Δημήτρης Παπασπυρόπουλος

Τι μας επιφυλάσσει το 2010;

Ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος ανακατεύει με την κουτάλα του την κατσαρόλα με τα μαγικά μαντζούνια και αφού πιεί το μαγικό ζωμό, μας παρουσιάζει τις προβλέψεις του για τη μουσική του 2010.
Διαβάστηκε φορες
Ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος ανακατεύει με την κουτάλα του την κατσαρόλα με τα μαγικά μαντζούνια και αφού πιεί το μαγικό ζωμό, μας παρουσιάζει τις προβλέψεις του για τη μουσική του 2010.

David Byrne και Fatboy Slim συνεργάζονται σε ένα concept άλμπουμ (Here Lies Love) για την πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων Imelda Marcos και τη σχέση της με έναν υπηρέτη από την παιδική της ηλικία, χρησιμοποιώντας τις φωνές των Cyndi Lauper, Santigold, David Byrne, Candie Payne, Sia, Tori Amos, Martha Wainwright, Florence Welch (Florence and The Machine), Roisin Murphy, Shara Worden (My Brightest Diamond), Natalie Merchant, Nicole Atkins, Alice Russell.

Hot Chip - One Life StandΟι Hot Chip κυκλοφορούν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ (One Life Stand) της χρονιάς, αντλώντας μάλιστα έμπνευση για ένα από τα τραγούδια τους (Keep Quiet) από την ερμηνεία της Susan Boyle! στο “Britain's Got Talent”.

Οι Knife συνθέτουν όπερα (Tomorrow In A Year) βασισμένη στο βιβλίο «Η προέλευση των ειδών» του Δαρβίνου.

Η Sade κάνει επιτέλους το χατήρι του Prince και κυκλοφορεί νέο cd (Soldier Of Love), ενώ η Amy Winehouse προλαβαίνει δε προλαβαίνει το 2010.

Οι Shearwater συνεχίζουν να έχουν έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία (The Golden Archipelago) και να ανησυχούν για την επιρροή του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.

Οι Duran Duran -σχεδόν σε απόγνωση- στρατολογούν αυτή τη φορά τον Mark Ronson στη θέση του παραγωγού και οι Underworld τον Brian Eno

Οι Human League υπογράφουν σε νέο label και κυκλοφορούν καινούργιο άλμπουμ μετά από 9 χρόνια, ενώ κάτι ανάλογο κάνει και ο Marc Almond υπογράφοντας στην Cherry Red και κυκλοφορώντας το “Variete” το καλοκαίρι του 2010.

Peter Gabriel - Scratch My BackΟ Peter Gabriel διασκευάζει (Scratch My Back) 12  αγαπημένους του καλλιτέχνες (Radiohead, David Bowie, Lou Reed, Elbow, Talking Heads, Arcade Fire, Neil Young, Bon Iver, Paul Simon, The Magnetic Fields, Randy Newman, Regina Spektor) χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά όργανα ορχήστρας και φωνητικά, με τη βοήθεια των John Metcalfe στην ενορχήστρωση και Bob Ezrin (Pink Floyd - The Wall, Lou Reed - Berlin) στην παραγωγή.

Οι New Order δεν τα ξαναβρίσκουν.

Οι Depeche Mode ηχογραφούν (Recording The Universe) την πρόσφατη περιπετειώδη περιοδεία τους.

Οι Gorillaz αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν τον πιο ποπ δίσκο τους (Plastic Beach), με τη συμμετοχή σ’ αυτόν των Snoop Dogg, Lou Reed, Mos Def, Barry Gibb, Bobby Womack και De La Soul.

Οι U2 μαζεύουν σ’ ένα cd (Songs Of Ascent) ότι περίσσεψε από τις ηχογραφήσεις του “No Line On The Horizon”, ενώ οι Rolling Stones προσπαθούν ακόμα να πείσουν τον Jack White να είναι ο νέος τους παραγωγός, αρνούμενοι ταυτόχρονα να παίξουν στο επετειακό Glastonbury ακολουθώντας το «όχι» του David Bowie.

Gorillaz - Plastic BeachΝέα άλμπουμ για τους Midlake, Eels, Tindersticks, Spoon, Younger Brother, Field Music, The Album Leaf, Fleet Foxes, Cake, Interpol, Devo, LCD Soundsystem, Justice, R.E.M. Madonna, Royksopp, Kraftwerk.

Εντυπωσιακά ξεκινούν οι Delphic (Acolyte).

Οι Beastie Boys κυκλοφορούν επιτέλους το πρώτο μισό (Hot Sauce Committee Part 1) της νέας τους δουλειάς και οι Massive Attack δίνουν το όνομα ενός γερμανικού αρχιπελάγους (Heligoland) στο πέμπτο τους άλμπουμ.

Οι MGMT αυτοσαρκάζονται (Congratulations) και ο Barry Manilow επιμένει (The Greatest Love Songs of All Time) χωρίς την παραμικρή υποψία αυτοσαρκασμού.

Επίσης 100% επιτυχία στις επαναφορές προσώπων, τον καθαρισμό αρνητικών επιρροών, άνοιγμα δουλειάς - τύχης, αποτελεσματικός τρόπος ριξίματος χαρτιών μόνο για ερωτευμένους, απόλυτη εχεμύθεια. Δεκτές υποθέσεις από Ελλάδα - εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα