα από τη Νέα Ζηλανδία αποτέλεσε το μοναδικό όνομα που επαναλαμβάνονταν στις συζητήσεις των απανταχού μουσικόφιλων. Οι Τhe Naked and Famous κυκλοφόρησαν το Passive Me, Aggressive You και η μουσική τους σαν κεραυνός άφησε πολλά, ευτυχισμένα όμως, θύματα. Ωραία, αλλά τι μουσική παίζουν; Οι ίδιοι τοποθετήθηκαν προς αποφυγή παρερμηνειών. Είναι μια alternative rock μπάντα.

Μέσα στα τρία χρόνια που ακολούθησαν έκαναν τα πάντα εκτός του να ξεκουραστούν. Ταξίδεψαν πολύ, έδωσαν πολλές συναυλίες, γνώρισαν πολύ κόσμο και τους γνώρισε πολύς κόσμος και μεταφέρθηκαν στο Los Angeles, όπου ηχογράφησαν το νέο τους δίσκο. Το ερώτημα είναι αν μπόρεσαν να παραμείνουν πιστοί στον εαυτό τους ικανοποιώντας ταυτόχρονα κοινό και κριτικούς.

Η πρώτη ακρόαση του In Rolling Waves ήταν για μένα μια δοκιμασία. Όχι γιατί ήταν ανυπόφορα στο άκουσμά τους τα τραγούδια, αλλά επειδή ήταν... διαφορετικά. Η δεύτερη ακρόαση και η τρίτη ξεκαθάρισε τα πράγματα. Η παγίδα, στην οποία έπεσα και ντρέπομαι που το γράφω, είναι η επιλογή του Hearts Like Ours ως πρώτο single.  Μεταφέρει τον ήχο που τους προσδιορίζει και υπήρχε στο Passive Me, Aggressive You. Δυνατά drums και κιθάρες γεμάτες ενέργεια. Η φωνή της Alisa Xayalith όπως πάντα μοναδική, ικανή να μεταφέρει την αγωνία και το σπαραγμό που το τραγούδι κρύβει.

Το πρώτο τραγούδι του δίσκου A Stillness είναι απλό με την κιθάρα να μας κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον ως προς το τι θα ακούσουμε στη συνέχεια. Το Waltz λειτουργεί μυστικιστικά όπως τα φωνητικά της Alisa και του Thom Powers που δένουν πολύ καλά μαζί και μοιάζουν σαν να ψέλνουν έναν παλιό σκοπό. Το ομώνυμο Rolling Waves είναι ένα epic rock τραγούδι, γραμμένο για συναυλίες σε γήπεδα, όπου οι fans θα επαναλαμβάνουν ‘… like rolling waves’ και θα χαίρονται σαν να γράφτηκε το τραγούδι για τους ίδιους. Προχωρώντας θα σκοντάψουμε στο πιο αδιάφορο κομμάτι του δίσκου, το Grow Old, από το οποίο θα κρατήσουμε την κυριολεξία του τίτλου, την ωρίμανση του συγκροτήματος. Το Golden Girl θα μπορούσε να είναι το ξαδελφάκι του Sola Sistim των Underworld. Η μαεστρία του γκρουπ αναδεικνύεται περήφανα στο I Kill Monsters, άλλο ένα τραγούδι γραμμένο για να κάψει τα ηχεία και να κολλήσει το repeat στο όγδοο τραγούδι. Την πρωτιά διεκδικεί και το What We Want. Το βασικό θέμα της κιθάρας μού θυμίζει πολύ The Church – Under The Milky Way και παρόλη την πάλη του ‘I just don’t know, what I want, […], what you want, […], what we want’ βγαίνουν και αυτοί κερδισμένοι και εμείς σίγουρα όχι μπερδεμένοι. Είναι πιο pop σε σχέση με όλο το album άρα πιο πιθανό να ακουστεί στο ραδιόφωνο. Εντάξει, ίσως όχι από ελληνικό συμβατικό ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε, σωστά; Το We Are Leaving σκοτεινό και γεμάτο ελπίδα (‘trust me the stress will pass with time’).

Οι The Naked and Famous ετοίμασαν ένα αριστουργηματικό δεύτερο album και κρίνοντας από τη νεανική τους ηλικία, χαίρομαι που οι παρορμήσεις τους χαλιναγωγήθηκαν και εστίασαν πολύ στη δημιουργικότητα και εξέλιξή τους παρά στην επανάληψη ή στην εύκολη αποδόμησή τους.Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
The Naked And Famous
2
In Rolling Waves Hearts Like Ours δισκογραφία 2013
18
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια